Declarație halucinantă a ministrului Educației, Liviu Pop: „Nu putem spune că avem o siguranță a elevului si profesorului în toate școlile din țară”

septembrie 12, 2017

Declarație halucinantă a ministrului Educației, Liviu Pop. Prezent marți la Buzău, la sărbătorea Colegiului B.P. Hasdeu,  care a împlinit 150 de ani de la înființare, șeful Educației a recunoscut că nu în toate școlile din țară se poate vorbi despre o siguranță a elevilor și profesorilor.

”Alături de autoritățile locale, trebuie să îmbunătățim paza unităților școlare și facem acest lucru prin strategia națională privind combaterea violenței în școli. Sunt două elemente pe care trebuie să le înțelegem: curtea școlii și lângă școală și efectiv în interiorul unității de învățământ, unde măsurile se pot lua doar cu ajutorul autorităților locale sau județene, în funcție de cine e proprietarul”, a spus Pop.

Ministrul Educației afirmă că descentralizarea își spune cuvântul și că sunt situații în care Poliția Locală asigură paza și alte situații în care există firme de pază.

„Avem și un județ-pilot care anul trecut a pilotat un fel de buton de panică, ori de cate ori apărea un act de violență în școală se acționa un buton de panică conectat la 112  si lucrurile mergeau foarte  bine. E o continuă modernizare a ceea ce înseamnă paza în școli. Astăzi nu putem spune că avem o siguranță a elevului și profesorului în toate școlile din țară, dar în paralel cu celelalte măsuri ne vom ocupa și de acest aspect”, a mai spus ministrul Educației, Liviu Pop.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *