Denumirea mezelurilor şi a lactatelor ar putea fi schimbată, dacă nu conţin 95% din ingredientul de bază

mai 20, 2018

Denumirea mezelurilor şi a lactatelor ar putea fi schimbată, dacă nu conţin 95% din ingredientul de bază. Proiectul de lege a fost depus în Parlament de deputatul ALDE Ștefan Băişanu. Propunerea legislativă se referă la denumirile privind produsele de origine animală, în special lapte, smântână sau brânză, parlamentarul atrăgând atenția că mai mult de 90% din mezelurile de pe piață conțin ca materie de bază, contrar realității, foarte puțină carne.

 

Potrivit propunerii legislative, de pe etichetele produselor alimentare ar trebui să dispară denumiri precum salam de porc, crenvurşti de pui sau iaurt de capră, dacă aceste produse nu conţin cel puţin 95 la sută carne ori lapte.

Inițiatorul precizează că prin proiectul de lege își propune să interzică anumite practici de marketing înșelătoare pentru consumatori, care asociază termeni cum ar fi produsele de friptură, mușchiuleț file, șuncă, bacon, cârnați, pate de ficat, produse lactate, mezeluri, precum salamul și parizerul, care sunt nu numai sau deloc compuși din carne.

 

Propunerea legislativă se referă la denumirile privind produsele de origine animală, în special lapte, smântână sau brânză.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *