Deputatul FUGAR de la UDMR cere Camerei Deputaţilor să i se trimită dosarul penal. Autorităţile NU ŞTIU unde să-l trimită

februarie 26, 2015

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare in care a solicitat sa i se trimita cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale preventive, precum si dosarul sau.

Secretarul Camerei, Niculae Mircovici a spus ca deputatii nu stiu unde este Marko Attila Gabor si nu-i pot trimite dosarul, pe care ar fi putut sa-l studieze doar la Parlament.

“Marko Attila Gabor solicita sa i se trimita scrisoarea ministrului Justitiei si dosarul la o adresa pe care a indicat-o sau probabil ca la grup, nu stiu. S-a aprobat sa i se trimita o copie dupa cererea ministrului Justitiei iar dosarul, intrucat are elemente care nu sunt publice, avea posibilitatea sa-l studieze aici. Dosarul se mai afla inca la Camera Deputatilor, are posibilitatea sa il studieze.

Biroul Permanent a hotarat ca nu se poate trimite dosarul, totusi s-a pus problema cum sa fie trimisa Scrisoarea ministrului Justitiei si s-a convenit sa se trimita la Comisia juridica scrisoarea sa pentru un punct de vedere”, a explicat Mircovici, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei.

El a mai spus ca nu e “treaba” Camerei sa-l caute pe Marko Attila Gabor. “Nu stim unde este domnul deputat, a fost intr-o deplasare in Ungaria, nu stim a venit, nu a venit, nu e treaba noastra sa il cautam”, a mai spus Niculae Mircovici.

Marko Attila Gabor a transmis o scrisoare Biroului Permanent in care arata ca, avand in vedere ca in zilele de 2 si 3 decembrie, nu a fost la Bucuresti, fiind plecat la Budapesta in vederea participarii la Forumul reprezentantilor maghiarilor din Bazinul Carpatic si avand in vedere ca ulterior, “prin mai multe memorii adresate DNA” a facut “dovada nevinovatiei sale dincolo de orice dubiu” roaga conducerea Camerei sa ii puna la dispozitie intreg dosarul transmis impreuna cu scrisoarea ministrului Justitiei, in vederea identificarii “existentei suspiciunii rezonabile a solicitarii Parchetului de incuviintare a arestarii preventive”.

Deputatul UDMR a mai precizat ca, in data de 2 decembrie, Comisia juridica nu a intrunit numarul necesar de voturi si nu a formulat o propunere de incuviintare a arestarii sale preventive insa, in data de 2 decembrie, plenul Camerei Deputatilor a aprobat cum ajoritate de voturi hotararea prin care incuviinteaza arestarea preventiva.

Plenul CamereiDeputatilor a aprobat pe 3 decembrie, cu 171 voturi pentru si 111 impotriva, cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive adeputatului UDMR Marko Attila Gabor.

Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Marko Attila Gabor, acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *