Deputatul Sebastian Ghiță, sub control judiciar pe cauțiune record de 13 milioane de euro

aprilie 1, 2016

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, astăzi, de procurorii anticorupție, o cauțiune record stabilită la 13 milioane de euro. Deputatul s-a prezentat astăzi după amiază la sediul DNA Ploiești, după ce miercuri colegii săi parlamentari au respins cererea procurorilor anticorupție privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a acestuia într-un nou dosar de corupție.

La ieşirea de la DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă nu a făcut nicio declaraţie legată de audieri şi dosar, explicând că procurorul care se ocupă de caz i-a interzis să ofere informaţii presei.

“În mod expres, domnul procuror a spus că este dreptul dânsului prin lege să interzică unui cetăţean să se refere în faţa presei. Singurul lucru pe care mi-a dat voie să îl fac să vă spun este că nu am voie să vorbesc. (…) În situaţia mea, nu pot să spun care va fi cursul vieţii mele. E foarte puţin probabil să pot plănui. Nu am voie să sau declaraţii despre dosar. Mă simt interzis”, a spus Ghiţă.

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA. Oamenii legii au stabilit cauțiunea la 13 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV.

În acest dosar, Ghiță este acuzat de dare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Cel mai probabil procurorii vor institui noi măsuri preventive și asiguratoriu asupra deputatului și proprietăților sale.

În același dosar au fost arestați preventiv procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *