Dezvăluiri incredibile ale fostului director SIE. Cine a trădat România

iunie 4, 2017

Ioan Talpeş, fostul director al SIE, a făcut dezvăluiri despre arhiva SIPA, despre fostul general de securitate Pacepa şi despre trădarea acestuia.

Prima dintre aceste dezvăluiri se referă în mod direct la demisia acestuia din funcţia de ambasador în Bulgaria .

„Eu mi-am dat demisia din funcţia de ambasador pentru că vroiam să fac ceva şi mi-am dat seama că ce se întâmpla la Bucureşti ducea la dezastru. Eram în 1996, aveam o mare şansă de a intra în NATO. Am fost implicat, spun pentru prima dată, în toate negocierile respective, am fost delegat de Ion Iliescu pentru a realiza aceste lucruri, totul s-a făcut pe filiera serviciilor. Eu vă garantez că Iliescu a sprijinit această politică şi era convins că e o importantă şansă.

În România se continuă ce s-a pornit încă din 1989…lichidarea serviciilor. Vă amintiţi, atunci dosarele erau arse, se căuta să fie lichidate aceste centre ale susţinătorilor lui Ceauşescu. E o confruntare între găşti. Aici a fost una dintre cele mai penibile forme de organizare, din nevoia unora de a controla ei totul. Eu vă pot spune că doar poliţia din Los Angeles are mai multe ore de ascultare….vă spun eu că îi şantajează pe bandiţi şi asta în sensul intereselor cetăţeanului.

Aici e diferenţa….de ce nu vrem să înţelegem că trebuie reorganizată această lume. Au fost promovaţi cei dependenţi de decidenţii politici şi s-a ajuns la forma cea mai penibilă, în care s-au confruntat oamenii din servicii între ei. Totul se trage de la faptul că toate serviciile, polonez, etc, au fost sub controlul sovietic şi s-au comportat cum a vrut Rusia. Noi n-am fost în acest sistem şi am fost trataţi ca atare2, a explicat fostul director al SIE.

Acesta nu s-a oprit aici, ci a continuat şi cu alte dezvăluiri. Un alt punct atins de către Ioan Talpeş a fost episodul legat de trădarea lui Pacepa, depsre care se spune ce era omul ruşilor.

„Germanii au înţeles primii că Pacepa e omul ruşilor. El s-a predat germanilor, nemţii l-au ţinut 3 zile şi i-au dat drumul, spunându-i că poate pleca în SUA. N-a mai apărut până în 1987….de ce? Pentru că şi SUA şi-a dat seama că era ceva dubios. Atunci, pe fondul detentei dintre Moscova şi Washington, a reapărut PAcepa.

El a lucrat contra României, am dovezi…dacă vă amintiţi scandalul Mitterand Ceauşescu, cu domnii Goma şi Tănase, oameni împinşi într-un joc în care au devenit victime….Pot să vă spun că a venit în Franţa, a lucrat cu serviciile franceze şi a oferit toate informaţiile despre România pentru a se refuza vizita lui Mitterand în România şi scandalul care a început”.

Fostul director al SIE şi-a amintit şi de un telefon primit de la fostul general Pacepa, atunci când se afla la Washington.

„Am primit un telefon. Eram la Washington într-un hotel. Mi-a spus că este Pacepa şi că e momentul să ne întâlnim. Am stabilit să ne vedem cu un reprezentant al FBI…nu a fost de acord….El n-a vrut să intre într-o colaborare cu mine, el vroia doar să i se recunoască drepturile în România”. I-am spus că i se vor recunoaşte dacă renunţă la drepturile din Rusia, s-a enervat şi n-am mai vorbit”, a mai spus Talpeş, conform realitatea.net.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *