DIICOT va descoperi unde sunt ascunse conturile lui Dumitru Puzdrea de peste 50 milioane de euro? VIDEO

ianuarie 30, 2017

Gurile rele spun că de câteva zile în DIICOT e forfotă mare. Reprezentanții instituției au primit ordine clare și precise să descopere care dintre conturile din străinătate de peste un milion de euro a nu mai puțin de 300 de afaceriști sunt declarate. Din ce se aude pe la colțuri se anunță vremuri grele pentru aceștia, pentru că oamenii legii nu mai de gând să ierte pe nimeni. Oare de data aceasta va avea de suferit și Dumitru Puzdrea?

 

Averea ilegala a lui Puzdrea Dumitru

Banii sunt mutați de la Ana la Caiafa

Despre conturile ascunse ale lui Dumitru Puzdrea, falsul proprietar al terenului de la Flora nu e prima dată când vuiește mass-media, însă nimeni nu a putut descoperi cu exactitate până în acest moment unde ar putea fi. Chiar dacă acționarul de la Flora, arhitectul Năstase Cătălin a făcut numeroase cereri la DIICOT în care a cerut să se verifice care este situația cu banii din conturile lui Puzdrea din străinătate. Dar DIICOT Suceava, prin reprezentantul său, procuror Carmen Aurora Cojocariu, nu a mișcat nici un deget. Și asta pentru că Puzdrea a oferit sume uriașe ca adevărul să nu iasă la iveală. Se pare că o mare parte din bani sunt puși în bănci din Germania, Israel, Elveția, America și Dubai, dar oare are cineva certitudinea că acolo se află cei 50 de milioane de euro cât se zvonește că ar piti afaceristul corupt? Mai mult decât atât, se crede că banii nu au fost depuși pe numele lui Puzdrea sau ale vreunui membru al familiei, ci pe numele unor interpuși. E lesne de înțeles de ce. Dacă s-ar afla vreodată cum a reușit Puzdrea să facă această avere uriașă, atunci cu siguranță că ar stârni curiozitatea justiției. Și poate că domnii procurori și judecători s-ar opri să dea NUP-uri peste NUP-uri în toate dosarele în care Dumitru Puzdrea e inculpat. Și poate tot atunci se vor sesiza cu privire la vizitele tot mai dese pe care le face Puzdrea în Germania, Israel, America, Dubai sau Elveția. Oare nu cumva au dreptate gurile rele atunci când afirmă că Puzdrea și soția, Mihaela Iosefina, dispar în aceste țări ca să mute banii dintr-o bancă într-alta, sperând că îi vor zăpăci pe toți și li se va pierde într-un final urma?

Ce sumă se află în seiful din pereți?

În vila din Șoseaua Nordului nr. 98, raiul mafiotului, sunt puse la adăpost alte sume mari de bani. Evident că nu la vedere, ci într-un seif construit de prietenii lui Puzdrea în pereții vilei. Și tot în același seif umblă vorba că afaceristul ar fi ascuns și multe arme pe care doar el știe unde și când le folosește, adevărate bijuterii în posesia cărora a intrat grație prietenului său de-o viață, fostul șef arme și muniții din cadrul IGP, Grumezescu. Cât despre permisul de port-armă legal, nici nu încape în discuție… Dar cum nu deranjează pe nimeni acest lucru, Dumitru Puzdrea poate împușca pe oricine la drumul mare. Sigur, nu ar fi prima dată când scoate pistolul și trage, dar de tras de urechi nu s-a pus niciodată problema întrucât banii lui au astupat chiar și cele mai mari guri. Apropo de vila lui Puzdrea, poate domnii de la DIICOT sunt interesați de faptul că afaceristul nu are trecută pe buletin adresa unde locuiește cu adevărat, ci strada Emil Racoviță, unde în prezent nu locuiește nimeni. Acesta este exact locul unde cu câțiva ani în urmă, tot DIICOT-ul, împreună cu FBI au descoperit o rețea de hackeri care au distrus viețile a zeci de americani, cărora le-au lăsat conturile goale. Ce făceau cu acei bani? Bineînțeles, îi împărțeau cu Dumitru Puzdrea, care la rândul lui le făcea parte domnilor ofițeri, procurori, judecători, avocați, grefieri și lista poate continua. Facem curat în ograda lui Puzdrea în anul 2017, domnilor ofițeri? S-ar putea ca cei 50 de milioane de euro ai lui Puzdrea să fi făcut pui între timp… Cât despre cine sunt cei 300 de afaceriști pe care îi caută acum DIICOT-ul suntem curioși care vor fi dați în gât. Probabil că cine dă mai puțină șpagă, că așa trăim în România, țara tuturor posibilităților.

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *