Din ce bani a fost ridicată casa surorii lui Dorin Cocoş? Dar vilele lui Puzdrea?

ianuarie 6, 2016

 

Chiar dacă părea intrat pe linie moartă în ultima perioadă, se vede treaba că lui Dorin Cocoş nu-i merge deloc rău. S-a liniştit după toată nebunia şi pare că s-a apropiat mai mult de familie. Cu doar câteva zile în urmă acesta a fost văzut când cumpăra prăjituri de la o cofetărie foarte scumpă, apoi s-a dus la casa surorii sale. Şi, apropos. Din ce bani s-a construit această vilă enormă? Dar casele prietenului său, Dumitru Puzdrea?

Fortăreaţa familiei

Ce spune gura presei vizavi de această vilă, care seamănă mai degrabă cu o fortăreaţă? Că ar fi realizată în proporţie de 100% din banii din Sănătate, pe care domnul Dorin Cocoş, strângător aşa cum îl ştim cu toţii, i-a direcţionat uşor, dar sigur, către sora sa şi soţul acesteia. Dar, ca să nu bată cumva la ochi şi să se prindă fraierii, pentru casa cu parter şi două etaje ce să vezi? Anca Dinu, sora lui Cocoş şi soţul său, Florin Dinu, au autorizaţie de la primărie pe numele lor. Ce putem spune mai multe decât să trăiască bine domnul Traian Băsescu? Dacă nu el a dat cu băţul pentru această minunată autorizaţie, atunci cine?

Poate contesta cineva vreodată relaţia care exista (şi cu siguranţă există şi acum) dintre cuplul Dorin Cocoş – Elena Udrea şi Traian Băsescu? Acum, că mai călca strâmb Lenuţa din Pleşcoi, cine o poate judeca? Nu făcea femeia tot ce-i stătea în putinţă pentru binele familiei? Şi apropo, să nu uităm. La cât se ridică suma pe care Dorin Cocoş a primit-o în urma celor 12 contracte pe care le-a avut cu spitalele? Ce spuneţi de… 23 milioane de euro? O fi mult, o fi puţin pentru un excroc de talia lui? Dar cum putea fostul ministru al Turismului să aibă liber la cumpărat poşete, pantofiori, rochiţe şi tot ce-i poftea inima, dacă soţul nu ar fi fost unul care ştia să învârtă după pofta inimii tot ce prindea? Cum ar fi de exemplu nişte afaceri super bănoase cu unul dintre cei mai mari excroci pe care i-a văzut şi i-a avut România vreodată, Dumitru Puzdrea?

Comision de 1 milion de dolari pentru soţul blondei de la Cotroceni

Şi pentru că am amintit de Dumitru Puzdrea, să nu uităm că acesta a fost de-a lungul timpului, un privilegiat al sorţii, fiind ţinut în puf de cuplul Udrea-Cocoş. Evident că tot efortul a meritat, pentru că Puzdrea nu a făcut rabat când a fost vorba să scoată din buzunar sume incredibile pe care le-a oferit acestora pentru ajutorul acordat. Ne putem da seama cel mai bine ce relaţie mai mult decât închegată era între cei dacă Puzdrea a apelat la ajutorul lor când a primit o ofertă uriaşă de la nişte afacerişti turci să înstrăineze complexul Flora, dar nu putea să facă nici cel mai mic pas pentru că societatea avea cartea funciară blocată. Ce-i drept, pentru intervenţia uriaşă a lui Cocoş şi a blondei sale, Puzdrea le promisese celor doi un comision uriaş, care se ridica la 1 milion de dolari.

Nimeni nu ştie de ce până la urmă nu s-a împlinit visul lui Puzdrea, dar asta nu a însemnat că el, împreună cu Udrea şi Cocoş nu au continuat relaţia, parcă mai strâns ca niciodată. De altfel, se vorbeşte pe la colţuri că Dorin Cocoş a mers mult prea departe cu ajutorul oferit lui Puzdrea, întrucât pe numele său s-ar afla nişte sume uriaşe de bani, depuse în nişte conturi secrete din Dubai. Aşa se explică şi de ce de ceva vreme încoace, Puzdrea pleacă foarte des cu isteria sa nevastă, Mihaela Iosefina atât în Dubai, cât şi în Israel, SUA şi Germania. Dată fiind situaţia în care se găseşte acum Cocoş, evazionistul are grijă să mute mereu banii dintr-un cont într-altul, pentru că speră ca la un moment dat să se piardă urma banilor şi nimeni să nu-l poată descoperi. Desigur, acest lucru este doar în imaginaţia lui, pentru că finalitatea poveştii va fi aceeaşi: puşcăria.

Traian Băsescu, şpagă de 4 milioane de dolari

Dar crede cineva că Traian Băsescu a fost cumva scos din ecuaţie, când vine vorba de Puzdrea? Nicidecum pentru că fostul şef al statului a avut un rol extrem de important în activitatea ilegală a lui Puzdrea, el fiind cel care i-a semnat nişte hârtii pe vremea când era simplul edil al Bucureştiului, fără de care această scârbă a ţării nu ar fi putut să pună mâna pe terenul de la Flora, la care saliva atât de mult şi pentru care ar fi făcut orice pe lumea asta. Care a fost şpaga primită de Băsescu? Gurile rele spun că nu mai puţin de 4 milioane de dolari. Atunci să ne mai întrebăm vreodată de ce nici o echipă de control de la Primăria Capitalei nu a îndrăznit să-şi facă apariţia vreodată la complexul Flora? Dacă a plecat Băsescu din fruntea instituţiei, care era problema? Nu au rămas câinii săi cei credincioşi, cărora le e la fel de foame mereu? Şi, în plus, odată cu venirea lui Viorel Lis, situaţia a devenit şi mai simplă, pentru că Păcănelului ahtiat după mită, nu i-a trecut nici o secundă prin cap să facă ceva împotriva lui Puzdrea.

Doar nu era tâmpit să-şi taie singur craca de sub picioare. Drept urmare, pentru că a fost cuminte şi ascultător, acum primeşte de la Puzdrea o rentă lunară pe viaţă. O altă uriaşă contribuţie pe care Cocoş şi Udrea au avut-o în viaţa lui Puzdrea poartă un nume sus pus: Alina Bica. Pentru că bruneta, fostă şefă a DIICOT a avut grijă, contra unor sume impresionante să facă tot ce poate aşa încât dosarele cele mai grave ale mafiotului să fie uitate undeva, prin nişte sertare prăfuite, sau să primească cât mai multe NUP-uri. Şi atunci domnilor anchetatori ne mai întrebăm de unde a avut Puzdrea bani să-şi ridice vilele uriaşe, ba chiar să dăruiască fortăreţe prietenilor buni care-i păzesc spatele, cum e cazul securistului Bogdan Chireac? Oare a ajuns justiţia şi instituţiile reprezentative ale României să fie într-atât de corupte, încât să uite cu desăvârşire că cel mai mare blestem al României, Dumitru Puzdrea, trebuie înlăturat pentru totdeauna din viaţa noastră?

Vlad Ţepeş

 

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *