Din toamnă, procurorii DNA vor tura motoarele la maxim.De data asta va fi oare lichidat și Dumitru Puzdrea?

iulie 31, 2015

 

 

Când americanii spun că ceva trebuie să se întâmple, se vede treaba că pentru români e literă de lege. Și cum aceștia susțin sus și tare că în România trebuie să se intensifice și să se eficientizeze lupta anticorupție, ba chiar au dat și directive pentru mai multe instituții din țara noastră, ordinul nu e discutat, e imediat executat.

Drept urmare, se pare că din această toamnă, procurorii Direcției Naționale Anticorupție vor trece la treabă și vor pune mâna pe mai mulți baroni ai României care în ultima perioadă și-au făcut de cap mai mult decât prevede legea. Gurile rele spun că de data aceasta vor fi vânați atât președinți de consilii județene, primari și consilieri locali dar nu vor scăpa nici peștii cei mari, afaceriști și oameni politici. Căci jafurile făcute de aceștia au depășit cote alarmante. În plus de atât, se crede că procurorii ar fi fost instruiți să lărgească aria de infracțiuni care există în Codul Penal. E vorba mai ales de infracțiunea de complicitate tacită la tentativă de trafic de influență, pentru care nici un personaj nu ar fi fost până acum anchetat. Ce înseamnă asta?

Că mult mai multe personaje care până acum au scăpat de brațul tot mai lung al legii vor fi strânși cu arcanul. Cu alte cuvinte, se anunță curățenie de toamnă în toată regula. Ceea ce nu e rău deloc, dacă acest lucru s-ar și face așa cum trebuie. Asta înseamnă că domnii procurori vor lichida orice mafiot care le va sta în cale, indiferent cine va fi acela. Că noi asta înțelegem. Printre acești câini cărora li se va pune botniță pentru totdeauna se va număra și excrocul Dumitru Puzdrea? Vom vedea și noi o singură dată măcar că procurorii și magistrații sunt în stare să-I țină piept acestui diavol? Ar fi minunea dumnezeiască pe care o așteptăm toți de atâția ani și pentru care ne rugăm. Să se facă dreptate. Poate că nu ar fi rău ca pentru a ajunge la Dumitru Puzdrea să fie luați mai întâi cățeii cei mici din poliția română, ca ofițerii Lupu Marian, Firu Denisa și mai marele în grade Voicu Mihai Marius, cel care în acest moment ocupă funcția de adjunct al șefului Poliției Capitalei. Dar oare cum a ajuns pe acest scaun?

A fost cineva interesat să dezlege misterul? În așa fel se va afla mai repede decât s-ar aștepta cineva de ce trăiesc atât de bine și fără grija zilei de mâine acești slugoi cu simbrie, care dacă nu ar fi primit șpagă pe bandă rulantă de la tăticul Puzdrea nu ar fi știut ce înseamnă case luxoase, mașini de ultimă generație, concedii în locuri în care noi ne ducem poate doar cu gândul. Și dacă nu ar fi avut toate aceste lucruri, cu siguranță că nici rânjetul acela ipocrit nu s-ar fi întipărit pe fețele lor. Iar dovezile care-l incriminează pe mafiotul de la Flora ar fi stat acolo unde le era locul, în dosarele ce la rândul lor ar fi fost judecate așa cum trebuie și nu ar fi primit NUP-uri peste NUP-uri. Ne doare foarte rău faptul că un nenorocit ca Dumitru Puzdrea este în libertate după două tentative de omor știute și măsluite atât de domnii polițiști cât și de magistrații și procurorii care au închis ochii dar au deschis pungile cât mai larg posibil. Și știți de ce? Pentru că în orice moment un om care nu are nici o vină ar putea fi din nou o victimă a acestui ipocrit.

Așa cum au fost cei doi bărbați care au parcat mașina în fața vilei sale din Sinana ca să meargă la restaurantul din apropiere pentru a-și potoli foamea. Doar că au ajuns la spital, împușcați de Dumitru Puzdrea. Iar Puzdrea nu a ajuns în pușcărie unde i-ar fi fost locul, ci probabil în vreun restaurant de lux, unde să ciocnească o cupă cu șampanie și să mănânce bucate alese alături de cei care l-au lăsat în libertate. Mult mai gravă a fost însă tentativa de omor pe care Dumitru Puzdrea a săvârșit-o la adresa fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin, un om de o cinste ireproșabilă, în fața căruia mafiotul nu ar trebui să ridice ochii din pământ. De ce a vrut să-l omoare Puzdrea pe arhitectul Năstase? Pentru că și-a dorit cu ardoare și atunci și își dorește și acum să îl deposedeze de acțiunile pe care acesta le are și în acest moment la complexul Flora. Așa că a angajat un ucigaș profesionist, i-a plătit o sumă imensă de bani și i-a ordonat să-I curme viața.

Doar că ucigașul nu l-a ascultat. Ba, mai mult i-a și povestit domnului Năstase totul, cerându-și iertare. Ce pedeapsă meritați domnule Puzdrea pentru că ați vrut să distrugeți o familie minunată, așa cum dumneavoastră nu veți avea niciodată? Câți ani de pușcărie ar trebui să faceți și pentru faptul că ați fost implicat enorm în moartea jurnalistului Dumitru Tinu, fostul director al cotidianului Adevărul, singurul care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, publicând materiale incredibile în care dezvăluia afacerile murdare ale mafiotului? De ce ați deschis sticle de șampanie când ați aflat că Tinu a murit domnule Puzdrea? De ce ați strigat ca un apucat că ați mai scăpat de încă unul dacă nu dumneavoastră ați fi fost printre cei care au pus la cale asasinatul jurnalistului, care nu a fost descoperit nici până acum? Credeți domnule Puzdrea că averea uriașă de peste 100 milioane de dolari pe care ați strâns-o din bani murdari, vă mai poate salva de la dezastru? Greșită idée, domnule Puzdrea. Nimic nu vă mai poate salva… Nici mita, nici înșelătoriile, nici măcar prietenii sus puși. De fapt, sunteți singur împotriva tuturor…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *