Directorul unui centru de îngrijire pentru persoane cu handicap din Urlați este acuzat că a ascuns un focar de râie

octombrie 18, 2017

Directorul unui centru de îngrijire pentru persoane cu handicap din Urlați este acuzat că a ascuns un focar de râie, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Prahova declanşând o anchetă în acest caz.

Mai mult, directorul este acuzat de angajați și de abuzuri.

Viorel Călin, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Prahova, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Centrului de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi se desfăşoară două anchete disciplinare, una în urma unui control audit, iar a doua după o reclamaţie anonimă.

„Sunt două anchete disciplinare. Prima, în urma unui audit. S-au găsit mai multe nereguli, cum ar fi o anumită procedură care nu a fost respectată. Numărul de calorii din mâncare nu era cel care trebuia sau meniul trebuia mai bogat. A doua anchetă este în urma unei reclamaţii anonimă. Şeful centrului a fost reclamat”, a declarat, pentru sursa citată, Viorel Călin.

Mai mulţi angajaţi ai acestui centru o acuză pe directoarea Niculina Panait că a comis mai multe abuzuri.

”Până acum câteva luni, doamna director era ca la dânsa acasă. Rufele de acasă le aducea în centru, la spălat, la călcat, covoarele erau spălate în centru de unii dintre angajaţi. Până şi mâncarea, noi aveam voie să mâncăm acolo (în centru – n.r.), cu acordul dumneaei, lua şi acasă pentru că are de întreţinut doi bătrâni. Mâncare pentru băiat, se făcea în centru, zacusca, borcanele de toamnă”, a declarat un angajat.

Potrivit acestuia, la un moment dat, în instituţie a fost un focar de râie, pe care Niculina Panait l-ar fi ascuns de autorităţi.

„Nu a fost raportată, beneficiarii s-au îmbolnăvit. A vrut să fie totul sub tăcere. Ni s-a impus să păstrăm totul sub tăcere, să nu dăm relaţii. Ni s-au dat creme din porţia beneficiarilor”, mai spune angajatul centrului.

Conducerea DGASPC Prahova susţine că, în privinţa râiei, s-au făcut verificări în dosarele beneficiarilor şi au fost trei cazuri de boli de piele, nu de râie.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *