DNA a anunțat joi că procurorii s-au sesizat din oficiu în cazul acoperișului Arenei Naționale

ianuarie 29, 2016

Primarul Neculai Onțanu îi cere edilului-șef interimar, Răzvan Sava, să precizeze dacă Primăria Municipiului București a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea autorizației de construcție pentru Arena Națională.

“Cineva, cred că de la Primăria Municipiului Bucuresti, mai mult ca sigur, dorește sa-si acopere posibilele infractiuni în legătură cu construirea Arenei Naționale încercând sa arunce responsabilități iluzorii în alte direcții. Cu toate acestea Arena Nationala exista. Instituțiile statului vor verifica în profunzime acest proiect. Dar am auzit pe unii iresponsabili, inclusiv pe actualul Primar General Interimar, că soluția ar fi demolarea copertinei pe motiv ca materialele din care este făcută nu sunt omologate în România. Bine ca în Germania aceste materiale identice sunt omologate și stadionul din Frankfurt, care este la fel cu cel din București, funcționează bine mersi. Solutia:
Actualizarea Normativului P 118/1999 din România, rămas mult în urma evoluției materialelor noi, moderne. Altfel nu cereți ISU sa va elibereze autorizația de securitate la incendiu.
Îi solicit Primarului General Interimar să spună dacă Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea Autorizației de construcție”, a scris primarul pe Facebook.

DNA a anunțat joi că procurorii s-au sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem pentru abuz în serviciu în cazul acoperișului Arenei Naționale.

Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele : La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arenei Naţionale” din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.). Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U. La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor. Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *