DNA a luat la ochii murdăriile din Primăria Capitalei Înseamnă că vor fi descoperiți toți primarii care au luat mită de la Dumitru Puzdrea?

iulie 29, 2015

Să fie oare adevărat ce au spus gurile rele? Cum că procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac eforturi disperate să ia cu asalt Primăria Capitalei? Asta înseamnă că s-ar întâmpla o minune. Se pare însă că, înainte de a-i scutura așa cum trebuie pe domnii primari, oamenii legii vor da de pereți cu membrii Consiliului General al Municipiului București, care sunt în acest moment suspectați de trafic de influență în formă continuată. Și ce credeți? Se pare că numărul celor care vor fi audiați este extrem de mare, așa încât ar cam fi nevoie de un autobuz cum s-a mai întâmplat și în caul altor instituții ca să-I aducă pe excroci la audieri.

Dar pentru ce s-au supărat domnii procurori atât de tare? Se zvonește că ar fi vorba de o grupare specializată în eliberarea de PUZ-uri pentru cei care doresc să ofere în acest sens sute de mii de euro pentru un singur aviz. Cine era omul de legătură cu consilierii? Chiar mâna dreaptă a lui Sorin Oprescu, domnul Solomon Wigler. Nu este el personajul care face să se rezolve toate problemele în Primăria Capitalei? Atunci dacă Wigler este persoana cheie, să înțelegem că tot el a fost cel care lua șpaga de la Dumitru Puzdrea și o ducea la Sorin Oprescu ca să fie bine pentru toată lumea? Cu un scop précis: acela ca Oprescu să facă pe prostul în legătură cu situația dezastruoasă de la complex Flora, iar Puzdrea să-și facă mendrele în continuare? Dar oare cât și-o fi tras Wigler din toată această afacere? Nu de altceva dar șpaga pentru doctor e… substanțială. Acum au ocazia anchetatorii să descopere tot adevărul.

Acum este momentul cel mai bun să se afle cum a reușit Puzdrea să devină patronul ilegal al complexului Flora dar mai ales cu sprijinul cui. Tot al unui primar evident, care ulterior a devenit chiar șeful statului, domnul Traian Băsescu. Ce rol a avut Băsescu în telenovela complexului Flora? Unul esențial, pentru că fostul președinte al României se spune că i-ar fi semnat niște hârtii extrem de importante lui Puzdrea, grație cărora acesta a putut să facă toate șmecheriile ce au urmat. Se pare însă că gestul lui Băse nu a rămas deloc trecut cu vederea, acesta fiind cadorisit de mafiot cu nu mai puțin de 4 milioane de dolari.

O sumă impresionantă, domnule Puzdrea pentru un afacerist care se plânge pe toate drumurile că e un om ca oricare altul. Se vede treaba că Flora este o adevărată fabrică de făcut bani! După ce a plecat Băsescu, a venit la puntea Primăriei Capitalei un alt milog: Viorel Lis. Care primar a reușit să facă un gest incredibil: deși dăduse o lege prin care ordonase ca toate clădirile ridicate ilegal să fie distruse, a uitat total că și Flora face parte din aceeași categorie, atunci când Puzdrea i-a dat pentru început câteva sute de mii de dolari. Dovada spuselor noastre o reprezintă chiar circul pe care Lis l-a făcut la poarta complexului Flora când a adus cu sine cameramani, jurnaliști, buldozere cu muncitori cu tot urmând să fie dărâmată Flora. Dar surpriză… Puzdrea l-a chemat de față cu toată lumea în biroul său, i-a înmânat darul apoi Lis a ieșit fără rușine, le-a dat drumul slugoilor și și-a văzut liniștit de treaba lui.

Ceea ce face și acum, pentru că secretul dărâmării complexului Flora a rămas undeva, ascuns, printre amintirile celui ce a devenit un ahtiat al păcănelelor. De unde are bani să joace la aparate un biet pensionar care are de întreținut și o nevastă cu 40 de ani mai tânără decât el și pe deasupra extrem de cheltuitoare dar și multe femei ușoare? De la Puzdrea evident, căci se spune că mafiotul îi dă fostului edil al Capitalei o rentă lunară pe viață. Care, nu vrem să știm la ce sumă se ridică. Dar merită efortul domnule Puzdrea trebuie să recunoașteți.

Lis nu suflă nici un cuvânt, cel puțin până în prezent și din câte se pare va lua cu el secretul în mormânt. Asta dacă nu vor dori anchetatorii să facă lumină și în acest caz odată pentru totdeauna. Să nu uităm nici de actualul șef al Corpului de Control al Primăriei Capitalei, un prieten de nădejde de-al lui Dumitru Puzdrea, cel pe care excrocul îl duce prin străinătate ori de câte ori are ocazia ca să se bucure și el de mărinimia unui hoț.

Și numai Dumnezeu știe ce pun ei la cale când beau o cafea în Austria, privind ce frumos ninge pe geam dar și în… buzunar. Lucrurile acestea suntem convinși că domnii de la Direcția Națională Anticorupție nu aveau de unde să le știe. Și probabil nu au fost informați nici de faptul că domnul Puzdrea a uitat de ani buni să plătească statului atât lumina cât și gazul dar și energia electrică.

Asta nu sună cumvva a evaziune fiscală grosolană? Apropo domnilor procurori. Avem informații că de ani buni toți reprezentanții de seamă ai Primăriei Capitalei sunt trimiși de Dumitru Puzdrea în excursii în locuri care de care mai sălbatice și mai exotice, măgăria fiind realizată grație unei firme fantomă de turism pe care mafiotul o are pe numele fiicei sale, Andreea. Și tot pe numele acesteia mai sunt încă multe alte firme, bune doar pentru spălat sume imense de bani. Sunteți interesați de un subiect atât de bun?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *