• Fără categorie
  • 0

DNA acuză un fost colonel SRI, trimis în judecată de Direcție, de calomnie și denigrarea sistemului judiciar

septembrie 13, 2017

Procurorii DNA au sesizat Inspecția Judiciară și cer instituției să facă verificări cu privire la situația constatată în legătură cu afirmațiile făcute în 11 septembrie, la un post de televiziune, de Dragomir Daniel, fost ofițer SRI.

 

Despre Dragomir DNA atrage atenția că este inculpat într-un dosar de corupție și fapte asimilate celor de corupție instrumentat de Direcție, care în prezent se află pe rolul instanțelor de judecată.

 Astfel, arată DNA în sesizare, Daniel Dragomir „a lăsat să se înțeleagă faptul că rechizitoriile Direcției Naționale Anticorupție nu se sprijină pe probațiunea instrumentată de procurori în baza dispozițiilor procesual penale, ci că ar fi întocmite de angajații unei alte instituții, respectiv SRI, iar rolul procurorilor DNA s-ar rezuma la semnarea și trimiterea la instanță a rechizitoriilor”.

Din sala de judecată în studioul de televiziune

Daniel Dragomir este trimis în judecată alături de soția sa, Zoica, pentru fapte de trafic de influență, spălare de bani, folosirea unor informații care nu sunt destinate publicității, fals în înscrisuri şi uz de fals.

El este acuzat că, beneficiind și de suportul soției sale, și ea angajată SRI, a pretins peste 400.000 de euro unui om de afaceri căruia îi promitea intervenții la funcționari, în funcție de nevoile acestuia. Intervențiile erau promise la funcționari de la Ministerul Finanțelor, ANAF și Garda Financiară.

La rândul său Dragomir a povestit în studioul unei televiziuni pretinse proceduri ale procurorilor DNA:

Moderator: Ofițerii SRI făceau rechizitoriile?
Daniel Dragomir: Da, domnule (…), ofițerii SRI…
Moderator: Și bravii procurori DNA, ăia care plâng când îi controlează Inspecția Judiciară doar le semnau?
Daniel Dragomir: Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau și le trimiteau la instanță în speranța că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare asigurând culoarele necesare pentru obținerea condamnării individului.

sau

În momentul în care vorbim de ofițeri acoperiți între judecători și procurori, în momentul ăla e o încălcare gravă a Constituției care duce la situații despre care vorbeați mai devreme.
(…)
Moderator: În contextul ăsta, domnule general (…) făceau rechizitoriul, dădeau procurorului desemnat de câmpul tactic să se ocupe de el, care îl semna, îl trimitea în instanță și ajungea la judecătorul Y, desemnat tot de câmpul tactic, care îl băga la beci pe fraier. E posibilă construcția asta?
Daniel Dragomir: Nu e numai posibilă, este extrem de concretă. Una dintre posibilități, cum spuneați, o aveți în fața dvs, sunt eu.”.

Calomnie și denigrare

DNA vrea ca Inspecția Judiciară să constate că „afirmațiile sunt calomnioase și denigratoare, sunt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București, au potențial de a submina autoritatea judecătorească și de a pune în discuție deontologia profesională a magistraților”, că „afirmațiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar” și că „afirmațiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independența magistraților, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicați în înfăptuirea procesului judiciar se desfășoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfășoară conform dispozițiilor prevăzute de lege”.

În colimatorul DIICOT

Daniel Dragomir nu a avut probleme doar la DNA. Acesta este inculpat în dosarul DIICOT Black Cube, în care procurorii de la crimă organizată cercetează modalitatea în care Daniel Dragomir a fost implicat în fapte de hărțuire a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Despre acest dosar șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu,  a precizat recent că este aproape de final și că ar putea fi trimis în judecată în toamna acestui an.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *