DNA s-a spalat pe maini in cazul „RCS RDS – Dumitru Dragomir”. Dosarul s-a plimbat aproape 4 ani intre Sectiile DNA, Parchetul Tribunalului Bucuresti si Politia Capitalei

noiembrie 20, 2016

In urma cu aproximativ doua saptamani, Lumeajustitiei.ro dezvaluia ca dosarele care privesc firme si companii cu care au avut legatura persoane din anturajul sau din familia Laurei Kovesi (foto stanga) zac in nelucrare la DNA. Ne refeream, in articolul„Smecherie cu ghivent”, la dosarul privind posibile fapte de coruptie comise la compania Transgaz, companie unde director la Directia Tehnologia Informatiei si Comunicare a fost Sergiu Lascu, fratele Laurei Kovesi, si care a fost condusa de Florin Muntean, personaj despre care senatorul Valer Marian a dezvaluit ca ar fi prieten cu tatal sefei DNA, fostul procuror Ioan Lascu (foto dreapta).

Un al doilea dosar la care faceam referire era cel cunoscut sub numele de“RCS RDS – Dumitru Dragomir”. Privea un contract intre o firma a fostului presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si compania RCS/RDS, companie de unde si-a luat bani Eduard Kovesi, fostul sot al sefei DNA, si unde coordonator de marketing si PR este Florin Nemes, cunoscut din reclamele Digi Mobil, despre care Revista Catavencii a scris ca ar fi iubitul Laurei Kovesi, informatie care nu a fost negata pana acum de preferata precupetelor din Piata Obor.

Dosarul Transgaz se afla la DNA din 2014, iar de atunci procurorii lui Kovesi fac doar acte de urmarire penala cu privire la fapta, in rem. Despre dosarul “RCS RDS – Dumitru Dragomir”, deschis in 2013 la DNA, nu se mai stie nimic. Lumeajustitiei.ro va prezinta astazi noutati in legatura cu aceasta din ultima cauza. Dosarul nici macar nu se mai afla la DNA, iar timp de aproape patru ani el s-a plimbat intre parchete si Politia Capitalei, nefiind depasita faza de urmarire penala in rem, la fel ca in cazul Transgaz. Sunt asadar toate premisele sa credem ca de fapt, in situatia de fata, nu se incearca altceva decat ingroparea acestui dosar.

Spalare de bani si evaziune fiscala

Pentru cei care au uitat despre ce este vorba in aceasta speta, se facem o scurta recapitulare. Astfel, in 31 mai 2013, Garda Financiara a trimis la DNA o sesizare penala in ceea ce-i priveste pe Florin Bogdan Badita, administrator la societatea SC Bodu SRL a lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir si administrator al SC Bodu SRL, Dumitru Dragiomir, proprietarul SC Bodu SRL si fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, si Ioan Bendei, administrator al SC RCS/RDS SA. Sesizarea privea posibile fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si folosirea cu rea credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect. Adica niste infractiuni pe care le-a intalnit de nenumarate ori in dosarele DNA.

Sesiarea Garzii Financiare se referea la celebrul contract in valoare de 1,7 milioane euro, majorat ulterior pana la peste 3 milioane euro, incheiat intre firma lui Dumitru Dragomir si RCS RDS privind promovarea companiei de cablu intr-un local detinut de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Era un contract incheiat intr-o perioada in care RCS RDS castiga drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Nu ne vom referi la constatarile Garzii Financiare, acestea putand fi citite in sesizarea atasata la finalul articolului. Vom preciza doar ca, potrivit Garzii Financiare, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2 milioane de lei. Ne vom referi la parcursul acestui dosar.

Ping-ping intre Papici si Tulus

Sesizarea penala formulata de Garda Financiara a fost inregistrata la Serviciul de registratura, grefa, arhiva si relatii cu publicul de la DNA in 31 mai 2013, sub numarul 4872. Ulterior, ea a ajuns, in 3 iunie 2013, la Sectia I DNA de combatere a infractiunilor de coruptie, condusa la acea vreme de vestitul Lucian Papici, unul din campionii achitarilor din DNA.

Potrivit insemnarilor de pe document, sesizarea Garzii Financiare nu a stat mult la Sectia I, fiind trimisa, in aceeasi zi de 3 iunie 2013, la Sectia a II-a din DNA de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie, sectie condusa atunci de un alt campion al achitarilor din DNA, procurorul Doru Tulus(vezi facsimil).

Sesizarea Garzii Financiare s-a intors insa la Sectia I DNA, de unde plecase. Ea a fost inregistrata la Sectia I DNA in data de 5 iunie 2013, dosarul primind intai numarul 164/P/2013, care a fost anulat, acordandu-se un alt numar, 163/P/2013.

De la DNA, dosarul a plecat la Parchetul Tribunalul Bucuresti

Cat a stat dosarul la DNA, nu stim. Stim insa ca acum, aceasta cauza nu se mai afla la parchetul Laurei Kovesi. Ea a fost trimisa de DNA catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

De ce anume s-a luat aceasta decizie, este un mister. Spunem asta intrucat infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani si folosirea cu rea credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect sunt intalnite in dosarele DNA. Si dam doar doua exemple in acest sens, desi am putea da cu sutele:

dosarul deputatului Nicolae Paun, trimis in judecata pentru spalare de bani si folosirea cu rea credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect

dosarul senatorului PSD Dan Sova, trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani, alaturi de fostul premier Victor Ponta, acuzat de complicitate la evaziune fiscala

In cazul “RCS RDS-Dumitru Dragomir”, DNA-ul Laurei Kovesi a decis sa trimita dosarul privind fapte mentionate la sus la Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Dosarul a ajuns la Politia Capitalei

In prezent, dosarul ”RCS RDS-Dumitru Dragomir” a ajuns Politia Capitalei. Mai exact, la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, unde se efectueaza doar acte de urmarire penala cu privire la fapta (in rem), nu fata de vreo persoana. Informatia a fost oferita de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, la solicitarea Lumeajustitiei.ro:

Urmare a cererii dvs. prin care solicitati comunicarea stadiului dosarului nr. 163/P/2013 privind peBOGDAN FLORIN BADITA, DUMITRU BOGDAN DRAGOMIR, DUMITRU DRAGOMIR si IOAN BENDEI, va comunicam faptul ca in prezent se efectueaza in aceasta cauza acte de urmarire penala (in faza in rem), dosarul aflandu-se la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

La acest moment nu a fost dispusa efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de vreo persoana.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *