• Fără categorie
  • 0

DNA:George Scutaru a finanțat ilegal campania electorală a PNL din anul 2008

septembrie 30, 2015

Fostul consilier prezidențial George Scutaru a finanțat ilegal campania electorală a PNL din anul 2008 cu materiale promoționale cumpărate din China, banii fiind ‘spălați’ printr-o firmă deținută de el, se arată în rechizitoriul DNA, transmite AGERPRES.

George Scutaru și Dan Motreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, au fost trimiși luni în judecată de DNA, fiind acuzați de spălare de bani, într-un dosar privind mită pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit DNA, în anul 2008, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (denunțător în dosar), a primit 700.000 de euro mită de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, în schimbul acordării sprijinului acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii au fost împărțiți de Cristinel Bîgiu cu George Scutaru (deputat și președinte al organizației PNL Buzău la acea vreme), care a primit suma de 170.000 euro, și Dan Motreanu (secretar general al PNL și deputat de Călărași), care a luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților PNL.

DNA arată că George Scutaru a folosit cei 170.000 de euro pentru a cumpăra prin firma sa, SC Quick Monitoring Media QMM SRL, materialele electorale de la SC Echo International Industry SRL, deținută de cetățeanul chinez Chen Lidong.

Firma cetățeanului chinez i-a furnizat lui George Scutaru articole de îmbrăcăminte aduse din China, inscripționate cu sigla PNL, respectiv tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi.

Inscripționarea materialelor cu sigla PNL a fost făcută în China iar lotul de marfă a fost livrat în containere, prin portul Constanța.

Procurorii mai notează că George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal “monitorizare presă”, pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008, prin încheierea de contracte fictive și efectuarea unor operațiuni bancare succesive.

De asemenea, procurorii declară că liderii unor partide politice din România urmăresc obținerea de sume de bani pentru campaniile electorale, indiferent de modul în care au fost procurate, și acceptă posibilitatea ca banii să provină din infracțiuni de corupție.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *