Doamne, doar Tu ai dreptul să ne iei zilele, nu Puzdrea!

iunie 28, 2015

 

 

 

Doamne, doar Tu ai dreptul să ne iei zilele, nu Puzdrea!Când reprezentanții Institutului de Seismologie anunță că a fost un nou cutremur în București, sufletul ne este sfâșiat. Ne gândim pe zi ce trece să soarta ne e pecetluită.

Dacă e să murim, atunci să o facem când va dori Cel de Sus. Pentru că până la urmă, el ne-a dat zilele, doar el are dreptul să ni le ia. Se pare însă că în Capitala României de secol XXI există un personaj care se crede cel puțin Mesia pe pământ. Este mafiotul Dumitru Puzdrea, din cauza căruia fără să exagerăm cu nimic, noi ne putem trezi sub pământ. Fără să avem nici o vină. Dacă este să găsim cuiva acea vină, atunci nu ne-ar ajunge timpul. Sunt mult prea mulți nenorociți care au contribuit la construcția unei clădiri peste apeductele care alimenteaz Bucureștiul cu apă.

Mult prea mulți oameni de nimic care nu au gândit că acest lucru s-ar putea transforma într-un dezastru când nimeni nu se așteaptă, pentru că nu te poți pune niciodată cu furia naturii. Aceste animale, pentru că altfel nu le putem spune, au știut doar un singur lucru: să închidă ochii la această construcție și să deschisă cât mai larg posibil portofelele ca să intre cât mai mulți bani negri veniți pe filiera Dumitru Puzdrea. Vineri seara pământul ne-a zguduit încă odată. Al treilea cutremur produs într-o singură zi. Și nici o reacție din partea autorităților, care nici măcar nu-și mai amintesc de acea clădire, darămite să ia și vreun pic de atitudine. Asta nu pentru că nu ar fi fost anunțați. Nu pentru că nu ar avea la dispoziție acte și dovezi clare.

Ci pentru că le-a închis Puzdrea gurile alea spurcate. Cum e posibil să trăim într-o lume în care un singur om să hotărască destinele noastre? Unde sunt aceste dovezi de care facem vorbire? Cine le-a ascuns? Nu cumva nenorociții de ofițeri ai poliției române, Firu Denisa, Lupu Marian și actualul adjunct al șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius? Păi nu acesta a fost cel care l-a scos pe Dumitru Puzdrea din multe nenorociri în care ar fi trebuit să intre, belele legate direct de acea construcție ilegală pe care a făcut-o la complexul Flora peste cele două magistrale? Nu tot pentru un purcoi de bani țin caraliii toate documentele la secret?

Să găsim vinovați? Să începem atunci cu Traian Băsescu, care i-a semnat lui Puzdrea niște hârtii de o valoare imensă fără de care acesta nu ar fi putut să devină stăpânul ilegal al Florei. Să continuăm cu nemernicul de Viorel Lis, bătrânul ahtiat după dame de companie care ne poluează fonic și vizual pe la toate televiziunile, arătându-ne caracterul său infect. Nu vă e rușine domnule Lis să faceți circ pe bani evident, când știți ce povară purtați în spate? Nu vă mai ajunge renta aia lunară pe care v-o dă Puzdrea pentru a avea gura pecetluită pentru totdeauna? Ce-ați făcut cu sumele alea imense pe care vi le-a îndesat mafiotul ca să-I nu-I dărâmați șandramaua, deși tot dumneavoastră, domnule Lis ați dat cu ani în urmă o lege prin care toate clădirile ridicate ilegal urmau a fi făcute una cu pământul? Flora nu făcea parte din aceeași categorie?

Domnilor de la Apa Nova cât credeți că va rămâne secretul nedescoperit? Sunteți printre cei mai mari vinovați! Ați știut exact ce face Puzdrea, dar nu ați comentat nici un cuvânt. O singură dată când ați fost puși la colț zdravăn în urma unor investigații derulate de fostul asociat al lui Puzdrea, domnul Năstase Cătălin, a ieșit pe postul șeful supreme al Apei Nova și a recunoscut cât de grav a încălcat mafiotul Legea Apelor! Ce spune asta? Că ați fost mituiți până n-ați mai avut aer. Pentru că altfel, din acel moment ar fi trebuit să faceți un prim pas și să-i distrugeți acestui tupeist fabrica de făcut bani. Dar dumneavoastră până în ziua de astăzi sunteți muți și surzi. Ce a făcut Oprescu de când a venit la cârma Primăriei ca să stopeze dezastrul de la Flora? Nimic. Și ca să-și bată de joc de noi și mai mult decât predecesorii lui, domnul doctor ori de câte ori e întrebat de situația dezastruoasă de la Flora face pe amnezicul și ridică din umeri. Într-o bună zi ne va întreba și cine este Dumitru Puzdrea. Nu ne miră nimic pe lumea asta…

Oare câți procurori și judecători or fi stat drepți în fața lui Dumitru Puzdrea ca să-și primească darul și să dea NUP-uri peste NUP-uri în multele dosare deschise de Năstase Cătălin pentru rezolvarea problemei construcției ilegale de la Flora? Ce spuneți doamnă procuro Oana Niță? V-a făcut domnul Puzdrea destul de bogată cât să-l țineți în brațe încă mult timp de acum încolo? Unde sunt controalele care ar fi trebuit făcute la complexul Flora unde Puzdrea a uitat de ani buni să plătească apa, gazele sau lumina electrică? Asta nu e evaziune fiscală? Sau pentru Dumitru Puzdrea nu s-o fi inventat vreo infracțiune atât de gravă pentru care să fie și el într-un final pedepsit. Din câte vedem noi, toți marii justiției române sunt o apă și un pământ. Și dacă vine dezastrul cel mare și Bucureștiul va fi distrus pentru că nici o echipă oricât de deșteaptă ar fi ea nu va putea interveni, să vedem atunci cine va plăti. Dar, de fapt, din pământ ne-am zămislit și în pământ pe vom duce. Însă ar fi bine să se întâmple asta când vrea bunul Dumnezeu, nu un excroc ca Puzdrea. Poate, până nu e prea târziu, cineva va lua atitudine. Poate…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *