• Fără categorie
  • 0

Doar când e anchetat Puzdrea se poate așa ceva!

aprilie 27, 2015

În timp ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție recunoaște golănia, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 vrea să mușamalizeze totul

Povestea incredibilă a tentativelor de omor ale afaceristului mafiot, Dumitru Puzdrea, pare să nu aibă sfârșit. După ce l-a alungat fără nici un motiv pe fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin de la complexul Flora, nea Mitică a vrut cu tot dinadinsul să-i distrugă viața. Motivul? Lui Puzdrea nu i-au ajuns milioanele de dolari furate și a vrut mai mult: acțiunile pe care arhitectul le deține și în acest moment la complexul Flora, acțiuni pentru care Puzdrea a făcut tot ce i-a stat în putință să le obțină. Dacă pentru început, alături de prietenii săi din poliție a ticluit un plan bine bine pus la punct, făurindu-i lui Năstase Cătălin un fals dosar de terorism, apoi i-a trimis trupe de mascați acasă, oameni care acționând direct la comandă i-au devastat locuința și i-au distrus psihic familia, Dumitru Puzdrea, cu sufletul plin de furie a apelat la cea din urmă metodă care, în viziunea lui ar fi putut să-l pună la pământ pe arhitect: a angajat un ucigaș de meserie, care, pentru niște sume uriașe de bani pe care le primise, urma să-i curme viața arhitectului. Doar trăim în România, nu-i așa? Iar aici viața costă bani.

Când era la un pas să ducă ordinele lui Puzdrea la îndeplinire, nu știm din ce motive, dar ucigașul s-a întors la 720 de grade și a venit singur la Năstase Cătălin pentru a-i mărturisi totul și a-i cere iertare. În speranța că justiția îi va face dreptate, arhitectul va depune numeroase plângeri la secția 2 poliție, unde va fi tratat cu… infinită nesimțire de soldații din garda lui Dumitru Puzdrea, ofițerii Firu Denisa și Lupu Marian, care primeau ordine clare și precise de la șeful lor, Voicu Mihai Marius ajuns astăzi adjunctul șefului Poliției Capitalei. Ca să ne dăm seama cine este cu adevărat Firu Denisa, trebuie să precizăm că doamna ofițer nu a avut curaj să dea nici măcar ochii cu arhitectul Năstase, darămite să-i asculte și oful și să privească cu proprii ochi dovezile pe care acesta vroia să i le pună pe masă. Și ca să scape de problemă, ofițerul Firu invoca metode de tot râsul, fiind într-un permanent concediu și uneori pe teren. S-a plimbat mult acest dosar de tentativă de omor, pentru că visul lui Dumitru Puzdrea era să fie mușamalizat, altfel ar fi devenit client fidel al vreunei celule dintr-o pușcărie românească, unde condițiile diferă puțin de cele pe care le are el în locuințele dobândite la fel de ilegal.

Și într-un final a ajuns și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe data de 29.10.2012, instituția îi trimite o înștiințare arhitectului Năstase Cătălin, un răspuns la plângerea adresată de acesta în care pune punctul pe I și afirmă că: “Verificările efectuate au relevant tergiversarea cercetărilor în dosarele nr. 11633/P/2010 și 17572/P/2009 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1, fiind dispuse măsuri în vederea soluționării cu operativitate a acestor cauze”. Cu alte cuvinte, domnilor judecători, dați-I drumul și rezolvați problema asta odată și puneți vinovatul să plătească! Simplu, nu? Pentru toată lumea, nu și pentru cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București. Pentru că acolo, din motive doar de ea știute, doamna procuror Corina Petrescu va trimite la rându-I o altă înștiinare arhitectului Năstase Cătălin acum câteva luni (să înțelegem că a trebuit să studieze dosarul nu mai puțin de doi ani!), în care face o bălmășeală de toată frumusețea și din care înțelegem doar finalul.

Apoteotic: Puzdrea nu e vinovat. Cum vine asta doamnă procuror Petrescu? Adică cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție au mințit când au spus că dosarele au fost tergiversate? Adică ei sunt proști și Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 știe totul? Chiar așa ne credeți proști? Adică ne-a fost atât de greu să vedem că aici a intervenit mita lui Puzdrea și totul s-a întors invers? Dacă tentativa de omor nu vi se pare o infracțiune extreme de gravă, doamnă procuror, atunci mita nici măcar nu e considerată infracțiune în viziunea dumneavoastră, nu-I așa? Din câte observăm, șantajul și șpaga sunt armele secrete cu care lucrează magistrații României. Dumneavoastră faceți parte din această tagmă a celor pătați mai ceva ca dalmațienii? Când și cine va îndrăzni vreodată să ia taurul de coarne și să-I facă dreptate arhitectului Năstase Cătălin? Milioanele de euro furate de Puzdrea îi vor mai fi vreodată înapoiate? Acest evazionist de top al României va fi strâns cu ușa și pedepsit pentru toate murdăriile înfăptuite? DNA-ul, Serviciile Secrete, DIICOT-ul (în speranța că nu toți sunt șpăgari ca șefa Antimafiei, Alina Boca) sau orice instituție a României se va implica vreodată și în telenovela numită pe bună dreptate Afacerile ilegale ale lui Dumitru Puzdrea? Sau permanent Parchetul, justiția, poliția vor ține cu nedreptatea și golănia?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *