Domnilor procurori, bateți și la ușa lui Puzdrea să vedeți cât de ilegală e averea sa imensă?

iunie 30, 2015

 

A se îmbogăți cât mai rapid a fost visul oricărui afacerist român. Și bineînțeles că nu te poți trezi peste noapte cu milioane de euro în conturi dacă nu reușești să faci acei bani prin cele mai ilegale mijloace.

Iar ca să reușești acest lucru trebuie să intri în categoria oamenilor fără scupule dispuși mereu să mintă și să-i manipuleze chiar și pe cei mai amărâți dintre noi, luând puțin câte puțin de la fiecare. Cine este asul în aceste manifestări? Proprietarul ilegal al complexului Flora, Dumitru Puzdrea, omul pentru care  încă nu s-au inventat legi care să-l pună la punct.

Când justiția se face că nu vede

În declarația de avere pe care a dat-o pe vremea când era deputat în Parlamentul României și făcea absolut tot ce vroia fără să-i pese de ziua de mâine, pentru că îi avea pe toți la mână Dumitru Puzdrea menționa că are lichidități în valoare de peste 1,8 milioane de euro, teren în Bulevardul Poligrafiei de 3,6 hectare în valoare de 80 milioane de euro, apoi un alt teren situat în Nicolae Racotă de 120 mp, plus un BMW ce data din anul 2003, bijuterii și tablouri ce depășeau 15.000 de euro, ca să nu mai vorbim de conturi în euro și dolari, ce depășeau suma de 555.000 de euro, deschise la toate băncile din România. La toate acestea se adăugau și titluri de stat de alte 240.000 de euro, acțiuni financiare la BCR și HVB de peste un miion de euro.

Cum vi se pare averea unui parlamentar din anii trecuți? Cam bogat domnul Puzdrea, nu-i așa domnilor procurori? Dar nu a fost interesant pentru dumneavoastră acest aspect, așa că l-ați lăsat să fure în continuare cât a putut el de mult ca să-și dubleze sau chiar tripleze numărul banilor și al proprietăților. Și știți de ce? Pentru că dacă Puzdrea ar fi fost pus la respect și nu ar mai fi avut bani, atunci ar fi fost panică pentru domniile voastre, întrucât s-ar fi micșorat substanțial șpăgile pe care le primiți și nu v-ar fi convenit deloc acest aspect. Și apropo tot de perioada când Puzdrea era deputat, o doamnă pe nume Viorica Moisiuc, senator a acea vreme, făcea o declarație incendiară și anume că prietenul tuturor judecătorilor, același Dumitru Puzdrea ar fi făcut o ordinărie peste limita de înțeles, în sensul că ar fi îngropat în organizația din Neamț enorm de mulți bani.

De unde proveneau aceștia? Erau destinați construcției de biserici și orfelinate. Cu alte cuvinte, domnule Puzdrea nu ați avut nici un fel de scrupule să loviți în Dumnezeu și în copiii Lui. Fără să vă gândiți nici o secundă că totul se va întoarce ca un bumerang împotriva dumneavoastră. Ce-i drept a fost pentru prima și ultima dată când doamna Moisiuc a avut curajul să dezvăluie vreun secret despre Puzdrea. De atunci nu s-a mai auzit nimic până în acest moment. O fi rezolvat-o Puzdrea așa cum a făcut cu marele jurnalist Dumitru Tinu, fostul director al ziarului Adevărul, care devenise mult prea incomod pentru că deja publicase mult prea multe adevăruri despre afacerile ilegale ale lui Puzdrea?

Ce treabă are Cocoș cu banii mafiotului?

Despre combinațiile incredibile dintre Dumitru Puzdrea, Dorin Cocoș și Elena Udrea s-a vorbit de mult prea multe ori ca aceste cuvinte să nu ajungă la urechile celor de la DNA sau de la DIICOT. Și pentru că am vorbit de DIICOT, trebuie să precizăm că însăși fosta șefă a Antimafiei a fost una dintre slugile lui Puzdrea (cine spune însă că nu mai e și acum?), pentru că datorită doamnei Alina Bica a reușit excrocul să rămână în libertate și… să facă și mai mulți bani. În ceea ce privește legătura acestuia cu Cocoș, cei doi au făcut enorm de mulți bani împreună ba la un moment dat Puzdrea a apelat la el și la blonda Lenuța pentru că ținea cu tot dinadinsul să vândă complexul Flora unor afaceriști turci urmând să primească niște zeci de milioane de euro.

Cum complexul avea cartea funciară blocată, doar Cocoș și Udrea puteau să rezolve această problemă stringentă, iar cei doi trebuiau să primească o sumă incredibilă de la Puzdrea drept mulțumire pentru serviciul prestat. Dar uite că din motive pe care nu le putem înțelege (deocamdată) această mare tranzacție de pe urma căruia Puzdrea trebuia să se îmbogățească uluitor de repede nu s-a concretizat. Asta nu înseamnă că Dorin Cocoș a rămas păgubit. Departe de el așa ceva. Asta pentru că gurile rele mai spun ceva incredibil: cum că o parte din banii lui Puzdrea ar fi chiar pe numele lui Cocoș dar și pe numele altor slugi de-ale sale și depuși evident în străinătate, în off-shore-uri unde nimeni nu-i va descoperi niciodată. Acum, ne dăm seama și singuri că înaripatul nu a făcut vreun gest fără să primească ceva la schimb.

I-a nenorocit pe șoferii de taxi

Domnilor procurori interesați de cum face Puzdrea cel mai repede bani mulți le mai vindem un pont. Zi de zi nenorocitul îi obligă pe șoferii de taxi care tranzitează complexul Flora să scoată din buzunar câte un milion de persoană. Având în vederea că aceștia sunt în număr de 200, să facem o scurtă dar interesantă socoteală. Cât înseamnă 1 milion x 200 oameni x 30 de zile? Socotiți dumneavoastră domnilor anchetatori și vedeți cât îi revine lui Puzdrea pe lună dintr-o singură măgărie. Plus cât mai scoate de la service-ul construit ilegal tot pe tarlaua de la Flora. Dacă tot nu l-a întrebat nimeni cum a ridicat ilegal acel en-gros dintre care o clădire se află amplasată direct peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă, de ce ar fi durut pe cineva că a răsărit și service-ul auto? Poate că domnul Sorin Oprescu o fi fost curios de vreo câteva ori.

Dar nu să trimită vreo echipă de control să-l împiedice pe Puzdrea, ci doar să bea o cafea împreună cu mafiotul ca  în final acesta să-i dea șpăguța ca să-și țină doctorașul gura. Că doar nu-i nebun Puzdrea să îl lase pe Oprescu să spună tot ce știe despre el, nu-i așa? Una peste alta, domnilor de la DNA dacă tot sunteți puși pe fapte mari, dacă tot ați descoperit averile lui Voiculescu, ale lui Vanghelie, Vântu, Udrea, Vâlcov, Chiliman și mulți alții, ba ați avut și curajul să le puneți ceva sechestru faceți ceva și în privința ui Puzdrea? S-ar putea să aveți niște surprize la care nici cu gândul nu gândiți. Puzdrea i-a întrecut cu mult pe marii pești ai României. (va urma)

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *