Domnule lt. col. Ioan Mireț, vă asumați răspunderea dacă se produce un dezastru de neimaginat la complexul Flora?

noiembrie 1, 2015

Cât de mare să fie lipsa de responsabilitate a administratului unui club să realizeze evenimente de amploare, folosind elemente pirotehnice în interiorul locației? Dar crede cineva că l-a interesat pe acesta siguranța oamenilor? Categoric, nu. A avut grijă doar să-și umple buzunarele, acceptând în clubul ucigaș noaptea trecută 400 de persoane când de fapt nu aveau voie să intre decât 100 de suflete. Unde s-a ajuns? La o nenorocire din care nu-și vor reveni nici rudele decedaților, nici cei care au văzut cum ochii lor moartea. Aceeași lipsă de responsabilitate, același dezinteres total față de rasa umană se întâmplă și la complexul Flora, unde,pe lângă faptul că Dumitru Puzdrea își desfășoară activitatea fără a avea la mână vreo autorizație de funcționare, a ridicat și o clădire pe care a așezat-o pe cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă.

Unde ești Tu, Doamne?

Există oare ceva mai cumplit pe lumea asta ca un părinte să-și îngroape copilul? Poate fi ceva mai îngrozitor ca nenorocirea de azi noapte, o tragedie de neîmbrăcat în cuvinte, unde corpuri de tineri au fost trasformate în torțe? De ce s-a ajuns aici? Pentru că un dobitoc de administrator al unui club, condus de un animal de director a preferat să țină oamenii care-l slugăreau, fără să le facă contracte de muncă ci doar aruncându-le bani la negru, așa cum arunci o bucată de pâine unor animale de pe stradă. Pentru că acești ordinari, pentru că altfel nu le poți spune au acceptat ca atâția alți patroni de cluburi sau de orice altă societăți să dea o șpagă celor de la pompieri și să-și vadă de treaba lor bine merci, îndesându-și bani în buzunar, deși localurile respective nu au absolut nimic în regulă. Clubul Colectiv de pe strada Tăbăcarilor unde a avut loc tragedia este de fapt o hală transformată într-un club. Iar marii boss-I ai locului sunt de fapt foștii șefi ai renumitei fabrici Pionierul, distrusă din temelii de mafioți, deși odinioară aducea bani pe bandă rulantă României, care trăiesc ca-n sânul lui Avram din chiriile imense pe care le încasează. Oare acești domni ce-ar fi simțit dacă se aflau în locul părinților cărora le-au plecat copiii dar nu s-au mai întors? Știți domnilor ce-au simțit până și membrii echipajelor de urgență care au venit la locul incediului? S-au cutremurat până în străfundul sufletului lor atunci când au realizat că murmurul care venea din interiorul clubului ars până la temelii erau de fapt telefoanele care sunau din buzunarele cadavrelor și ale răniților, la capătul firului aflându-se rudele acestora muți de durere. Cum este posibil ca într-un club imens să nu există nici o ieșire de urgență? Unde s-a văzut așa ceva în altă țară civilizată ca atunci când focul s-a extins nici un extinctor să nu fie prezent? Cine credeți ucigașilor că au fost primii oameni care au sărit în ajutor răniților? Nu voi, nenorociților, ci foștii angajați ai fabricii Pionierul care locuiau în blocurile din apropierea clubului. Dar dumneavoastră ce făceați la acea oră? Nu-i așa că numărați banii pe care i-ați strâns din consumația tinerilor? Clubul Colectiv, unde a avut loc un incendiul din seara trecută în care au murit până în prezent 27 de oameni, este detinut de firma Colectiv Club SRL. Asociatii sunt Alin Anastasescu – 47%, Paul Cătălin Gancea – 30% (asemănare de nume, ori e același care a dat Bacalaureatul în 2006 si a picat ?) și Costin Mincu – 23% (o fi chiar luptătorul de K1 din Constanța, sau e doar o asemănare de nume?). Cine i-a învățat pe acești domni să căptușeze tavanul cu burete nu s-a gândit că oricând e posibil să ia foc? Să ardă oameni de vii iar ceilalți răniți să nu mai poată fi recunoscuți de nimeni?

Șeful pompierilor a primit mită de 15.000 de euro!

Abia acum și-au dat seama autoritățile că acea hală transformată în club nu avea autorizație de la pompieri. De ce? Ce-au păzit până acum? Unde sunt controalele care ar fi trebuit să fie în fiecare lună? Ce s-a întâmplat cu protecția muncii? Cine răspunde la întrebările acestea și cine trage ponoasele? Ei bine domnilor anchetatori, domnule Ponta, stimate domn Klaus Iohannis și voi toți cei care acum v-ați trezit din somnul lethargic în care stați de ani buni, același lucru se întâmplă la complexul Flora. Un loc imens, unde se lucrează fără nici un fel de autorizație de funcționare de la pompieri. Nimeni nu a venit nici acolo să vadă dacă instalația de gaze este în regulă, dacă apa nu curge ca nebuna, dacă nenorocitul de Puzdrea are vreun act la mână normal. Asta pentru că știm toți că la Flora totul este ilegal! Situația aceasta incredibilă de la complexul construit de șobolanul Puzdrea pe un teren luat cu japca nu datează de ieri, de azi, ci din anii 90, atunci când șeful pompierilor, domnul locotenent colonel Ioan Mireț a primit o șpagă de 15.000 de euro de la Dumitru Puzdrea ca să se facă că nu vede nimic din neregulile de acolo. Nu cumva acesta ar fi trebuit să-și dea demult demisia?Ei bine pe lângă faptul că nu a făcut-o de-a lungul timpului a primit și o casă cadou tot de la același mafiot, Puzdrea și ca tacâmul să fie complet, a angajat-o șeful suprem și pe nevastă-sa pe tarlaua lui. Evident într-o funcție mare, că doar îi trebuiau bani mulți familiei Mireț ca să trăiască pe picior mare.

Buclucașa rachetă de tenis…

Nu s-a gândit niciodată domnul Mireț că s-ar putea ca cineva la un moment dat să descopere că el nu a ținut cont de nici unul dintre criteriile prin care o societate poate să-și desfășoare activitatea din punctul de vedere al pompierilor? Ca să dai o autorizație de funcționare domnule lt. col. Ioan Mireț într-un loc imens ca Flora trebuie în primul rând ca în acel loc să găsească un bazin imens de apă care să fie conectat cu pompele de apă. Numai că, la compexul Flora nu există așa ceva. Iar dacă stăm și ne gândim bine, în țevilă de apă nu curge… apă așa cum ar fi normal, ci mai degrabă se plimbă aerul pe acolo. În plus de atât, tot legea spune că dacă bazinul nu există, ar trebui să fie permanent în preajmă o mașină de-a pompierilor. Unde ați ascuns-o domnule Mireț, că noi nu am văzut niciodată așa ceva pe tarlaua lui Puzdrea. Am văzut-o doar pe nevasta dumneavoastră care se ducea luxoasă la muncă, pentru că doar a devenit unul din oamenii din oamenii de încredere ai lui Puzdrea. Și atunci, pe ce bază v-ați dat acordul funcționării complexului Flora? Că de autorizație nici funcționare nici nu poate fi vorba… Recunoașteți domnule lt. col. Mireț că doar șpaga imensă v-a luat mințile. Pe lângă faptul că nu și-a dat-o căci i-a mers din plin alături de acest ordinar al zilelor noastre, este din ce în ce mai fericit. Pentru că a ieșit la pensie, are tot mai mult timp de liniște și relaxare alături de Dumitru Puzdrea. Unde pleacă cei doi? Peste tot în lume ca să joace tenis! De altfe se pare că în anul 2004 domnul Mireț ar fi câștigat un campionat de tenis unde a câștigat locul trei. Unde s-a desfășurat campionatul? În Marea Britanie? De unde a avut bani un bugetar să se descurce atât de bine? Păi, Puzdrea ce-a păzit? Punem pariu că l-a însoțit pe Mireț apoi s-au distrat de minune, ba chiar le-au râs în nas celor ce îndrăzneau să-I întrebe de situația de la complexul Flora? Desigur că Mireț nu se mulțumește doar cu plimbările prin toată Europa alături de Puzdrea și racheta lui de tenis, ci primește și lunar o cotă parte de la mafiot. Căci altfel, se poate suci într-o clipă și tăticul nu vrea să asiste la așa ceva. Doar Flora e jucăria lui cea mai de preț, nu-I așa?

 

 

Ce face Apa Nova?

Ce fac domnii cei mari de la Apa Nova acum că au fost prinși cum luau și respectiv dădeau mită? Bine merci. Își văd în continuare de treabă. De căzut, dacă într-un final va pica cineva vor fi câinii cei mici, iar măriile lor vor sta cu fundul pe același scaun moale și călduros. De ce nu iese domnul Bruno Roche să spună adevărul încă odacă vizavi de complexul Flora cum a făcut-o cu câțiva ani în urmă când a recunoscut cât de grav a încălcat nenorocitul Dumitru Puzdrea legea apelor? Și știți de ce a făcut atunci acea dezvăluire? Nu pentru că ar fi avut vreun gând să iasă adevărul la suprafață, Doamne ferește. De frică! Îi tremurau izmenele să nu guițe vreun angajat pentru că fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin deschisese un dosar plin de incredibile dovezi de netăgăduit? Ce măsuri s-au luat domnule Roche împotriva lui Dumitru Puzdrea? Și dumneavoastră dar și cei de la Primăria Capitalei? Dumneavoastră domnule Sorin Oprescu spuneți că nu sunteți vinovat cu nimic din ceea ce spune justiția acum. Dar ați mers vreodată la complexul Flora să vedeți cu ochii dumneavoastră ce se întâmplă acolo? V-ați întrebat specialiștii ce se întâmplă dacă va avea loc un dezastru natural? Vă spunem noi. Nici o echipă nu ar putea interveni, indiferent cât de mult să presupunem că și-ar dori. Dacă la 180 de victime cât au fost azi noapte în urma dezastrului de la clubul Colectiv nu am fost în stae să facem față ce vom face în cazul nenorocirii care se poate produce din cauza clădirii ridicate de Puzdrea? Țara asta are nevoie de legi clare pentru construcții și autorizații, nu de șpăgi date de nenorociți ca Puzdrea. Și de magistrați corecți care să-l bage pe Puzdrea și pe alții ca el la închisoare. Avem nevoie de spitale, nu de catedrale aurite unde se spală bani pe bandă rulantă! Ne folosește acum la ceva doliul național?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *