Dorin Cocoş l-ar fi denunţat pe Ioan Niculae. I-ar fi cerut sprijin pentru a influenţa demnitari

iulie 23, 2015

 

Dorin Cocoș ar fi susținut, într-un denunț la DNA, că, în perioada 2008 – 2009, Ioan Niculae, pentru a obține subvenții necesare derulării activității firmei sale, i-ar fi cerut sprijin pentru influențarea unor funcționari publici și demnitari, scrie Agerpres.

Sursele au explicat că, în paralel cu urmărirea penală în cauza de evaziune fiscală și spălare de bani, au rezultat și alte aspecte infracționale similare care au fost conexate la acest dosar în care se fac percheziții la omul de afaceri Ioan Niculae.

Aceleași surse au precizat că Dorin Cocoș ar fi arătat în denunțul formulat că Niculae i-ar fi cerut sprijin ca aceasta să realizeze influențe asupra unor funcționari publici și demnitari, ce activau în diferite instituții publice, în vederea elaborării unei Hotărâri de Guvern prin care să fie acordate subvenții pentru îngrășăminte din producția internă, ceea ce ar fi condus la subvenționarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producția de îngrășăminte.

Potrivit surselor citate, Cocoș ar fi urmat să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

Citeşte totul despre:

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *