Dosarul lui Oprescu, retrimis la DNA

ianuarie 20, 2016

Surprize, surprize… pentru Sorin Oprescu. După ce a făcut zeci de cereri şi excepţii cu privire la mai multe nereguli şi neclarităţi din dosarul în care este anchetat, Sorin Oprescu a primit vestea: dosarul se reîntoarce la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Fostul edil al Bucureştiului a fost prins după ce procurorii au ajuns la concluzia că în anul 2013 acesta a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei  Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii. Totul a izbucnit în septembrie anul trecut, când doctorul a primit la locuința sa din  Ciolpani nu mai puţin de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

Pentru o perioadă, Oprescu a ajuns clientul Beciului domnesc, apoi a primit arest la domiciliu şi în final i-a fost înlocuită şi această măsură cu cea a controlului judiciar. Chiar dacă măsura e mult mai simplă, Oprescu are şi multe interdicţii: nu are voie să iasă din Bucureşti, trebuie să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, magazine alimentare şi farmacii de pe raza sectorului 1 sau unităţi spitaliceşti din Bucureşti, nu a voie să se apropie de ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar, nu are voie să-şi exercite funcţia de primar şi nu în ultimul rând nu are dreptul să participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice. Dar, domnul Oprescu, încă mai speră că va ieşi învingător. Rămâne de văzut cât de corectă va fi justiţia în acest caz…
Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *