Dosarul Tony Blair în presa internațională

septembrie 7, 2016

Fostul premier, Victor Ponta, a fost pus, marți, sub control judiciar pentru 60 de zile, în noul dosar în care este judecat. Noua anchetă pleacă de la o vizită a fostului premier britanic, Tony Blair, în România. Procurorii susţin că Ponta s-a folosit de un ONG pentru organizarea vizitei şi pentru a ascunde faptul că ideea a fost a lui, pentru a câştiga capital electoral.

Jurnaliştii Associated Press au scris despre investigaţia lansată de procurorii români anticorupţie în cazul unor ilegalităţi financiare comise de către fostul premier Victor Ponta, care ar avea legătură cu vizita pre-electorală a lui Tony Blair în România.

De asemenea, ştirea a fost preluată de alte publicaţii internaţionale, care au atras atenţia asupra celui de-al doilea dosar de corupţie deschis pe numele fostului prim-ministru român, informează news.ro.

Deşi procurorii români nu l-au indicat explicit pe fostul lider străin pentru apariţia căruia s-au plătit 220.000 de euro, deputatul Sebastian Ghiţă a declarat că dosarul de corupţie are în prim-plan participarea fostului premier laburist Tony Blair la conferinţa de presă ”Viitorul Europei în noua ordine globală”.

Associated Press relatează că fostul premier român şi-a folosit autoritatea de lider al Partidului Social Democrat pentru a-l convinge pe Sebastian Ghiţă să plătească 220.000 de euro pentru vizita lui Tony Blair în România înainte de alegerile legislative din 2012. Mai mult, politicianul social-democrat a stabilit ca vizita să fie organizată de o organizaţie nonprofit şi apolitică, pentru a masca faptul că vizita are loc la iniţiativa partidului.

Biroul fostului premier laburist a precizat că acesta a fost invitat în România de către Fundaţia Multimedia pentru Democraţie Locală, iar comsionul pe care l-a primit pentru discurs a fost donat în mod complet către organizaţiile de caritate ale familiei Blair.

Articolul despre punerea fostului prim-ministru Victor Ponta sub control judiciar în dosarul care vizează vizita din 2012 a lui Tony Blair a fost preluat şi de către Belfast Telegraph şi San Francisco Chronicle, dar și de de The New York Times și Fox News.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *