Drumul lui Puzdrea de la strungar la mafiot a fost presărat cu multe șpăgi

august 26, 2015

 

În mod normal nu e o rușine să fii strungar. Cu atât mai mult să-ți depășești limitele și să devii un om de afaceri. Asta dacă te duce mintea. În cazul lui Dumitru Puzdrea nu e cazul. E greu pentru el să facă niște simple socoteli matematice, darămite să mai fie și în stare să pună la punct o afacere. Dar trăiască șpaga! În România nu-ți poți permite să ai puțină inteligență, ci doar să fii blindat de ipocrizie, minciună, înșelătorie, mită, corupție și din când în când cu tentative de omor. Dacă șpaga e consistentă, nimic nu ți se poate întâmpla.

Puzdrea știe cel mai bine cum e să ai două dosare penale la activ pentru tentativă de omor și să nu ai nici un fel de probleme, ba mai mult aceste dosare să fie și mușamalizate. Cu alte cuvinte, oricând se poate pricopsi și cu cel de-al treilea, de-al 33-lea că tot nimic nu i se întâmplă. Poate doar când vor dispărea toți marii corupți din poliția română și din justiție. Dar până atunci e drum lung și cale bătută… Dar pe cât de deștept se crede acest Dumitru Puzdrea, pe atât de prost este. Pentru că finalul lui va fi același. Va avea un sfârșit îngrozitor. Însă, din păcate pentru el, nu vrea să capituleze sub nici o formă. Are o formă gravă de încăpățânare și nu vrea să audă de așa ceva.

Omul se crede bazat pentru că are în spate nume celebre de securiști ca Bogdan Chireac sau Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI. Înainte exista și o Elena Udrea și un Dorin Cocoș dar și o Alina Bica care îl susținea în tot ce făcea. Acum s-a schimbat roata. Nici blonda, nici bruneta și nici Cocoșel nu prea mai vor să aibă de-a face cu el. Le-au cam ajuns zilele petrecute în spatele gratiilor. Așa că Puzdrea e cam singur și nici acest aspect nu vrea să-l vadă. Și știți ce e de râsul lumii? Faptul că Puzdrea se chinuie de zece ori mai mult ca noi, oamenii de rând, care noaptea când punem capul pe pernă nu aveam stresul că dimineața la ora șase ne pot bate mascații în ușă și ne pot lua cu arcanul. Suntem noi săraci, dar suntem cinstiți și nu ne e frică să mergem pe stradă. Nu același lucru se întâmplă cu Puzdrea. Derbedeul e atât de speriat că ar fi în stare să-și angajeze bodyguarzi și atunci când se duce la toaletă. Omul e distrus, să recunoaștem. În fiecare moment al vieții lui tremură de frică să nu vină cineva să-l îmbrace în costumul de zeghe care-l așteaptă. Dar acest lucru se va întâmpla, orice ar face Dumitru Puzdrea. E clară treaba pentru toată lumea. Și în imensa lui disperare ca cineva să nu-i descopere trecutul, hoțul ordinar dă bani la greu. Pentru că altceva nu știe să facă, nu-l duce capul, nu are potențial.

Și așa, zi de zi și noapte de noapte pe tarlaua lui se face coadă la primit lovele. Vin polițiștii secției 2 de data aceasta fără Lupu Marian în frunte, pentru că tâmpitul ăla a mușamalizat la dosare până i s-a făcut acru și a fost prins și băgat la zdupă în cel mai mic dosar posibil. Dar au rămas prietenașii gen Firu Denisa, Ionuț Lepădatu și bineînțeles cel mare peste cei mari, Voicu Mihai Marius, actualul adjunct al șefului Poliției Capitalei. Până într-o zi când le va veni și lor cineva de hac. Vine apoi rândul ofițerului DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău să întindă și el mâna. Și primește, slavă Domnului atât cât cere. Aici nu e de glumă pentru că există o mare problemă: Vasilcău e cel care se ocupă de dosarul în care Puzdrea este anchetat pentru furtul pe care l-a făcut la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc și dacă se supără și dă pe gură tot ce știe nu durează mai mult de 48 de ore și Puzdrea e deja cu chiftelele pe masă. Apoi urmează judecătorii și procurorii dornici de primit mită cât se poate de multă, apoi vin reprezentanții Primăriei Capitalei cu Oprescu în frunte.

Și nu ne-ar mira absolut deloc dacă am afla care este motivul pentru care niciodată Corpul de Control al premierului, Garda Financiară, ANAF-ul, Poliția Economică, SANEPID-ul și Dumnezeu mai știe ce instituții de control are România nu ar fi primit și ei șpăgi de șpăgi ca să-l țină pe domnul Puzdrea liber și fericit. Altfel nu ne explicăm sub nici o formă comportamentul execrabil al acestora în condițiile în care se dau de ceasul morții pe unde apucă că vor să facă dreptate. Știți care e problema stimați domni? Cu atâta încrâncenare din partea dumneavoastră nu va mai trece mult timp și Dumitru Puzdrea vă va călări în adevăratul sens al cuvântului. Iar când va veni momentul să plătiți pentru tot ce ați făcut, pentru că știți la fel de bine ca și noi că așa se va întâmpla să vedem cine va fi alături de dumneavoastră. Sau ați uitat că pentru toți mahării mari ai țării întotdeauna cămașa e mai aproape decât tricoul? Veți intra ca și complici ai lui Puzdrea pentru că meritați. Ne-am săturat să-i lingeți picioarele unui nenorocit care trebuie să zacă în pușcărie…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *