Dumitru Dragomir, Vanghelie, Puzdrea şi hotelurile de cinci stele construite cu bani negri

decembrie 4, 2015

 

Atunci când Almanahe al sectorului 5 a fost arestat, într-un dosar în care e acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea de contracte de lucrări publice ale primăriei sectorului 5, procurorii au descoperit şi că Marian Vanghelie şi-a făcut un hotel de toată frumuseţea. Mai concret, hotelul Bulevard din Predeal pe care primarul Care este (sau mai degrabă care a fost l-a achiziţionat pentru imensa sumă de 2.700.000 de euro. Desigur că în România mai există multe alte hoteluri ridicate din bani negri, cum ar fi cel al lui Dumitru Dragomir, Cristal Palace din Bucureşti, dar oamenii legii nu se bagă în asemenea afaceri. Că altfel şi-ar pierde caşcavalul pe care-l primesc de la rechinii imobiliari, din categoria cărora face parte şi fostul şef al LPF dar şi Dumitru Puzdrea, fără de care visul lui nea Mitică nu s-ar fi împlinit.

 

Lui Vanghelie îi place luxul

 

Faptul că fostul primar al sectorului 5 este un împătimit al lucrurilor frumoase şi scumpe nu mai este un secret pentru nimeni. Să nu uităm ceasurile din aur al căror preţ uimeşte pe toată lumea, tablourile semnate de marii artişti ai lumii dar şi casa în care locuieşte Almanahe împreună cu proaspăta sa iubită Oana Mizil şi mai nou, pruncul acestora. Dar să vedem ce a achiziţionat domnul Vanghelie cu o parte din banii pe care i-a primit drept şpagă: hotelul Bulevard din Predeal, cumpărat pentru aproape 3 milioane de euro şi o vilă în Bucureşti, pe strada Obedenaru (pentru care a dat 1.300.000 de euro. Dacă deocamdată nu se ştiu multe despre cum a intrat Vanghelie în posesia casei, modul în care Vanghelie a devenit proprietar de hotel le-a atras atenţia procurorilor.

Povestea a început în anul 2002, mai precis luna septembrie, când la sediul Ministerului Turismului s-a organizat o licitaţie cu strigare pentru Hotelul Bulevard. Cine a fost câştigătorul licitaţiei? Un anume Ciocan Sorin, persoană fizică care a scos din portofel 13,685 miliarde lei. Şi ce să vezi? Acesta a fost şi singurul care a depus documentele de participare la licitaţie. Cum vine asta când hotelul era de mult timp vânat de multe personaje din România? Cine este Ciocan Sorin? Surpriză! Soţul doamnei Laura Ciocan, fost director administrativ la primăria lui Vanghelie şi totodată director la Economat sector 5 SRL, adică exact acolo unde s-au spălat bani la greu.

Interesant este faptul că hotelul apare în declaraţia de avere a acestei Laura Ciocan din doar în anul 2008. În următorul an, adică 2009, nu mai ştie nimeni de existenţa lui, doamna Ciocan declarând pe proprie răspundere că mai are o casă de locuit de 140 mp şi o vilă de 230 mp, plus alte trei autoturisme, adică un SUV Lexus RX 330, un Renault Megane şi un Fiat. Ce s-a întâmplat cu hotelul? A fost vândut firmei Calex Business Grup cu suma de 2.700.000 de euro, din care 500.000 de euro au fost avans, iar restul urma să fie plătit în 24 de luni. A cui este societatea? Altă surpriză! A lui Bodea Tiberiu, prieten din copilărie cu Marian Vanghelie. Ce a încercat Vanghelie să facă prin toate aceste ordinării? Să fie cât mai ferit de ochii curioşilor, cumpărând imobile şi multe alte lucruri pe numele prietenilor săi, la care teoretic nu s-ar fi dus nimeni cu gândul. Doar că aţi cam luat ţeapă domnule Vanghelie, pentru că atunci când intră procurorii pe fir, se află şi ce nu trebuie. Şi, indiferent cât vă ascundeţi de mult sub fusta Oanei Mizil, e posibil să se afle şi mai multe despre cine sunteţi şi cu ce v-aţi ocupat înainte să primiţi arestul la domiciliu.

Puzdrea şi Dragomir, experţi în bani negri

 

Cât priveşte hotelul Cristal Palace pe care fostul şef al LPF l-a ridicat în buricul Capitalei, acesta a făcut parte dintr-un plan bine pus la punct de Dumitru Dragomir şi prietenul său, Dumitru Puzdrea, care, la rândul lui, şi-a ridicat două vile extrem de scumpe, evident tot în Bucureşti. O altă bomboană pusă pe colivă celor de la LPF, pe care Dragomir i-a tot ţepuit de-a lungul timpului, lăsându-i mereu cu ochii în soare. Mai mult decât atât, acest mega tun a putut fi dus la îndeplinire pentru că Dragomir a fost sprijinit de prietenii săi din coruptul fotbal românesc care au fost forţaţi de acesta să dea nişte declaraţii la notar în anul 2007 în care specificau că în urmă cu şase ani, adică în 2001 l-au mandat pe nea Mitică să achiziţioneze terenul pe care s-a construit LPF. A ce miroase asta? A şcoala Puzdrea! Nu cumva cel care l-a învăţat pe Dragomir să joace astfel cărţile a fost falsul proprietar al terenului de la Flora? Doar că ce să vezi? Aceste acte nu există! Mergând mai departe pe firul poveştii, descoperim că Puzdrea şi Dragomir au semnat un contract pentru construcţia noului sediu al LPF. Evident că şi de data asta, haimanaua de la Flora a trimis-o să dea cu băţul pe fiica sa, Andreea, iar contractul a fost încheiat pe firma Universal Prod Construct SRL. Valoarea?

Imensă, câteva milioane de euro. Când nenorociţii s-au văzut cu banii intraţi în cont, au început să facă împărţeala, după cum vorbiseră dinainte. Astfel că doar un procent de 30% din materialele plătite cu facturi au ajuns la sediul LPF, iar restul de 70% s-au împărţit între strada căpitan aviator Eugen Şerbănescu 18-20 (locul unde s-a ridicat hotelul Cristal Palace) şi strada Elena Văcărescu 98C (unde au apărut cele două vile ale lui Puzdrea). Cine au fost muncitorii care s-au spetit să termine treaba cât mai repede, pentru că aşa au primit ordine, ca să nu dea de bănuit? Cei care trebuiau să lucreze doar pentru ridicarea sediului LPF, adică cei de la o altă firmă a lui Puzdrea, Universal Trade Company. Şi acum vine nenorocirea. Oamenii erau pontaţi pe ştate că muncesc doar la sediul Ligii! Cine a făcut pontajele? Prietena de-o viaţă a lui Puzdrea, contabila Elena Păunescu, la nivelul de ordinărie al căreia nu se poate ridica altă persoană care lucrează în acelaşi domeniu. Desigur, că în aceste condiţii s-ar întreba orice om normal la cap de ce Puzdrea nu a încheiat direct contractul cu Universal Trade Company?

Răspunsul e simplu. Pentru că acolo existau mai mulţi acţionari şi trebuia împărţit caşcavalul, pe când la Universal Prod Construct doar mafiotul tăia şi spânzura după bunul plac. Când toată treaba a fost terminată, au aflat şi sărmanii acţionari de isprava lui Puzdrea şi a lui Dragomir. Ce puteau face oamenii decât să apeleze la ajutorul justiţiei? Nu se gândeau că această justiţie nesimţită face parte tot din şleahta de câini a lui Puzdrea. Consecinţa? Atât asociaţii lui Puzdrea cât şi cei de la LPF au rămas păgubiţi şi nici până în ziua de astăzi nimeni nu a încercat măcar să rezolve problema. Cât priveşte acţiunile celor de la DNA, după cum spuneam mai devreme, nici o şansă să înceapă vreo anchetă. S-a muşamalizat totul! Probabil că şi-a băgat din nou coada omul fără de care Puzdrea nu face nici o mişcare, fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, ale cărui ordine ştim cu toţii că nu se discută, se execută întocmai. Şi mai spunem că în România nu tot securitatea e la putere?

 

Vlad Ţepeş

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *