Dumitru Puzdrea, impostorul care râde de noi

august 27, 2015

 

Când Băsescu era președintele României iar frățiorul de la Constanța, Mircică a fost prins cu ocaua mică dar a rămas nepedepsit până în ziua de astăzi spunem toți că este unul dintre cele mai elocvente cazuri la nivel înalt. Îl înjuram pe Traian pe la toate colțurile și eram în stare să aruncăm televizoarele pe fereastră atunci când acesta rânjea în stilu-i caracteristic. Nu vroiam decât să se termine odată mandatul și Băse să dispară dacă se poate pentru totdeauna din vizorul românilor.

Ceea ce s-a și întâmplat. Și a venit un alt președinte. Un fel de Mutulică care nu stă cu capul plecat în fața Albei ca Zăpada, ci ne sfidează cum știe mai bine. Și știți ceva? O merităm cu vârf și îndesat. Pentru că nu știm să ne alegem conducătorii. Zici că e blestemul lui Ceaușescu, cum mai spun gurile rele din când în când. Așa că ne merităm soarta și nu va mai dura mult până ce nu vom mai avea nici amărâta aia de bucată de pâine pe masă, în timp ce vila unde trebuie să se mute Klaus Iohannis nu s-a terminat de renovat nici acum. De luni buni muncitorii fac și desfac, de ce credeți?

Pentru că domnul președinte e mai pretențios decât ar fi crezut cineva. Pe banii cui se fac toate aceste renovări? Pe ai proștilor de români bineînțeles. La rândul său, premierul României, Victoraș Ponta, care până acum două zile îl sfida pe Klaus Iohannis cât putea de mult, și-a dat seama că e groasă treaba cu dosarele în care e acuzat de fapte incredibile și a lăsat garda jos. A așteptat momentul potrivit și, privind cum presa se năpustește cu furie asupra lui Iohannis în ultima perioadă acuzându-l de alte măgării (și culmea se pare că unii ziariști chiar au dovezi clare!), s-a gândit că trebuie să schimbe macazul și să-i ia apărarea, printr-o declarație uluitoare în care preciza că e și procuror printre altele. Nu contestăm studiile lui Victor Ponta, ne întrebăm doar atât: dacă e atât de corect și știe litera legii mai ceva ca pe Tatăl Nostru, atunci de ce nu face curățenie printre adevărații mafioți ai țării? Nu s-a săturat domnul Ponta să fie luați peștii, să-I țină câteva luni prin pușcării, apoi să le dea drumul după ce aceștia au vomitat ce li s-a cerut?

Asta înseamnă domnule Ponta că terminați cu corupții? Cu care dintre ei? Nu cumva cu cei care v-au deranjat probabil la un moment dat cu vreo privire sau vreun gest necugetat? Sau care, mai știi, nu au dat darul atunci când trebuia? Dar de cel care a făcut unele dintre cele mai incredibile evaziuni fiscale și mai are foarte puțin și distruge Bucureștiul definitiv, falsul proprietar al complexului Flora, Dumitru Puzdrea, de ce nu vă legați domnule procuror Ponta? De ce nu-I trimiteți controale atunci când nici cu gândul nu gândește să-l prindeți pe picior greșit? De ce nu vă trimiteți oamenii să-I verifice toate firmele fantomă unde spală sume uriașe de bani? Ce motiv aveți? O fi vinovat de acest comportament al dumneavoastră domnul Dorin Cocoș, fostul dumneavoastră șef, în fața căruia stăteați cu capul plecat? Că doar nu vreți să ne faceți să credem că nu știți ce relații erau între Puzdrea, Udrea și Dorin Cocoș?

Sunteți foarte bine informat ce afaceri au învârtit cei trei, ce oameni sus puși din poliție și justiție au ajuns să-l slujească cu maxim devotament pe domnul Puzdrea dar mai ales cum a ținut la loc bine păzit doamna Alina Bica dosarul de la Câmpulung Moldovenesc, în care acest ordinar este anchetat pentru furtul extraordinar pe care l-a comis la fabrica de cherestea de acolo? Domnule Ponta, schimbarea dumneavoastră vizavi de Klaus Iohannis arată că sunteți doar o persoană cu două fețe, așa că nu ne mai miră absolut nimic de acum încolo. De atâția ani de când se cunosc faptele lui Puzdrea, nu vi se pare ciudat domnule procuror Ponta că nici DNA, DIICOT, ANI, SRI sau SIE, adică exact acelea care se dau mari că fac și dreg par total neputincioase în fața lui Dumitru Puzdrea? Oare de ce? Doar au dreptul de a ști cine primește mită și orice alt beneficiu și au datoria de a-i băga în pușcărie pe cei vinovați. Ceea ce face Puzdrea dar și instituțiile statului arată dimensiunea corupției în România. Nu vede nimeni traficul de influență al acestui nenorocit? De ce?

Pentru că e ținut în brațe de ani buni de fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu? Sau este scos din toate nenorocirile de securistul Bogdan Chireac? Ce păziți domnilor de la Garda de Mediu? Cum stați domnilor inspectori ai ANAF-ului cu controalele la complexul Flora? A, nu le-ați făcut nici până acum? Cum așa? Oare nu ne dați de gândit, știind că la Flora este cea mai mare fabrică de făcut bani din România? Nu vedeți că Dumitru Puzdrea ne-a sugrumat? De ce? Nu cumva v-ați primit și dumneavoastră o bucată mare din cașcavalul mitei? Așa pare și s-ar putea să și aflăm acest lucru. Dumneavoastră însă, domnilor inspectori ar trebui să faceți niște cercetări vizavi de conturile lui Puzdrea cele multe din Dubai, SUA, Israel și Germania, că au ajuns să dea pe afară de la atâția bani murdari. Apropo, Puzdrea pleacă tot mai des prin aceste țări să mute mălaiul dintr-un cont într-altul. Nu vă e frică că la un moment dat va dispărea cu bani cu tot? Și ce veți face atunci? Cum veți rezolva problema? Îl lăsăm pe nenorocitul ăsta să ne râdă în nas până la finalul poveștii?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *