Elena Udrea din nou la Înalta Curte de Casație și Justiție

februarie 25, 2015

Elena Udrea s-a prezentat, miercuri dimineaţă, cu puțin înainte de ora 8.00 la Înalta Curte de Casație și Justiție, care judecă cererea DNA de arestare preventivă a acesteia, în dosarul “Gala Bute”.

UPDATE Udrea a plecat de la instanță în jurul orei 9.30

Întrebată de jurnaliști la sosirea la instanță dacă contează faptul că este susținută de Traian Băsescu, Elena Udrea a spus: “Contează faptul că multă lume mă susține în aceste zile și contează și faptul că mă susține fostul președinte”.

Aceasta a refuzat însă să vorbească despre dosar.

”Nu o să vă spun dumneavoastră înainte de a spune instanţei ce am de spus”, le-a declarat Udrea jurnaliștilor.

Întrebată dacă îşi imagina că va ajunge să aibă astfel de zile, Elena Udrea a afirmat că “atunci când intri în politică te gândeşti că vei ajunge orice zile”.

Întrebată totodată dacă îi este teamă că va fi din nou arestată preventiv, Udrea a răspuns: “Sunt deja arestată”.

Procurorii DNA au trimis marți cererea de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea în dosarul Gala Bute către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce deputații au dat luni seară liber la arestare, iar solicitarea se va judeca miercuri, de la ora 8:00.

Cererea DNA privind încuviințarea urmăririi penale și arestării în dosarul ”Gala Bute”, în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaților.

Inițial, Elena Udrea a fost acuzată în acest dosar de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită, acesta fiind și motivul pentru care se solicită arestarea preventivă.

Conform DNA, una dintre faptele de luare de mită are legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec.

Procurorii susţin că, în 2010, Elena Udrea ar fi primit, indirect, pentru sine şi pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanţii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finanţarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale în cadrul programului “Schi pentru România”.

A doua acuzație de luare de mită se referă la plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) către SC Consmin SA.

Conform procurorilor, în perioada 2010 – 2011, Elena Udrea, împreună cu Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii la data faptelor şi suspectă în această cauză, ar fi primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul SC Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

A treia acuzație de luare de mită vizează finanţarea de către minister a contractelor încheiate de Termogaz Company şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani.

Procurorii susţin că, în 2011, Elena Udrea ar fi cerut şi primit de la Adrian Gardean, pentru sine şi pentru altul, foloase materiale în valoare de 10 la sută din plăţile efectuate de MDRT pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *