Elena Udrea și Dumitru Puzdrea, doi dintre „teroriștii” care au speriat România

martie 1, 2015

Elena Ceaușescu pare o copilă nevinovată față de Elena Udrea. Și nu ne referim la averea care nu avea fosta soție a dictatorului cizmar, ci la modul murdar în care aceasta se purta cu subalternii săi, despre care, iată la atâția ani de când fostul președinte al României și nevastă-sa au trecut la cele veșnice, încă se mai amintește.

Până acum probabil căci de azi înainte nu o vom mai înjura pe Leana Ceaușescu ci pe Leana Udrea. Chiar dacă din spatele gratiilor vrea să arate cu orice preț că e o fată de treabă, blonda din Turism nu e decât o excroacă ordinară care a reușit să facă o avere fabuloasă prin mașinațiuni incredibile dar și terorizându-i angajații și supunându-i la chinuri de inimaginat ca să-și atingă propriul interes. Cu siguranță că dacă Udrea s-ar fi aflat în libertate, toate aceste adevăruri care dor nu ar fi fost aflate de nimeni, dar de data aceasta însă chiar judecătorii au venit să ne explice cum își trata blonda angajații. Potrivit magistraților de la ICCJ, funcționarii din Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului erau tratați de Udrea ca fiind niște sclavi, fiind obligați efectiv de doamna ministru să participe la ședințe interminabile pentru a găsi cele mai bune modalități de încheiere a contractelor pentru Gala Bute.

Modalități prin care Udrea să poată fura cât mai mult evident, că doar nu se gândea cineva că munca de noapte a oamenilor a fost plătită în plus. Atât de stresați și obosiți erau oamenii încât mulți dintre aceștia au plecat plângând de la toate aceste întrevederi cu terorista Elena Udrea. Dar să nu ne gândim cumva că acest lucru a impresionat-o vreo secundă, nicidecum, nevasta lui Cocoș era atât de orbită de bani care trebuiau să-i intre în buzunarele proprii, încât ar fi călcat pe orice cadavru numai să-și vadă visul împlinit.

Acum i s-a împlinit întra-adevăr ceva, dar nu visul, ci coșmarul cel mai urât pe care-l poate avea un om: acela de a-și duce zilele în spatele gratiilor. Motivul real al lacrimilor subalternilor Elenei Udrea era de fapt altul: fiind șantajați prin diferite metode ordinare de blondă să încheie contractul pentru Gala Bute, sărmanii încercau din răsputeri să-i explice hoaței din Turism că există pe lumea asta și o sumedenie de prevederi legale care împiedică semnarea acestui contract, însă nu au avut cu cine vorbi. Udrea era pornită să-și umple conturile așa că nimeni și nimic nu o putea opri.

Dacă unii au avut curaj să plece din cloaca Lenuței, cum ar fi de exemplu un subaltern pe nume Mărășoiu, nu același lucru l-au făcut și ceilalți, iar acum stau cu frica în suflet că ar putea ajunge lângă fosta lor șefă. În ceea ce privește toate deciziile acestea erau luate doar de Udrea, în condițiile în care făcuse tot ce putuse să figureze pe cât mai puține acte, delegându-și dreptul de semnătură. Finalul era una apoteotic,pentru că absolut toate contractele în Ministerul Turismului duceau evident la plata unui comision al cărui beneficiar era bineînțeles blonda din Pleșcoi, alături de persoane apropiate ei care s-au ocupat de mita sau finanțarea cheltuielilor PDL-ului în timpul campaniei electorale. Și atunci să ne mai simțim impresionați că Udrea aude șobolanii la geam în timp ce doarme sau că fasolea cu cârnați miroase a stricat? Merită probabil mult mai mult decât atât pentru tot ce a făcut de-a lungul timpului.

Nu știm dacă a băut după Elena Udrea, vorba proverbului dar știm foarte bine un lucru: prietenii blondei au adoptat același comportament de haimana cu cei muncesc pe tarlaua lor. Iar cel care excelează în obrăznicii, tupeu, șantaje, amenințări, în concluzie tot tacâmul unui mojic este Dumitru Puzdrea. Este de ajuns să treci pragul complexului Flora, nu să-și duci câștigi traiul acolo și înțelegi că locul este un adevărat lagăr unde ai voie doar să ceri voie pentru tot ceea ce vrei să faci. Probabil că în curând și respirația va costa bani.

Șantajul angajaților? La ordinea zilei. Tentativele de omor? Probabil că vor veni și ele, că doar Puzdrea e învățat cu asta. A trăit cel mai bine momentul unicul om din viața lui care a încercat să-i deschidă ochii asupra cinstei și corectitudinii, arhitectul Năstase Cătălin fostul său asociat care după ce a fost șantajat, i s-a fals dosar de terorism, i s-au trimis mascații acasă în toiul nopții distrugându-i psihic familia, nu a cedat presiunilor acestui mafiot ordinar de a-i da acțiunile pe care arhitectul le are și în moment la complexul Flora și a fost la un pas să-și piardă viața.

Puzdrea plătise un ucigaș de meserie care, într-un final,speriat de faptul că și-ar putea petrece restul vieții în închisoare a recunoscut singur motivul pentru care primise un sac de bani. Revenind la angajații complexului Flora, nu credem că altcineva poate trece prin momente mai grele decât bieții oameni care sunt obligați să-l suporte nu numai pe Puzdrea și comportamentul său de golan înnăscut ci și pe nevasta lui cea isterică. Urlete, înjurături, șantaje pe bandă rulantă, bani luați cu japca din chirii pe care oamenii sunt obligați să le plătească cu luni de zile înainte și peste toate acestea o mizerie aidoma unei gropi de gunoi.

Așa se desfășoară o zi la complexul Flora. Singurii care scutiți de la o asemenea nenorocire sunt doar tablagiii secției 2 poliție care pentru faptul că sunt trimiși de șefii mituiți de Puzdrea, adică Lupu Marian, Firu Denisa și mai marele adjunct al Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius au un tratament preferențial. Nu același lucru putem spune despre cei 200 de șoferi care zilnic tranzitează complexul Flora și sunt supuși unei terori incredibile, după ce Dumitru Puzdrea le-a pus în cârcă o taxă de protecție, oamenii având datoria să scoată în fiecare zi din buzunar suma de 100 de lei de persoană pe care să o înmâneze slugoiului suprem, fostul căruțaș și actualul amant al fiicei lui Puzdrea, Simona, Dinu David.

După cum constatăm cu ochiul liber, Puzdrea, aidoma Elenei Udrea nu vrea să lasă urme, de aceea și-a trimis la înaintare trepădușii. Ceea ce putem spune este că și Puzdrea, la fel ca și Udrea, va sfârși la fel. Sau poate mult mai grav. Momentul sclaviei a trecut de mult, domnule Dumitru Puzdrea, însă dumneavoastră se pare că nu ați înțeles acest lucru. Când vă veți trezi însă în spatele unor gratii, cu siguranță vă veți aminti totul. Nevoia vă va învăța.

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *