Elicopter prăbușit la New York

martie 12, 2018

Poliţia din oraşul american New York a anunţat, luni, că toţi cei cinci pasageri ai elicopterului care s-a prăbuşit în apele estuarului East River din New York au murit, iar pilotul a supravieţuit, relatează site-ul agenţiei Reuters.

 

Două persoane au decedat, iar alte trei sunt în stare critică, în urma prăbuşirii unui elicopter în apele estuarului East River din oraşul New York, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului agenţiei The Associated Press.

Aeronava, la bordul căreia se aflau şase persoane, aparţinea companiei Liberty Helicopters.

Pilotul a reuşit să se iasă de unul singur din epava elicopterului, fiind salvat de un remorcher, şi este într-o stare bună.

Un purtător de cuvânt al Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA a declarat că elicopterul de tip Eurocopter AS350 s-a prăbuşit duminică, în jurul orei locale 19.00 (ora României, luni, 01.00).

Autorităţile americane au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului aviatic.

Pentru salvarea pasagerilor a fost nevoia de intervenţia scafandrilor întrucât epava elicopterului s-a scufundat destul de rapid după prăbuşire, până la adâncimea de 15 metri.

Daniel Nigro, un oficial din cadrul departamentului de pompieri, a declarat că operaţiunea de salvare a fost una dificilă întrucât scafandrii au fost nevoiţi să taie şi îndepărteze centurile de siguranţă cu care erau legaţi pasageri, confruntându-se şi cu o temperatură scăzută a apei şi curenţii puternici.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *