Enigmele nedeslușite ale averii samsarilor Vanghelie și Puzdrea

februarie 25, 2015

Oricât s-a sucit și s-a învârtit Almanahe, iată că potopul se apropie cu pași repezi și de el. Nu, nu urgia care va veni cauzată de construcția ilegală a lui Dumitru Puzdrea peste cele două magistrale care aprovizionează complexul Flora cu apă, ci nenorocirea de a fi prins că nu poate demonstra de unde și-a făcut averea. Dar dumneavoastră, domnule Dumitru Puzdrea, puteți spune cât de legal vă desfășurați activitatea? Sau să-i credem pe cuvânt pe cei ce spun că mai aveți puțin și sunteți trecut pe linie moartă?

Minciuna are picioare scurte

Un milion de lei. Atât se pare că a cheltuit Marian Vanghelie doar în perioada cuprinsă între anii 2008-2011, în condițiile în care tot el a făcut prostia și a declarat că a avut venituri de vreo 250.000 de lei. Domnule Almanahe, pentru o asemenea performanță ar trebuit să fi câștigat primul loc în Cartea Recordurilor pentru minciună și hoție. Cel mai interesant este însă modul în care Vanghelică fără frică (despre care gurile rele spuneau că vâră ziariștii care nu-i fac pe plac în portbagajul mașinii apoi își trimite băieții cu ceafă groasă să-i învețe minte) să scape de necaz.

A susținut că în anul 1999 a împrumutat un amic cu un milion de euro și abia acum a primit banii înapoi. Dacă l-ați lăsat pe amicul fantomă atâția ani, înseamnă că sunteți un adevărat gentleman, domnule Vanghelie. Ceea ce e o altă minciună ordinară întrucât tot gurile rele spun că la capitolul camătărie, ați fost în tinerețe un adevărat as, care știa foarte bine cum să primească ce-a dat. Asta dacă a dat, pentru că în cazul ăsta sunteți un mare mincinos. Dar dacă justiția română merge dusă cu șopârla, rușine să îi fie… Și apropo suma de care vorbește primarul Care este că a împrumutat-o acelui prieten, de unde credeți că provine? Din afaceri cu mărfuri și vânzări de autoturisme. Ei, domnule primar, vi s-a cam înfundat de data asta.

Dacă până acum ați reușit să-i păcăliți ca la carte pe cei de la Comisia de Cercetare a Averilor de la Curtea de Apel București, care a clasat cazul, deoarece ați găsit patru martori care au spus că v-au restituit împrumutul, se pare că acum le-a venit acestora mintea la cap. Așa se face că inspectorii de integritate cer redeschiderea dosarului dumneavoastră și susțin cu tărie că nu puteți justifica acest aproape un milion de euro pe care l-ați cheltuit după bunul plac, fără să vă pese că odată și odată vreun anchetator va avea curajul să vă treacă pragul. Țeapă domnule edil al sectorului 5 al Capitalei, țeapă… Dar oare pe acest mare profesor de limba română, cine l-a acoperit atâta timp? Că pentru a fura milioane de euro trebuie să ai un spate, nu glumă… Oare premierul nostru, dotore Ponta nu știe nimic? Nu a fost informat că cineva din partidul lui fură mai mult decât el? Păi atunci sperăm să găsească DNA-ul cât mai repede afacerile făcute de Marian cu Victoraș. Că doar gurile rele nu ne-au mințit niciodată…

Și poate anchetatorii pun laba și pe falsul proprietar de la Flora

Și dacă tot se apucă DNA-ul de făcut treabă… pe bune… atunci sperăm că se vor face minuni și în cazul lui Dumitru Puzdrea și în sfârșit cineva îl va pune să arate negru pe alb cum a reușit să construiască un imperiu. Apropo de acest imperiu, să ne aducem aminte ce a menționat Puzdrea în declarația sa de avere din perioada cât făcea parte din marii parlamentari ai României: lichidități în valoare de peste 1,8 milioane de euro, teren în Bulevardul Poligrafiei de 3,6 hectare de teren în valoare de alte 80 milioane de euro, un alt teren situat în Nicolae Racotă de 120 mp, la care se adaugă un BMW din anul 2003, bijuterii și tablouri de vreo… 15.000 de euro, plus conturi în lei, dolari și euro, ce depășeau suma de 555.000 de euro, deschise la aproape toate băncile din România. Peste toate acestea Puzdrea spunea că mai are și titluri de stat de peste 240.000 de euro, acțiuni financiare la BCR și HVB de peste 1 milion de euro. Suntem extrem de convinși că această avere (de fapt doar ce a vrut Puzdrea să declare, restul fiind ținut la loc secret, departe de ochii curioșilor), s-a făcut doar pe muncă cinstită, nu-i așa domnule Puzdrea?

Atunci de ce un senator pe nume Viorica Moisiuc făcea la un moment dat o declarație care ne-a zvârlit pielea la toți afirmând că ați îngropat în organizația nemțeană foarte mulți bani, aceștia fiind chiar banii ce trebuiau să fie destinați pentru construcția de biserici și orfelinate, dar au ajuns în buzunarul dumneavoastră? Cum ați răspuns atunci unui astfel de denunț? Că aceste lucruri le veți lămuri la o proximă venire a dumneavoastră în teritoriu. Câți ani au trecut de atunci de ați uitat? Ce s-a întâmplat cu acest femeie care a avut curajul să spună adevărul despre dumneavoastră? I-ați închis gura cu bani sau ați supus-o la torturi psihice așa cum ați făcut cu fostul dumneavoastră asociat, arhitectul Năstase Cătălin pe care după ce l-ați furat de milioane de dolari l-ați aruncat din Flora, pentru că începând să afle cu ce vă ocupați de fapt, devenise incomod?

Pe numele lui conturile golănalului?
Din 2007 și până acum cu siguranță în urma atâtor furăciuni duse la îndeplinire, averea dumneavoastră s-a dublat. Însă ați fost bine învățat să puneți marea majoritate a banilor și a afacerilor ilegale pe numele altora, ca atunci când veți fi prins să nu plătiți pentru faptele comise. Gurile rele spun că v-ați ascuns cea mai mare parte a averii în conturi secrete în străintate, în off-shore-uri departe de oricine ar avea curajul să vă înfrunte. Și din câte vorbește gura târgului, de o mare parte din acestea știe extrem de bine prietenul dumneavoastră bun, Dorin Cocoș. Care s-ar putea, prins la înghesuială cum e acum, să dea ceva pe goarnă.

Dar oare pe numele lui Voicu Mihai Marius, un alt prieten demn de încredere, cu care v-a făcut lipeala Cocoșel, ce v-ați trecut? Ceva case, mașini sau terenuri? Și ce țară ați ales? Cumva Elveția sau Germania, unde tot faceți excursii din ce în ce mai dese? Informatorii noștri spun că acum v-ați prins că ați putea fi deconspirat și nu știți cum să procedați să vă transferați banii în alte conturi, poate, poate, se va pierde urma banilor murdari. Domnilor anchetatori vi se pare importantă această știre? Dar dumneavoastră, stimați reprezentanți ai Curții de Conturi? Sau, poate, printre dumneavoastră domnilor procurori s-o găsi cineva care să nu fi dat mâna cu mita lui Puzdrea…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *