Epoca lui Puzdrea, perioada când banii iau locul umanității

august 22, 2015

Se spune că trebuie să renunțăm la oamenii care sunt toxici pentru viața noastră. Dar cum facem asta când țara e plină de mafioți? Cum rezolvăm problema când tocmai justiția e strâmbă și îi bagă la răcoare, fără probe pe unii dintre noi, folosind așa numitele probe rezonabile?

Ne pot traduce și nouă ce înseamnă asta? Justiția asta oarbă nu a înțeles un lucru esențial: că funcționează datorită taxelor plătite de noi. Și tot din aceste taxe funcționează și spitalele în care ne mor copiii dar și școlile din care aceștia nu ies mai deștepți, ci poate mai îndobitociți. Cu alte cuvinte, noi plătim mafia din România. Oare nu ar fi cazul să găsim o modalitate să-i călcăm pe cap pe acești nenorociți? Ați văzut ce a cerut nemernicul de Ioan Niculae? Să fie eliberat condiționat. După câte a făcut. Ați observat că Alina Bica și Elena Udrea se înfățișează la Curtea de Apel îmbrăcate după ultima casă de modă, în condițiile în care se plâng pe la toate ușile că nu au bani nici măcar să treacă strada? Ați constatat tupeul fără limite al lui Alin Cocoș care a afirmat că nu are cașcaval să-i cumpere un inel de logodnă iubitei? Avem oare timp să-i credem pe acești mincinoși?

Oare toate aceste lucruri nu sunt cele mai ordinare sfidări? De ce le fac? Pentru că le permitem  noi. Și justiția evident. Așa cum i s-a permis și nenorocitului Dumitru Puzdrea să fac ce vrea. Cu ce e mai presus ca noi acest Puzdrea? De ce acesta are dreptul să calce îm picioare un București întreg? Cine i-a permis? Tocmai această justiție surdo-mută, care se prostituează pe banii lui.  E un fel de joc aici. Nemernicii magistrați și cei cu epoleți îi lasă să facă evaziuni pe bandă rulantă tocmai ca să le meargă lor în viață așa cum au visat. A venit momentul să oprim acest lucru. Să ne trezim din letargia în care am intrat, să scăpăm de depresa pe care am făcut-o din cauza lor și să le demonstrăm că mafia din România nu are nici o valoare. Ordinarii care-i țin spatele lui Puzdrea nu știu în ce condiții mizerabile trăiesc amărâții ăia de la complexul Flora. Nu au habar cât chin și câtă durere e în sufletul lor când trebuie să scoată din buzunar la sfârșitul lunii sume incredibile pe care șobolanul le ia cu două mâini. Și ce le oferă în schimb mafiotul pentru acea chirie uriașă? O clădire unde împuțiciunea e la ea acasă. Un loc unde wc-urile sunt doar un focar de infecție.

O zonă minată unde apariția părții feminine a familiei, Mihaela Iosefin Puzdrea îi transformă pe bieții oameni în stană de piatră. Pentru că atunci când femeia isterică pășește în complexul Flora, toată lumea îngheață de frică. Nimeni nu are tupeul să se ridice în fața nebunei, astfel riscă să se trezească cu vreun scaun în cap sau poate chiar mai rău. Oamenii sunt deja familiarizați cu metodele de lucru ale lui Puzdrea. Au auzit cum a vrut să-l bage în pământ pe fostul asociat al complexului Flora, arhitectul Năstase Cătălin pentru că acesta nu a dorit să-i dea golanului cu titlu gratuit acțiunile pe care le deține și acum la complexul Flora. Știu și de momentul în care Puzdrea orbit de furie (deși nu avea nici cel mai mic motiv) a scos pistolul și a tras în doi bărbați care și-au parcat mașina în fața vilei sale de la Sinaia. Amărâții nu aveau habar a cui e casa. Nu au deranjat pe nimeni, dar în loc să mănânce o ciorbă la restaurantul din apropiere, așa cum își doreau, au fost la un pas să putrezească definitiv în pământ. Unde sunt dosarele lui Puzdrea pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor? Să-l întrebăm pe domnul ofițer Lupu Marian și pe colegii săi de mârlănii, Firu Denisa și Ionuț Lepădatu? Sau să-l scuturăm puțin pe mai marele conducător al lor, actualul adjunct al șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius?

Dar oare nu ar fi mai bine să-i punem la zid pe toți ca să recunoască ce au făcut pentru Puzdrea? Cum au ascuns toate dovezile despre murdăriile săvârșite de el? Dacă justiția care trăiește din taxele noastre ar fi luat măsuri, s-ar mai fi întâmplat toate aceste lucruri? Nu. Dar noi nu avem justiție. Avem golănie. Nu avem Primărie a Capitalei. Avem doar o instituție plină de șerpi care ies din birouri dosar ca să-și primească șpăgile de la Puzdrea, apoi se întorc din nou la locul călduros. Nu avem reprezentanți ai DIICOT sau DNA care să facă controale și să spulbere tot ce prind. Avem informatori care se duc să dea cu gura la Puzdrea. Și avem turnători de cea mai bună calitate. Cum este cazul lui Bogdan Chireac, fost jurnalist, actual analist politic și același veșnic securist. Cu cât este plătit Chireac pentru că a avut curajul să devină omul care îi spune cu lux de amănunte tot ce fac așa zișii săi dușmani din orice domeniu de activitate? Nimeni nu poate ști.

Dar se cunoaște faptul că Bogdan Chireac l-a scos pe ordinar din toate problemele. Nu i-a rezolvat chiar și dosarul de informator pe care Puzdrea îl avea la CNSAS? Mai zburda Puzdrea acum dacă s-ar fi aflat adevărul despre moartea fostului director al cotidianului Adevărul, Dumitru Tinu? Care adevăr? Singurul care există, desigur. Și anume enorma contribuție pe care Puzdrea a avut-o la decesul acestuia. Dacă nu l-ar fi urât de moarte pe Dumitru Tinu pentru că a fost singurul care a avut curaj să lovească în el prin zecile de materiale publicate în care-i demasca modul mafiot de lucru, atuncu Puzdrea nu ar fi avut de ce să joace de bucurie când a auzit că Tinu a trecut la cele veșnice. Nu ar fi avut de ce să deschidă sticle de șampanie și să exclame: am mai scăpat de încă unul. Înseamnă că există o listă a celor distruși de Puzdrea? Cu siguranță că da și o vom afla domnule Puzdrea. Chiar dacă vă rugați să nu se întâmple. Iar când se va întâmpla acest lucru sunteți un om pe jumătate distrus. Bomba mai are puțin și va exploda. Tic, tac…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *