Cristoiu a preluat frâiele Evenimentului Zilei! De ce stă Chireac, slugoiul lui Puzdrea, în umbră? ( VIDEO )

decembrie 12, 2015

La doar o zi după ce procurorii DNA-ului i-au băgat mâinile în cătuşe, Dan Andronic face un anunţ şocant pentru cei care-l cunosc: până când se va lămuri toată situaţia lui juridică, se retrage din activitatea gazetărească şi se suspendă şi din funcţia de director al Evenimentului Zilei. Cine i-a luat locul urgent? Ion Cristoiu. Să fi decis Udrea această rocadă, ţinând cont de faptul că adevărata patroană a publicaţiei se spune că este tot ea? Să înţelegem atunci că va reveni pe cai mari şi prietenaşul securist, Bogdan Chireac?

Încurcate sunt căile… presei

udrea-basescu-vreaudreptateLa cât e Ion Cristoiu de tăcut în ultima perioadă, mai-mai că am fi spus că pune ceva la cale, doar că nu ştiam ce. Iată că s-a aflat: a revenit la conducerea ziarului Evenimentul Zilei. În funcţia de director onorific, deocamdată, ca să nu bată nimic la ochi că ar fi pus în funcţie de cea pe care gurile rele spun că o tratează cu cel mai mare respect posibil, Elena Udrea. Ştie Cristoiu ce ştie, dar stă cu capul plecat, ca să nu vină vreun curios şi să descopere adevărul. Care, ce-i drept, e greu de aflat pentru că nu degeaba i se spune acestuia că e cel mai şi cel mai dintre toţi greii din presa română. Mişcarea asta nu e deloc întâmplătoare, iar Udrea a aşteptat foarte mult să o poată face. Să vedem… întâi iese Băsescu din cochilie, devine preşedintele PMP, blonda afirmă că ea nu vrea să se mai bage adânc în politică că s-a cam săturat (de parcă noi mai credem vreo minciună de-a ei), se întâmplă treaba cu Truică, Andronic şi prietenii lor şi brusc reapare Cristoiu la ziarul pe care l-a fondat şi unde Udrea şi Cocoş au făcut tot ce au vrut. Nu se vede de la o poştă că totul e cusut cu aţă albă şi zarurile au fost aruncate de mult? Se aştepta tot omul potrivit care să le prindă? Nu cumva suntem pe ultima sută de metri şi începe campania pentru scaunul cald de la Primăria Capitalei? Nu era nevoie de un ziar cu ştate vechi ca să se poată face toate mendrele unuia şi altuia? Cum să facă Băsescu asta fără ajutorul cuiva de încredere? Că, deh. Dan Diaconescu nu mai este să speli rufele, cu Voiculescu nu ne înţelegem, aşa că singura variantă să spălăm rufele a rămas Evenimentul Zilei. Putem spune că au început să vă iasă din nou treburile, doamnă Udrea. Să vedem acum dacă nu vă vor fi tăiate aripile din nou. Depinde cât de mult vorbiţi de acum încolo.

Ce pune la cale jurnalistul-securist?

puzdrea__434Şi tot gurile rele spun că nici turnătorul mafiotului Dumitru Puzdrea, jurnalistul-securist-analist politic Bogdan Chireac nu ar sta deloc. Nici nu am crezut vreodată că acesta hibernează. Din contră. Acum se pare că i s-au deschis iar toate porţile şi poate să se impună din nou în faţa colegilor de breaslă aşa cum e obişnuit să o facă de ani buni. Dacă Udrea şi-a adus omul potrivit, pe Cristoiu să conducă din nou unul dintre cele mai mari ziare din România, Evenimentul Zilei, nu e clar pentru toată lumea că în acel ziar şi Bogdan Chireac poate să facă tot ce vrea? Categoric da. Mai mult decât atât, de la cine răsuflă cele mai incredibile ştiri despre politicieni, oameni de afaceri şi aşa mai departe decât de la jurnaliştii pe care Chireac îi pune cu botul pe labe ori de câte ori are nevoie de vreo informaţie preţioasă pentru Dumitru Puzdrea? Că doar trebuie să trăiască şi el pe picior mare, mafiotul aşa l-a învăţat. Şi acum, fie vorba între noi, Puzdrea e disperat să afle ce se întâmplă pentru că simte că i se pregăteşte şi lui ceva. Nu de prost se duce din ce în ce mai des să schimbe banii dintr-un cont într-altul în Germania, Dubai, SUA şi Israel. Golanul vrea să i se piardă urma şi pentru asta şi-a scos la înainte absolut toate relaţiile vechi sau noi. Puzdrea nu riscă să-i zornăie cătuşele la mâini, deşi el nu vrea să înţeleagă că finalul este acelaşi: puşcăria. Până atunci însă se zbate ca peştele pe uscat. Să nu uităm că acest Bogdan Chireac îi este de un maxim ajutor. Securistul ăsta i-a rezolvat în urmă cu câţiva ani multe probleme care îl ardeau. Să nu uităm că Bogdan Chireac a reuşit ce nimeni nu a fost în stare până la el: să facă o magie şi toate materialele care fuseseră publicate de fostul director al Adevărului, Dumitru Tinu în ziarul său despre afacerile ilegale ale haimanalei să dispară ca şi cum nu ar fi existat. Să ne amintim că tot datorită lui Chireac a fost adus la tăcere şi momentul când în apartamentul lui Puzdrea din Emil Racoviţă FBI-ul şi DIICOT-ul au descoperit o reţea internaţională de hackeri condusă de un slugoi de-al mafiotului. A mai avut curajul vreun jurnalist din presa scrisă sau televiziune să vorbească ceva despre acel incident? A dat FBI sau DIICOT vreun semn să ştie şi românul cum s-a finalizat ancheta? Nu. Şi atâta timp cât pe Puzdrea nu l-a mai deranjat nimeni în acea privinţă, am înţeles singuri cum s-au rezolvat treburile: cu multă influenţă şi mulţi saci de bani. Pe care Chireac adoră să îi primească de la Puzdrea. Dacă domnul Ion Cristoiu se spune că scrie la comanda lui Andronic şi a blondei din Pleşcoi şi Chireac bagă strâmbele plătit fiind de Puzdrea, iar Udrea împreună cu nea Mitică de la Flora, Cocoş şi amicii lor sunt într-o super relaţie, ce înţelegem? Că venirea lui Cristoiu la Evenimentului Zilei poate fi extrem de benefică pentru Puzdrea. Unde sunt jurnaliştii de altădată care luptau pentru adevăr şi pentru stârpirea nedreptăţii? Începem să ne întrebăm dacă au existat vreodată?

 

 

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *