Expertelor din dosarul lui Marian Oprişan li s-a închis gura.Contabila şpăgară a lui Puzdrea trăieşte şi acum ca-n sânul lui Avram

ianuarie 15, 2015

 

 

Cele două experte din dosarul de corupţie al lui Marian Oprişan, Ileana Roxana Cernea şi Elena Valntina Muşuroiu au fost arestate pe motiv că au încercat să albească dosarul lui Oprişan, astfel încât să nu rezulte nici un prejudiciu. Dar să vedem ce spune comunicatul DNA. Spun lucruri de o gravitate ieșită din comun și anume că doamna Cernea a fost desemnată de instanța de judecată să efetueze o expertiză financiar contabilă având ca obiect judecarea unui dosar finalizat cu rechizitoriu de procurorii anticorupție și trimis spre judecare în anul 2006.

Dosarul a fost strămutat de mai multe ori, iar în prezent este în curs de judecare. În același timp, unul dintre cei trimiși în judecată a cerut numirea unui alt expert contabil pentru efectuarea expertizei și așa a ieșit la rampă Mușuroiu Elena Valentina. Dar odată ce s-au întâlnit cele două experte s-au gândit că e rost de șpagă grosolană, așa că au pus la cale modul în care vor aborda expertiza, așa încât să le servească intereselor celor judecați. Ca totul să meargă ca pe roate, excroacele au hotărât ca expertiza să fie realizată doar de Mușuroiu, fără ca expertul numit de instanță să se mai obosească să analizeze documentele puse la dispoziție și cu atât mai puțin să tragă vreo concluzie. Se pare că această Mușuroiu nu este absolut deloc novice în ordinării, ea fiind personajul care a realizat și expertiza extrajudiciară cerută de Relu Fenechiu în dosarul său de corupție, care însă nu l-a scutit pe politician de pușcărie.

În procesul în care Oprişan este învinuit judecătoriii vor să afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexului Turistic Căprioara. În momentul trimiterii în judecată a ordinarului, DNA a reținut un prejudiciu de 1,5 milioane de euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, alți 600.000 de euro în dauna Consiliului Județean și aproape 75.000 de euro, sumă cu care acesta se crede că ar fi prejudiciat bugetul Guvernului. Șapte ani Marian Oprișan a făcut slalom printre judecători și dosar, reușind mereu să amâne termenele de judecată în dosarul Căprioara, în care este acuzat de corupție. Care a fost motivul? Primarii, care sunt câinii ascultători ai primarului au refuzat audierile, unii dintre foștii prefecți și-au pierdut brusc memoria, suferind pentru o scurtă perioadă de amnezie, iar polițiștii le-au râs în nas judecătorilor.

Cu alte cuvinte, mai avem în țara românească un mic Puzdrea… Și pentru că am amintit de acest mare mafiot al României, trebuie să spunem că această situație este asemănătoare cu cea a unor dosare ale lui Puzdrea, de la complexul Flora,  dar de o gravitate mult mai mare din punctul nostru de vedere decât dosarul Căprioara, fiind vorba de un alt expert contabil versat și tupeist, de data asta de la Curtea de Conturi care a preferat să uite de lege și de rigorile ei și să treacă de partea mafiei. Golanca se numește Elena Păunescu și a făcut cunoștință cu Dumitru Puzdrea cu ani în urmă când s-a descoperit că borfașul are de plătit  o chirie restantă care se ridica la suma de 11 miliarde de lei vechi. O bagatelă pentru acest șobolan, dacă stăm să ne gândim că șpăgile sale către avocați, procurori, judecători sau polițiștii României care îl slujesc cu devotament depășesc orice limită.

Mirosind totul, că doar e excroacă de meserie, Elena Păunescu va uita de ce a călcat pragul complexului Flora și mai ales în ce calitate și va intra într-o cârdășie cu Dumitru Puzdrea, care durează și acum. Și atât de buni au devenit Puzdrea și Păunescu la făcut bani negri, că într-una dintre firmele pe care acesta le-a făcut pe numele fiicei sale, Andreea, societatea SC Universal Economic 94, figurează la conducere și prietena Elena. O fi rău să te transformi peste noapte dintr-o contabilă de doi lei o mare doamnă care-i servește necondiționat interesele lui Dumitru Puzdrea? Este foarte important să ne amintim și de momentul de acum câțiva ani când lui Puzdrea i-a încolțit în minte ideea de a transforma complexul Flora în parc de distracții. Cum a avut un asemenea tupeu? E clar pentru toată lumea: Păunescu îi promisese că va fi alături de el și-i va măslui orice hârtie, ca și orice control care ar fi putut bate la poartă inopinant. Doar că visul lui Puzdrea nu s-a concretizat întrucât societatea are cartea funciară blocată și toate intervențiile Elenei Păunescu de a suci problema au rămas fără răspuns. Și apropo. Cine credeți că urma să bage bani în acest proiect?

Primăria sectorului 1. Pentru ca mai târziu, veniturile să fie împărțite între mafiot și… cine trebuie. Și ca să vedeți domnule Puzdrea că știm tot ceea ce faceți, vă spunem și când ați pus la cale acest plan diabolic: la cumpăna dintre ani, când ați ciocnit pahare cu șampanie scumpă împreună cu șeful Corpului de Control al primăriei, în Austria. Se zvonește prin târg că ar fi fost pusă la cale și o licitație, iar cărțile ar fi fost făcute să iasă câștigătoare… una dintre firmele lui Dorin Cocoș. Dar iată că în viață, roata se întoarce totdeauna. Acum Cocoș cântă din pușcărie, Elena Udrea se pare că nu va mai avea parte de comisionul uriaș pe care Puzdrea i l-a promis ei și soțiorului dacă îl vor ajuta să vândă complexul Flora, iar mafiotului îi tremură izmenele de frică să nu compătimească împreună cu Viorel Hrebenbiuc și prietena sa, bruneta Alina Bica, aflați și ei la mititica. Și punem pariu că se va duce și traiul bun al marii țepare, Elena Păunescu? Ce spuneam domnule Puzdrea, cu roata aia, care se întoarce când nici cu gândul nu gândești?

 

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *