Falsuri, pungi cu bani și înșelătorii marca Dumitru Puzdrea (Video )

octombrie 5, 2015

Primăria Capitalei a spart bugetul lui Dumitru Puzdrea. Ar putea fi titlul unei cărți în care să fie prezentate pe larg, cu toate amănuntele de rigoare cum a reușit un simplu caraliu de la Udriște să nenorocească un teren care a aparținut permanent instituției sus menționate, cu ajutorul direct a fostului primar general Viorel Lis, un excroc de talie internațională care acum s-a hotărât din nou să pună din nou mâna pe putere și să încalece primăria.

Se crede proprietar, dar nu va fi niciodată

În anii 90 când Puzdrea s-a hotărât să închirieze terenul de la Flora, nu a avut nici un act la mână. Doar o hârtie falsă, semnată de niște amărâți de la Flora pe care Puzdrea i-a obligat să dea cu bățul, dându-le în schimb niște mărunțiș de țigări și bomboane. Era vorba atunci de 12.000 mp de teren, nicidecum de 38.000 mp pe care a construit golanul. Tot ce a vrut, fără să-i pese că sub aceste construcții ale sale trec două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă, conducte care pleacă de la stația Griro și ajung la stația de pompare Nord și transportă aproximativ 500.000 metri cubi fiecare. Mai mult, pentru a transporta această apă, conductele au nevoie și de un coridor de protecție sanitară de 60 de metri de la axul apeductelor. De unde avem noi aceste date tehnice? Păi scrie negru pe alb în procesul verbal a ședinței extraordinare care a avut loc la Primăria Capitalei în anul 1997, când instituția era păstorită de Viorel Lis. Unul dintre punctele principale ale acestui proces verbal era demolarea complexului Flora, iar pentru acest lucru a fost invitat să-și dea cu părerea chiar unul dintre directorii Regiei de apă, un personaj pe nume Viorel Dumitrescu. Ce a declarat acesta? Că acel coridor de 60 metri a fost rezervat în toate schițele și planurile de urbanism anterioare. Și tot Viorel Dumitrescu continuă, afirmând că în acele zone nu sunt permise nici impurificatori și nici construcții care nu au legătură cu exploatarea acelor apeducte. Atunci ce să înțegelem? Că a transformat domnul Dumitru Puzdrea complexul Flora într-o stație de pompare a apei? Categoric nu. Doar că atât domnii de la Apa Nova cât și cei de la Primăria Capitalei l-au lăsat pe Puzdrea să facă tot ce vrea el pentru că și-au primit comisioanele uriașe, lucru care se întâmplă și acum. Dacă Lis făcuse acea ședință atunci ca să spulbere complexul Flora de ce nu a făcut-o? Vă spunem noi. Pentru că a primit exact la momentul potrivit niște sute de mii de dolari. Evident, prima tranșă, pentru că de atunci și până în acest moment șpaga către Viorel Lis s-a menținut constant. Ba chiar spun gurile rele că Puzdrea i-ar fi făcut lui Lis chiar o rentă lunară pe care acesta să o primească toată viața.

Se poate produce o nenorocire

Dar stați așa. Că tot acel directoraș Viorel Dumitrescu a pus și bomboana pe colivă atunci când a afirmat că orice reparație ar necesita o intervenție de la suprafață, ceea ce nu este posibil în cazul acestor construcții. Cu alte cuvinte, orice probleme s-ar ivi, ca să nu mai vorbim că ne putem aștepta în orice moment ca natura să se dezlănțuie ținând cont de faptul că în fiecare zi pământul se cutremură, nici o echipă de profesioniști, indiferent cât ar fi ei de deștepți și de binevoitori, nu ar putea să intervină. Și probabil că Bucureștiul ar fi distrus. Asta pentru că un golan cu tupeu fantastic a fost lăsat să facă ce vrea el, fără ca cineva să aibă măcar curajul să-i bată în poartă cu vreun control. Și atunci întrebăm: cine va plăti atunci când bucureștenii vor fi distruși? Va veni Viorel Lis să sufere alături de noi? Se vor trezi la realitate cei de la Apa Nova, care ani buni au știut tot adevărul, dar nu au spus nimic, ba mai mult și-au băgat capul în pământ ca struțul ca să nu fie deranjați? Să nu uităm că boss-ul cel mare, francezul, a ieșit la rampă cu ani în urmă și a recunoscut cât de grav a încălcat Dumitru Puzdrea Legea Apelor prin acea construcție. A spus, apoi a fugit. De ce? Pentru că mita uriașă încasată de la Dumitru Puzdrea l-a fascinat și pe el și pe subalternii săi, câinii care ar fi făcut orice pentru firimiturile aruncate de Puzdrea la colțul străzii.

 

bucuresti la un pas de catastrofa

Cum minte golanul

La un moment dat, Puzdrea a fost invitat într-o emisiune televizată să-și dea și el cu părerea despre cum a reușit să ridice clădirea fix peste cele două magistrale ale Bucureștiului. Iată declarația uluitoare a acestui ordinar: „Fostul director general al regiei de apă, Berevoianu, a semnat o hârtie pe care o am și acum în care spunea că pe acolo trece o conductă de apă. Ei bine, acea conductă de apă, nu e conductă de apă. E doar o răsuflătoare… niște tuburi prin circulă aer sau circulă oameni, pentru că este de 2,2 metri înălțime, între subsolul 2 sau 3 al Casei Scânteii și exterior. Asta este…”. Ce înseamnă asta? Că Puzdrea a confirmat singur că știa de acele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă. Că doar a citit singur ce a scris acel Berevoianu, predecesorul lui Viorel Dumitrescu. În ceea ce privește celelalte vorbe ale lui Puzdrea, nu sunt decât niște minciuni ordinare ale mafiotului, care a încercat dând dovadă de nesimțirea-i caracteristică să întoarcă totul în favoarea lui. Noi știm tot adevărul domnule Dumitru Puzdrea și actele spun totul despre cine sunteți, pe cine ați mituit și când ca să ridicați această clădire ce poate aduce moartea bucureștenilor care nu v-am greșit cu absolut nimic dar de care vă bateți joc. Păi dacă și Berevoianu și Viorel Dumitrescu spun același lucru, dacă procesul verbal consemnează cele două conducte care alimentează Capitala cu apă, cine sunteți dumneavoastră domnule Dumitru Puzdrea să încercați să ne prostiți pe față? Aveți impresia că v-a crezut cineva sau vă va da dreptate vreodată? Când ați văzut că e groasă, noi am aflat și ce ați făcut în continuare domnule mafiot. Ați încercat să faceți rost de o hârtie, de un act oficial în care să fie menționat că acele conducte nu transportă apă. Și ce credeți? Reușește să găsească un colonel care a făcut proiectul pe care îl întreabă câți bani trebuie să-i dea ca să spună ceea ce trebuie ca să scape golanul basma curată. Iată ce poate recunoaște golanul la televiziune, fără să-i fie frică că cineva îi va pune cătușele imediat ce iese din studio: „Și îl întreb pe colonel: domne câți bani trebuie să îți dau. Ce spune colonelul? Domnul Puzdrea nu-ți iau bani dar nici nu-ți spun cam cum e treaba, dar nu e conductă e apă. Jur. Și omul s-a închinat. Nu e conductă de apă. Dar ce e domne? Domne e o construcție făcută de armată și mai mult nu poți să-ți spun”. Dar ce credeați domnule Puzdrea? Că acel colonel își punea pielea în saramură ca să vă facă pe plac dumneavoastră, unui excroc care încercați pe față să-l mituiți? Și mai spuneți și asta la televizor? Nu v-a dat prin cap vreodată că aceste înregistrări vor fi păstrate peste ani și veți avea de suferit grav în timp? Sunteți prea naiv domnule Puzdrea atunci…

Derbedeul merge mai departe

Cum treaba cu colonelul nu i-a mers și izmenele îi tremurau din ce în ce mai mult pe al, Puzdrea apelează la planul doi și cheamă o societate să facă niște măsurători. Și ce credeți? Spune că a și plătit societatea cu vreo… 2000-3000 de dolari. Și… extraordinar! Societatea zice Puzdrea că spune ceea ce trebuie: conducta nu e conductă, ci doar o tubulatură unde circulă aerul. Bravo domnule Puzdrea, ați reușit! Cineva a spus ceea ce doreați să auziți! Dar oare acei 2000-3000 de dolari dați societății ce au fost? Prima tranșă din zecile sau sutele de mii de dolari pe care i-ați dat ulterior? V-a ieșit un act fals care contrează tot ceea ce spune de ani buni Regia de ape. De aici și până să mituiască pe toți cei care s-au ocupat de acest caz nu a fost decât un mic pas. L-a mânjit bine pe Viorel Lis așa cum spuneam mai devreme care venise chiar cu buldozere după el, cameramani și ziariști să surprindă momentul dar la final i-a trimis pe toți acasă iar el s-a dus în treaba lui cu buzunarele doldora de bani. Au urmat evident polițiștii de la secția 2 poliție dar și de la poliția sectorului 1, în frunte cu Lupu Marian, cel care atunci era șeful serviciului Cercetări Penale, personajul care a ținut ani buni la secret toate sesizările făcute de fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin cu privire la incredibila situație de la complexul Flora. Totul atinge apogeul în anul 2000 când Puzdrea devine deputat și atunci mituiește tot ce prinde. Doar că acum domnule Dumitru Puzdrea nu mai sunteți deputat, iar domnul Lupu Marian e băgat puțin la închisoare. Aveți tupeul să mergeți mai departe? Credeți că-i puteți face campania lui Viorel Lis ca să câștige din nou alegerile pentru Primăria Capitalei și atunci veți fi declarat biruitor și dumneavoastră? S-ar putea să aveți o mare surpriză… (va urma)

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *