Fenechiu, Puzdrea şi taxele de şmecherie ( video )

decembrie 17, 2015

Dacă Relu Fenechiu îi scoate din minţi pe locuitorii unui cartier din Iaşi, Dumitru Puzdrea le-a transformat viaţa celor 200 de şoferi de taxi care zilnic tranzitează plantaţia sa într-un Iad. Motivul? Şi unul şi celălalt au introdus o taxă de şmecherie, pe care oamenii sunt obligaţi să o plătească. În ceea ce-l priveşte pe Fenechiu, autorităţile şi instituţiile publice par să fie de partea fostului baron local, a cărui influenţă poate cu greu să fie înlăturată de simplii cetăţeni. Dacă vorbim de Puzdrea, cei care-l ajută să intre zilnic în posesia banilor negri sunt chiar ofiţeri ai secţiei 2 poliţie… Să mai spună cineva că în România nu e posibil orice…

 

 

Oamenii plătesc, fără să ştie de ce

Când locuitorilor din cartierul de lux ridicat de Relu Fenechiu în zona Bucium din Iaşi li s-a spus că trebuie să plătească sume de câteva zeci de mii de lei, fără să li se spună de ce, aceştia au rămas şocaţi. Şi asta doar pentru că Relu Fenechiu are nevoie să-şi mai umple puţin conturile, iar cartierul construit de el nu mai are libertate, ci a devenit un adevărat lagăr de concentrare. La prima vedere, se pare că sumele pe care oamenii trebuie să le scoată din buzunar încep de la 71.000 de lei, iar dacă aceştia vor să întrebe pe cineva care e motivul pentru care trebuie să-i scoată din buzunar nu au cu cine să vorbească. Banii trebuie plătiţi unei asociaţii şi cu asta se termină povestea. Puşi într-o asemenea situaţie fără precedent în România, tot mai multe familii au făcut plângeri penale, care acum chipurile sunt studiate la Parchet, dosarele conţinând mai ales documente legate de statutul public sau privat al terenului şi al reţelelor de utilităţi. Pentru că, ce să vezi? Se pare că toată zona a fost inclusă, cu tot cu utilităţi, în domeniul privat. Drept urmare, oamenii au fost înşelaţi şi de autorităţile publice locale în multe rânduri, iar asta s-a întâmplat mai ales atunci când au încercat să scape de bariera şi gardul care le înconjoară cartiertul. Se pare că atunci când au votat ca drumul să intre în domeniul privat, autorităţile au făcut-o pe ascuns. Ce spune Primăria din Iaşi? Că la mijloc au fost câteva greşeli tehnice care ulterior au fost corectate. Atât şi nimic mai mult. De ce? Pentru că toată lumea bună a Iaşiului face parte evident din gaşca de puşcăriaşi şi evazionişti a lui Relu Fenechiu, personaj care ne-a arătat că poate face vrea, chiar şi din spatele gratiilor.

 

lupu_marian

100 de lei pe zi pentru buzunarului falsului proprietar de la Flora

DDDDDDDDDDDDDDDDD

Puzdrea Simona

Ce a făcut Dumitru Puzdrea ca să aibă posibilitatea să-şi mai rotunjească veniturile? S-a gândit să introducă o taxă de şmecherie. În ce constă aceasta? Evazionistul şef al României le cere zilnic celor 200 de şoferi care sunt obligaţi să tranziteze complexul Flora câte 100 de lei de persoană. Ce înseamnă asta pe lună pentru buzunarul lui Dumitru Puzdrea? Să facem o socoteală. 200x100x30 de zile = 600.000 lei! Asta este suma colosală pe care sărmanii oameni o plătesc doar pentru că aşa a ordonat Puzdrea. Să îndrăznim să socotim şi ce sumă uriaşă se strange în 12 luni ale anului? E prea mult chiar şi pentru noi. Desigur, că nu Puzdrea este cel care întinde mâna să strângă banii, ci îşi trimite slugoii la înaintare, ca de fiecare dată. Cel care a primit această funcţie este fostul căruţaş, Dinu David, amantul fiicei sale mai mici, Simona. Personajul acesta sinistru are o răutate cum rar întâlneşti la cineva, aşa că nu are scrupule când trebuie să facă ce i-a ordonat tăticul. Şi ferească Dumnezeu să îndrăznească vreun şofer să spună că nu are bani sau că nu vrea să-I scoată din portofel. Pentru că atunci intervin prietenii de la secţia 2 poliţie, acei câini care-şi petrec zilele având grijă ca cineva să nu-l deranjeze cumva pe boierul Puzdrea şi care nu au nici un fel de problemele în a scoate pulanul şi a termina orice discuţie lovind în stânga şi în dreapta. Doar aşa pot justifica farfuria de mâncare pe care le-o aruncă Puzdrea în faţă.

 

david_simona

Nea Mitică şi-a tras… bucătărese

Oare Puzdrea le oferă slugoilor secţiei 2 poliţie din rămăşiţele care-I rămân după ce consumă preparate gătite de cele două bucătărese pe care acesta le-a adus pentru protocol? Nu risca să se facă omul de râs atunci când îi vin în vizită tot felul de procurori şi magistraţi ca să-şi primească imensele şpăgi? În plus de atât, se spune pe la colţuri că cea mai bună apărătoare a sa, Mihaela Popescu are nişte gusturi pe care cu greu I le poate satisface cineva, iar Puzdrea îi face orice hatâr ca nu cumva să o piardă. Se găseşte greu un avocat zero professional ca Mihaela Popescu, dar care să ştie să facă trafic de influenţă într-un mod uimitor! Apoi, doamna Popescu ştie absolut toate dedesubturile afacerilor ilegale ale lui Puzdrea şi dacă se supără, s-ar putea să dea cu gura unde trebuie şi atunci fostul deputat ar avea grave probleme. Să nu uităm că doamna Popescu, care a rămas văduvă de ceva vreme, soţul căruia i-a pus coarne ani buni, fostul procuror care-I rezolva dosarele penale ale lui Puzdrea, Victor Popescu a trecut în nefiinţă, s-a oferit să preia ea totul. Ceea ce lui Puzdrea i-a surâs, dar şpaga se triplează. Dar mai contează când miliardele vin pe bandă rulantă doar din taxa de protecţie de care aminteam mai sus? Şi apoi din societăţile ilegale deschise pe numele fiicelor sale, Andreea şi Simona, iese şi mai mult caşcaval pentru că rezolvă totul din pix contabila preferată a lui Puzdrea, Elena Păunescu. Fostul expert contabil trimis cu ani în urmă să verifice de ce nu a plătit Puzdrea vreo 11 miliarde lei vechi şi a sfârşit prin a deveni contabila de casă a familiei. Dacă nu ştia Păunescu să-l facă pe Puzdrea fericit, atunci cine? (va urma)

 

Gina Halas și Mihaela Popescu, jupânesele corupte ale avocaturii românești

 

Vlad Ţepeş

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *