Florian Bușcă Walter și Dumitru Puzdrea sunt ocrotiți de Serviciile Secrete?

ianuarie 24, 2016

walter-romprest

Firmele lui Walter Bușcă

Atât de mult ne-au intoxicat televiziunile și presa scrisă cu scandalul anului, cel de-al șaptelea copil al dinamovistului Cristi Borcea și al fostei soții a politicianului Cristian Boureanu, Valentina Pelinel, că am uitat cel mai important eveniment: cumătrul senatorului PSD Miron Mitrea, excrocul afacerist Florian Bușcă Walter i-a făcut pe cei de la DIICOT să vorbească singuri, reușind să fenteze pentru a mia oară sistemul. De data asta definitiv, pentru că Walter, fugarul, a obținut rezidență permanent și procurorii români și-au luat adio de la el. Pentru toată viața. Așa se va întâmpla, domnilor procurori ai DNA-ului și cu Dumitru Puzdrea. Într-o bună zi, veți afla că spurcatul și-a dus zecile de milioane de euro într-o țară care nu-l va extrăda niciodată. Și dacă veți vrea atunci să mai faceți ceva, va fi mult prea târziu. Puzdrea vă va râde în nas. Iar momentul acesta se apropie…

 

S-a ascuns în Emirate…

mitrea_libertatea_ro_84831000

Miron Mitrea

Gurile rele spun că Florian Bușcă Walter ar fi primit acum rezidență permanent în Emirate. Cum a reușit? Se pare că în această țară se primesc astfel de rezidențe doar dacă depui în bănci sume ce depășesc 50 de milioane de dolari. Iar gura târgului spune că fugarul Walter ar fi pus la bătaie nu mai puțin de 150 de milioane de dolari! Dar… vorbește cineva despre acest lucru? Se încumetă vreo televiziune să dea vreo știre despre acesta? Vine vreun jurnalist să răscolească trecutul său? S-a auzit cumva ca procurorii să facă vreo anchetă în legătură cu dispariția fix în ziua perchezițiilor a lui Florian Bușcă Walter? Nici gând! Și atunci să nu le dăm dreptate gurilor rele care spun că acesta este ocrotit de Serviciile Secrete? Mai ales că… ce să vezi? Numele adevărat al cumătrului senatorului PSD, Miron Mitrea a fost cu mult timp înainte Bușcă. Apoi și l-a schimbat în Walter. Cine este acesta? Se aude pe la colțuri că înainte de Revoluție, Florian ar fi vândut butelii la un centru din Pantelimon, unde era coleg evident de vândut butelii cu Borcea. Walter s-a apucat să facă bani, din ce spun gurile rele prin anul 1997, iar printre primele sale afaceri s-a numit transportul ilegal la muncă în Italia şi Austria a sute de oameni. Evident că munca la negru i-a adus enorm de mulți bani dar și ceva închisoare atunci când autoritățile austrice au intrat pe fir și l-au prins după ce s-au alergat ca nebunii pe o autostradă. Și pentru că banii curgeau, Walter a ieșit pe cauțiune. Apoi, surpriză! A pus bazele unei companii de protecție și pază, SC Beretta, împreună cu cine credeți? Chiar fiul fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu, grăsuțul Marian! Și asta nu a fost singura afacere profitabilă a celor doi, băieții câștigând saci de bani și din alte afaceri cu mobilă, materiale de construcții, gresie și faianță. Și tot în acea perioadă în care era asociat cu fiul fostului director al SRI, Florian Buşcă l-a cunoscut şi pe fostul ministru pesedist al Transporturilor Miron Mitrea, pe care l-a susţinut financiar în campania electorală din 2000. Drept recompensă, Buşcă a fost sprijinit de PSD şi a ajuns consilier general PSD în Consiliul General al Primăriei Bucureşti. Amiciţia strânsă dintre Mitrea şi Buşcă a făcut ca politicianul să devină şi naşul de botez al unuia dintre cei doi copii din a doua căsătorie a afaceristului.

aaaaaaaaa

Walter Bușcă

Firmele lui Walter Bușcă au încasat de-a lungul vremii sume importante din paza şi salubrizarea Aeroportului Otopeni sau din afacerile cu ANL, CFR şi Metrorex. Și chiar dacă a fost cercetat de-a lungul vremii (cu siguranță că la vrăjeală, pentru că finalul l-am văzut și singuri), Walter a reușit să intre cu firma de salubritate la Aeroportul Otopeni, unde și-a împlinit un vis mai vechi: acela de a înlocui Jandarmeria, care asigura paza instituţiei, cu serviciile de securitate oferite de Romprest Security, o divizie a Romprest Service, înfiinţată special pentru a obţine şi acest contract de pază. E clară treaba pentru toată lumea că firma Romprest Security a primit contractul pentru paza aeroporului. Cât despre licitație, să fim serioși! Cineva a uitat să o facă! Cine a avut atât de mult de câștigat de pe urma acestui contract, dacă reprezentanţii statului român au ales, din anumite motive să plătească milioane de euro din bani publici pentru un serviciu care putea fi prestat gratis, în continuare, de Jandarmerie? Dar visul cel mare al lui Bușcă era altul: vroia să impună Romprest Service la o licitaţie organizată de Armata Statelor Unite pentru serviciile de salubritate în bazele militare de la Kogălniceanu şi Babadag. Pentru aceasta, compania avea nevoie de un aviz de secu­­ritate de la Ministerul Apărării Naţionale, însă petele din cazierul lui Buşcă îl împiedicau în obţinerea avizului. Acesta a fost motivul pentru care în 2006, coruptul afacerist și-a schimbat numele în Florian Walter, obţinând documentul necesar pentru a participa la licitaţia organizată de Armata Statelor Unite. Pe care a câştigat-o, pentru că a oferit cel mai mic preț!

Unde va fugi mafiotul de la Flora?

cat-de-mica-este-lumea-afaceristilor-din-romania-familia-lui-magureanu-conectata-la-reteaua-truica-18525749Care e concluzia care o tragem de aici? Că odată ce intri în cârdășie cu familia lui Măgureanu, nu poți decât să te declari un om fericit. Ști bine că din acel moment trebuie să prestezi ca la carte, să nu comentezi orice ți s-ar spune să faci, dar la final vei scăpa de probleme toată viața. Păi, nu a știut Puzdrea cu cine se bagă? Nu i-a spus oare prietena lui, Elena Udrea, că odată ce l-ai apucat bine pe Virgil Măgureanu, nu trebuie să-I mai dai drumul? Ce treabă are Lenuța din Pleșcoi cu fostul șef de la SRI? Gurile rele zic că una extrem de importantă. Și anume faptul că Udrea a fost introdusă în politică de Virgil Măgureanu care, după ce a testat-o, i-a dat-o lui Cozmin Gușă (pe atunci secretar general al PSD) ca asistentă, apoi doamna a mers către liberali, consilier la Primăria Capitalei, a terminat dreptul (doar noi și ea știm cum!) și-a avansat într-un ritm ce ne-a uimit pe toți. Și pentru că presta bine, a luat-o și Cocoș de nevastă.

udrea-baseDar adevăratele talente ascunse I le-a cunoscut cel mai bine Traian Băsescu. Și, spun gurile rele că, deși s-a cam ofilit, doamna Udrea încă mai trezește încă mari pasiuni. În consecință, au avut o mare valoare vorbele acesteia adresate lui Măgureanu cu privire la Puzdrea. Așa câștiga toată lumea. Și Udrea își lua comisionul că l-a băgat pe mafiot pe fir cu fostul șef al SRI, dar și Măgureanu era fericit că are o sursă de venit pentru tot restul vieții. Și atunci să ne mai punem vreo întrebare legată de multitudinea de dosare ale lui Puzdrea, de o gravitate ieșită din comun care ori primesc NUP-uri peste NUP-uri, ori dispar ca și cum nu ar fi existat niciodată? Cu Măgureanu alături, niciodată nu se întâmplă nimic grav, nu-I așa domnule Puzdrea? În plus, fiul lui Măgureanu, Marian și Puzdrea mai au și un alt prieten comun: pe domnul Grumezescu, fostul șef arme și muniții din Poliția Capitalei. Căci personajul este cel care le-a adus pe tavă armele dorite și unuia și altuia. Și dacă și Puzdrea și Măgureanu Junior le-au folosit fără să aibă permis de port armă, cui îi pasă? Nu e tăticul protector peste tot și toate? Nici acum nu ați înțeles domnilor procurori ai DNA de ce de câteva luni bune Puzdrea pleacă tot mai des în Germania, Dubai, SUA, Israel și Elveția, locurile unde are ascunse sume uriașe de bani în conturi de care nimeni nu a auzit? Cele mai multe care nu sunt pe numele lui?

index

Dubai Visul lui Puzdrea

Plecările lui dese nu înseamnă decât să-și pregătește minuțios fuga definitivă din țară. Care îi va fi aranjată și coordonată 100% de Virgil Măgureanu. E lesne de înțeles că Măgureanu este personajul care l-a învățat pas cu pas cum să mute banii dintr-un cont într-altul ca să se piardă urma banilor și i-a dat toate detaliile necesare unei fugi ca la carte. Terenul este așadar pregătit. Puzdrea știe că va începe să fie fugărit, dar probabil că așteaptă să dea încă un tun. Decisiv. Apoi va dispărea pentru totdeauna din ochii legiuitorilor. Cu nevasta Mihaela Iosefina, nebuna de la Flora și cu cele două fiice, femei de duzină, după el. În tot acest timp, dosarele lui se vor plimba dintr-un tribunal într-altul și vor rămâne uitate, undeva, prin vreun sertar prăfuit. Pentru că nimeni nu va reuși să-I mai vadă fața vreodată șobolanului Dumitru Puzdrea. Aveți grijă, domnilor procurori ai DNA. Visul lui Puzdrea e pe cale să se întâmple mai repede decât ați crede…Și cum se pare că e ocrotit de Serviciile Secrete, va avea o viață ca-n Rai, pentru că nimeni nu va îndrăzni să-l deranjeze.

Vlad Țepeș

 

 

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *