• Fără categorie
  • 0

Florin Iordache, despre pachetul de legi ale justiției: Ultimul cuvânt îl va avea Parlamentul

august 23, 2017

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că ultimul cuvânt în privinţa pachetului de legi ale Justiţiei îl va avea Parlamentul, iar modificările au rezultat din dezbateri.

Iordache, care este membru în comisia juridică a Camerei Deputaților, a spus că Ministerul Justiţiei, analizând toate propunerile venit din partea actorilor implicați în legile justiției, a înaintat spre un ultim aviz acum, urmând ca apoi să intre în Guvern.

”Nu putem discuta foarte multe, pentru că am auzit un set de principii. Urmează să vedem exact cum arată aceste modificări şi până la urmă ultimul cuvânt îl va avea Parlamentul”, a arătat Iordache.

El a menționat că faptul că Inspecţia Judiciară devine independentă este „un lucru interesant”.

„Din punctul meu de vedere cred că Inspecţia Judiciară chiar ar trebui să fie un organism independent. Pentru că ce poate să facă Inspecţia Judiciară dacă este sub controlul CSM? CSM este cumva politic şi nu ştiu eu? Până la urma CSM este rezultatul propunerilor şi votul pe care l-au făcut pe partea judecătorilor – tot judecătorii de la nivel de judecătorie până la Înalta Curte, şi pe parchet la fel”, a mai spus Iordache.

Zeci de persoane protestează în fața Guvernului față de modificările aduse legilor Justiției, care au fost anunțate astăzi de ministrul Tudorel Toader.

Protestul, intitulat „Justiția e în pericol”, a fost organizat pe rețelele de socializare.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri mai multe modificări aduse legilor Justiției. Astfel, președintele României nu va mai numi șefii DNA și DIICOT, aceștia urmând să fie numiți de CSM, la propunerea ministrului Justiției. De asemenea, se va înființa o secție specială în cadrul Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru anchetarea magistraților.

Ulterior anunțului făcut de ministrul Justiției, premierul Mihai Tudose a transmis că i-a cerut ministrului Justiției să comunice bine modificările la legile justiției, pentru a înțelege toată lumea.

Președintele Klaus Iohannis a transmis la scurt timp, printr-un comunicat oficial, că propunerile prezentate de ministrul Justiției reprezintă un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *