• Fără categorie
  • 0

Fosta șefă DIICOT Alina Bica, vizată într-un al patrulea dosar penal

martie 14, 2017

Alina Bica este cercetată într-un nou dosar penal, al patrulea, pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte IT pentru Ministerul Justiţiei, scrie România Curată.

Alina Bica şi-ar fi folosit influenţa asupra unui director IT din Ministerul Justiţiei pentru ca acesta să atribuie un contract către o anume firmă, potrivit rechizitoriului din dosar.

Directorul respectiv, Ion Krech, a fost deja trimis în judecată pentru atribuirea acestui contract, iar partea care îi priveşte pe Alina Bica a fost disjunsă.

“Având în vedere necesitatea soluţionării cu celeritate a cauzei, prin prisma faptului că inculpatul Krech Ion s-a aflat în măsura arestului preventiv şi a arestului la domiciliu (…), constatând că cercetările efectuate, în vederea lămuririi în întregime a activităţilor ilicite pretins derulate de numiţii: Puţura Ovidiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, (…) şi abuz în serviciu (…), Bica Alina Mihaela (…) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (…), ar putea prelungi durata anchetei, se va dispune disjungerea cauzei şi continuarea efectuării urmăririi penale într-o cauză separată ce va fi înregistrată la nivelul D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploieşti”, se arată în rechizitoriul lui Ion Krech, potrivit România Curată.

În rechizitoriul prin care Krech a fost deferit Justiţiei, procurorii de la DNA Ploieşti arată firele prin care era manevrat directorul Krech. Secretarul de stat Alina Bica i-ar fi promis că va fi numit director plin la IT dacă ia şpagă şi ajută compania Siveco să obţină contractul privind platforma de E-learning. De altfel, potrivit unor surse din MJ, Alina Bica este cea care l-a adus pe Ion Krech în minister.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *