Fostul administrator al fabricii de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc, un alt personaj șantajat de Puzdrea (VIDEO)

august 3, 2015

Povestea fabricii de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc pare să nu se mai termine niciodată. În această telenovelă totul e cusut cu ață albă, polițiștii care se ocupă de caz sunt mai fericiți ca niciodată pentru că trăiesc din mita oferită de Dumitru Puzdrea, cel care a falimentat această fabrică, iar singurii martori care pot spune adevărul nu o fac pentru că excrocul îi șantajează și-i amenință.

În tot acest timp, justiția doarme liniștită pe perna ei, fără a ridica nici măcar un deget. Mita curge și aici, ca apa prin cele două apeducte care alimentează capitala României, deasupra cărora se găsește o clădire ridicată ilegal tot de Dumitru Puzdrea.

Dosarul fabricii de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc este pe ultima sută de metri. Mai e la un colț și sperăm ca totul să termine cu bine. Doar că Puzdrea continuă să bage bețe în roate.

Dosarul mortii procurorului Panait si dosarele mafiotului Dumitru Puzdrea

Cu doar câteva zile în urmă, fostul administrator al fabricii de cherestea de la Câmpulung Moldovensc, domnul Constantin Șuhani a fost chemat la DIICOT să dea o declarație în calitate de martor. Ce-a afirmat omul ne-a înfiorat pe toți, vorbele sale demonstrând pentru a nu știu câta oară că Puzdrea nu se joacă când e vorba de libertatea sa de care trage cu dinții, fiind în stare de orice gest. Potrivit domnului Constantin Șuhani la începuturile fabricii de cherestea au fost aduși zeci de mii de bușteni, care la ordinul mafiotului urmau să fie transformați în cherestea iar aceasta vândută fără nici un fel de acte. Omul n-a știut despre ce era vorba, ba mai mult, excrocul Dumitru Puzdrea i-a promis că-i va da chiar un procent de 15% din profit. Ca prin minune însă cheresteaua a dispărut, iar fostul administrator al fabricii de cherestea a fost chemat de urgență de Dumitru Puzdrea, la București, și băgat mai mult cu forța în camera de protocol, un fel de cameră de tortură pentru toți cei care ajung acolo.

Ce personaje își făceau veacul acolo? Toți bodyguarzii lui Dumitru Puzdrea chemați de acesta să fie prezenți la alt șantaj pus la punct de șeful lor suprem.

Erau gata oricând să aplice legea bocancului dacă binefăcătorul lor le-o cerea. Nu se gândeau la consecințe, banii fluturați de mafiot sub ochi ștergeau orice urmă de regret. Ce putea face în aceste condiții sărmanul Constantin Șuhani? Cum putea să țină piept unor nenorociți? Nu avea cum.

Știa clar că dacă nu va face ce spune Puzdrea era posibil să nu mai ajungă înapoi la familia sa din Câmpulung Moldovenesc. Nu a mai avut putere de nimic și a semnat. Un contract fabricat de un alt nenorocit, avocatul Bulearcă Alexandru (cel care i-a rezolvat lui Puzdrea și cumpărarea ilegală a terenului de la Flora) prin care Șuhani cesiona partea lui socială pe care o avea la fabrică, care era de 15%. Dumitru Puzdrea a radiat din nou de fericire. I-a reușit un nou șantaj.

Era perioada când el era deputat și drept urmare, tăia și spânzura după bunul plac fără ca cineva să poată să-i taie macaroana. Atunci a făcut Dumitru Puzdrea tot ce a vrut, sub directa supraveghere a domnilor polițiști și magistrați care se gudurau care mai de care pe la picioarele mafiotului doar ca să-și primească porția.

Tot atunci l-a șantajat nenorocitul și pe arhitectul Năstase Cătălin care a fost obligat prin teroare să-i cedeze fabrica. Asta după ce familia domnului Năstase transformase fabrica dintr-o ruină într-o societate cu sute de anajați care munceau de drag într-un asemenea loc.

Dar când Puzdrea a văzut că profitul începe să curgă, doar nu era să-l împartă cu cei care au muncit nu-i așa? Puzdrea știe doar adunarea, la lecția împărțirii a rămas repetent. Să mai amintim de chinurile prin care a trecut fostul director al complexului Flora, Elena Bălțatu, șantajată și ea de nenorocitul de Puzdrea? Femeia a fost la un pas să-și piardă mințile, dar nimeni nu a vrut să vadă acest lucru. Mașinile trimise de Dumitru Puzdrea în fața blocului doamnei Bălțatu demonstrau clar că mafiotul nu glumește. Ce vroia șobolanul de la familia Bălțatu? Acțiunile pe care soțul doamnei le deținea la complexul Flora.

Drept urmare, acesta a fost chemat și i s-a spus clar, fără menajamente că trebuie să cedeze tot ce are și să plece. De frică, domnul Bălțatu i-a făcut lui Puzdrea pe plac. Șeful mafiei mai bifase încă un șantaj. Dar norocul acestor oameni cinstiți este că încă sunt în viață. Dumnezeu a vegheat asupra lor. Altfel ar fi fost de mult de sub pământ, acolo unde zace trupul lui Dumitru Tinu, fostul director al cotidianului Adevărul, singurul jurnalist care a avut curajul să publice zeci de materiale despre afacerile ilegale ale lui Dumitru Puzdrea.

Pentru că, domnilor anchetatori, oricât ați vrea să ascundeți adevărul despre moartea lui Tinu, noi știm adevărul. Dumitru Puzdrea i-a făcut felul. Era un ghimpe în coasta lui și doar prin moarte putea să-i închidă gura. De altfel, Puzdrea s-a dat singur de gol atunci când a fost anunțat de decesul ziaristului. Aflat în biroul său luxos din complexul Flora, mafiotul a desfăcut sticle de șampanie și a început să țopăie ca un drac urlând cât îl țineau plămânii: Am mai scăpat de încă unul! Cuvintele lui supun totul. E doar un asasin. Atât și nimic mai mult.

Și pentru asta trebuie să plătească. Dar când va veni momentul când Puzdrea va răspunde pentru toate faptele sale? Când DIICOT-ul, DNA-ul sau alte instituții abilitate vor verifica conturile sale ascunse din SUA, Elveția, Germania sau Israel? Când va fi verificat modul ordinar în care Puzdrea obținea banii din chirii la complexul Flora? Nu știți că Puzdrea nu dă nici un fel de acte când primește cașcavalul? Nu a fost nimeni informat nici că Puzdrea a vândut toată cheresteaua de la fabrica de la Câmpulung Moldovenesc tot fără acte? Atunci domnilor anchetatori trimiteți pe cineva pe urmele domnului Dumitru Puzdrea să obțină informații despre excursiile pe care le face mafiotul împreună cu isterica lui nevastă în afara țării, în scopul de a gestiona conturile pe care le are? Apropo de peregrinările familia Puzdrea.

Ghici cu cine s-au întâlnit recent la Londra? Chiar cu ofițerul care se ocupă de dosarul lui de la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc, Cristian Vasilcău, personajul care a furat chiar și saci cu acte oficiale ce trebuiau predați expertului din partea DIICOT pentru verificare. Oare ce făcea Vasilcău la Londra? Gurile rele spuneau că avea un concediu de vis. Pe banii lui Puzdrea, am adăuga noi. Dar dacă Puzdrea ar rămâne sărac lipit pământului, atunci autoritățile românești ar reuși să pună capăt măgăriilor lui și nenorocitul să fie pedepsit așa cum trebuie? Redacția www.vreaudreptate.ro vă stă la dispoziție cu tot ce vă trebuie. Puzdrea trebuie să plătească.

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *