• Fără categorie
  • 0

Fostul ministru Daniel Funeriu, semnal de alarmă: 40.000 de copii daţi dispăruţi

iulie 31, 2017

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, în prezent pe un post diplomatic al UE în Republica Moldova, trage un semnal de alarmă în privinţa înscrierii copiilor la şcoală. Deşi clasa pregătitoare este obligatorie, nu mai puţin de 40.000 de copii din generaţia născută în intervalul 2010-2011 nu au fost înscrişi la şcoală.

“Unde sunt 40.000 de copii? Intreb, nu dau cu parul… Dintr-o generatie de 200.000 de copii (nascuti intre 1 sept. 2010 si 1 sept. 2011) doar 160.000 sunt pana acum inscrisi la clasa pregatitoare (obligatorie). In anii precedenti inscrierile au fost de peste 190.000. Ce fac inspectorii? Ce fac directorii? Ce fac primarii? Asista pasiv la mega-dezastrul care este nescolarizarea? Asteptam sa vina nea’ Nelu sa le bage sula-n coaste? Ministerul Muncii si whatever Sociale sa compare baza de date cu alocatiile cu cea cu inscrierile de la MEDU si sa ii caute. Avem si lege care taie beneficiile sociale daca copilul nu merge la scoala. Lipsesc cam 1000 pe judet, deci si daca ii cauta “la bucata” si tot ii gasesc. Pentru a-i cuprinde pe toti elevii am organizat un recensamant al elevilor in februarie 2012, boicotat de sindicate, si despre care un genial matematician sindicalist din popor a spus ca e o “aberatie”… A, si inca o chestie: am introdus finantarea scolilor prin cost standard: n-ai elevi, n-ai bani. Fireste ca directorii umblau dupa elevi…”, scrie Funeriu pe Facebook.

Daniel Funeriu este cel care, în calitate de ministru al Educaţiei, a luat decizia de a face învăţământul obligatoriu de la vârsta de 6 ani, introducând clasa pregătitoare prin Legea Educaţiei din 2011.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *