• Fără categorie
  • 0

Gabriel Oprea:Sunt 6.400 de funcții prevăzute, care nu sunt bugetate, deci nu au bani prevăzuți

septembrie 17, 2015

Guvernul a aprobat suplimentarea schemei de personal la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu 6.400 de posturi în contextul crizei imigranților.Angajările nu se fac încă, Guvernul realizând doar cadrul legal astfel încât România să fie pregătită în caz de nevoie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Corneliu Calotă a declarat că decizia s-a luat săptămâna trecută. Întrebat dacă Guvernul a decis suplimentarea angajărilor la MAI pentru punctele de frontieră în contextul crizei refugiaților, Calotă a răspuns că “s-a aprobat suplimentarea schemei de personal de la MAI cu aproximativ 6.400 și ceva de posturi săptămâna trecută”.

“Asta nu înseamnă că se angajează. În perspectiva unor eventuale evoluții care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat condiția pentru a putea fi angajați când va fi nevoie, întrucât altfel ar fi urmat o procedură legislativă greoaie. Or, dacă ne vom afla într-o situație de criză să fim capabili să acționăm rapid”, a spus acesta.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a confirmat informația.

“Sunt 6.400 de funcții prevăzute, care nu sunt bugetate, deci nu au bani prevăzuți. Dar dacă situația, într-o anumită dinamică de securitate, o va cere și va trebui să mai angajăm 300 de polițiști de frontieră, avem funcțiile, se va da hotărârea de guvern, se aprobă bugetul pentru cei 300 de polițiști de frontieră — 600, 6.000, dacă va fi cazul. Nu e nimeni angajat în momentul de față”, a declarat Oprea miercuri seară la Antena 3.

În urmă cu două săptămâni, ministrul de Interne spunea că este nevoie de o sporire a măsurilor de securitate la graniţele cu ţările vecine.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *