Găinarii ignoranți din Poliția Capitalei, câinii lui Puzdrea

octombrie 22, 2015

În spatele arestării adjunctului Poliției Capitalei, comisarul șef Ababei se ascund lucruri foarte interesante dar mai ales foarte grave care ne arată cum funcționează de fapt sistemul polițienesc, câți se înfruptă din mită și trafic de influență și cum anchetatorii habar nu au cum e să respecți legea. Totodată aflăm și ce mentalitate au ofițerii de poliție, care-i slujesc pe mafioți gen Dumitru Puzdrea.

Prins de cei de la Doi și un sfert

Poate că puțină lume știe că de prinderea comisarului Ababei s-a ocupat DIPI, adică fostul Doi și un sfert al Ministerului de Interne, odinioară cea mai temută parte a instituției. E vorba de doi ofițeri unul din Brașov și celălalt de la SRI care au reușit să-i demonstreze lui Ababei că uneori dacă bagi mâna mai adânc decât prevede legea, viața nu mai e chiar așa de roz. Și știți ce e culmea? Nici nu s-au chinuit mult acești doi ofițeri să demonstreze cine este cu adevărat Ababei. În aproape trei luni au finalizat totul și au obținut mandatul de arestare de la judecător. Strângând și toate probele, l-au împachetat bine de tot pe Roberto Ababei. Dar întrebarea noastră e alta. Oare șeful Poliției Capitalei, stimabilul comisar Voicu Mihai Marius nu știa ce face subalternul său? Nu de altceva dar se spune acum că și el a făcut tot ce i-a stat în putință ca Ababei să fie prins. Punem pariu că știa totul și e foarte posibil să-și fi luat și el partea, dar acum, de frică ca nu cumva să se ajungă și la el a lăsat clonțul mic și a făcut plecăciuni cât cuprinde în fața celor de la Doi și un sfert? Să nu uităm că Ababei a încercat să rezolve totul cât a putut de bine. Prima dată a discutat de la nivelul său de director adjunct cu toți subordonații implicați, ba chiar și cu celălalt director adjunct, care răspundea direct de SICE. N-a avut nici un stres atunci când le-a spus acestora că trebuie neapărat să facă ceva ca să-și ajute prietenul de la Garda Financiară. Care să fie motivul pentru care nici unul dintre aceștia nu a vrut să joace hora banilor murdari alături de Ababei și să restituie agenda în care prietenul de la Garda Financiară notase cu lux de amănunte toate afacerile făcute? Unde a greșit cel mai mult adjunctul? L-a pus necuratul și a făcut n dezvăluiri prin telefon, ceea ce mai târziu s-a aflat și a constituit o altă probă pe care el nu a putut să o dezmintă. În plus de atât, cum poți să fii atât de idiot încât să iei banii, adică cei 10.000 de euro direct în biroul tău de la poliție, ba chiar să le spui celor care ți-au dat șpaga că îi vei unge cum trebuie pe cei din echipa de anchetă? O altă greșeală enormă a lui Ababei a fost faptul că a uitat să împrăștie șpaga și a cheltuit-o singur. Era clar pentru toată lumea că ai săi colegi așteptau felia de tort pe care Ababei s-a calicit să o mănânce singur. În tot acest timp, el și-a presat subalternii iar când a văzut că nu ține cu răul și aceștia nu vor să facă nimic, a trecut la milogeli de cea mai joasă speță.

Incredibilul ajutor dat de Voicu lui Puzdrea

A fost o surpriză pentru noi să aflăm că domnul Voicu Mihai Marius a fost avansat pe cea mai înaltă funcție a poliției române. Oare cât de mult o fi contribuit ajutorul pe care acesta l-a dat marelui golan Dumitru Puzdrea la punerea la adăpost a dovezilor care arată cum a reușit acesta să strângă o avere incredibil de mare dar mai ales cum își desfășoară activitatea în cel mai pur stil mafiot? Voicu se cunoaște cu Puzdrea încă de când erau tineri, ba chiar se spune că au fost colegi la Udriște când milițienii învățau cum stă treaba cu mita. Dat fiind acest lucru, domnul Voicu a spus prezent când Puzdrea a hotărât să intre în lumea bună a afaceriștilor corupți și a pus laba pe terenul de la Flora unde a ridicat complexul 100% ilegal! Din intrării în schemă a lui Voicu, nimeni n-a mai putut să demonstreze multe din adevărurile care zac ascunse în dulapurile puse sub cheie de Voicu și ai lui slugarnici. Toată povestea a fost extrem de bine ticluită iar dosarele ușor-ușor mușamalizate. Desigur că Voicu a fost incredibil de bine motivat să fie lângă Puzdrea neîntrerupt, dar nu a mers singur la drum, ci i-a avut alături pe ofițerii secției 2 poliție, Lupu Marian, Firu Denisa și Ionuț Lepădatu. Acum doar de Lupu am scăpat. A fost prins ca prostul când încerca să mușamalizeze un alt dosar, o găinărie de doi bani. Credea probabil că mita poate să curgă din toate părțile, nu numai de la Puzdrea, dar uite că s-a înșelat amarnic de data asta și acum stă frumos în spatele gratiilor. În ceea ce-i privește pe Firu și Lepădatu aceștia rar pot fi găsiți pentru că se ascund ca niște cârtițe să nu fie descoperiți. Acest lucru nu-l fac de ieri de azi ci de ani buni. Să nu uităm de momentul când fostul asociat al lui Puzdrea deschisese mai multe dosare împotriva lui Puzdrea și avea toate dovezile care-I trebuiau pentru a demostra că excrocul a ridicat ilegal o clădire peste apeductele care alimentează Bucureștiul cu apă iar acest lucru poate duce, în orice moment la distrugerea definitivă a Capitalei. În loc ca Firu și Lepădatu să vină și să-I ia arhitectului Năstase declarații, ce credeți că făcea doamna ofițer? Fugea ca dracu de tămâie să nu fie găsită de Năstase Cătălin. Păi să nu-ți vină să râzi cu lacrimi? De ce era atât de îngrozită doamna Firu Denisa? Să nu se afle adevărul despre cine este Puzdrea cu adevărat. Dacă ar fi acceptat să vadă cu proprii săi ochi adevărul, atunci înseamnă că l-ar fi trădat pe golanul de la Flora. Doar că primise șpagă multă de la el și nu putea să mai dea înapoi.

 

Ce fac tablagiii secției 2 poliție la Flora

Chiar așa? Ce fac tablagiii secției 2 poliție, care se plimbă fără stres în incinta complexului Flora? Sunt trimiși de ofițerii mai sus menționați să aibă grijă ca lui Puzdrea să nu I se împotrivească nici musca. În plus, aceștia au un ordin pe care e neapărată nevoie să-l ducă la îndeplinire: să păzească cu strășnicie pavilionul 7 al complexului Flora, acolo unde nenorocitul a adus tone de marfă luată ilegal din țări ale Uniunii Europene, evident fără nici un fel de acte și la un preț de râsul lumii, ca mai apoi să o vândă în România adăugând TVA-ul și niște sume exorbitante. Dar marele ajutor al cățeilor secției 2 poliție nu se oprește aici. Pentru că tot ei au grijă ca taxa de protecție instituită de Puzdrea asupra celor 200 de șoferi de taxi care intră și ies zilnic din complex să fie încasată fără nici un fel de impediment de fostul căruțaș Dinu David, amantul fiicei sale, Simona. E vorba de 100 lei/zi/persoană. Cu alte cuvinte la sfârșitul fiecărei luni Puzdrea încasează o sumă imensă. Ca să aibă omul bani de șpagă și să nu fie îngrijorat cumva că nu mai e ajutat de polițiștii ordinari. Nici aceste lucruri nu le știe domnul Voicu Mihai Marius, nu-i așa? Poate anchetatorii găsesc o portiță și pentru a verifica ce se întâmplă în complexul Flora. Suntem convinși că dacă ofițerul Voicu ar fi luat puțin la puricat, s-ar afla enorm de multe lucruri. Ce spuneți domnilor anchetatori reușim să-l punem la pământ pe nenorocitul ăsta care a făcut cele mai incredibile evaziuni fiscale?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *