Georgiana Moldovan:Dacă nu era ședință nepublică, ziariștii ar fi putut să afle aspecte relevante din dosar

octombrie 6, 2015

Georgiana Moldovan, judecătoarea care a decis măsurile preventive în cazul celor șapte tineri din Vaslui, acuzați de viol, a explicat marți în plenul CSM că victima a cerut arestul la domiciliu pentru agresori.Astfel, judecătoarea a decis eliberarea acestora pentru că victima a vrut să își retragă plângerea, scrie româniatv.net.

“Persoana vătămată a venit și a cerut în sală pentru cei trei. (…) Am ieșit din sală șocată că mi-a cerut persoana vătămată asta — arestul la domiciliu pentru cei trei care au recunoscut. S-a opus cu privire la cei patru care nu au recunoscut și mi-a cerut pentru cei trei”, a declarat femeia.

De altfel, judecătoarea a precizat că a ajuns să își reproșeze că a declarat ședința nepublică.

Dacă nu era ședință nepublică, ziariștii ar fi putut să afle aspecte relevante din dosar, pentru că dosarul a fost greșit ales pentru lupta împotriva abuzurilor sexuale. Adică greșit — nu e cel mai reprezentativ și în niciun caz eu nu sunt apărătoarea unor inculpați. Am dat pedepse mari la viol. Am avut pedepse cu 12 ani și șase luni . Eu voiam doar să aflu adevărul acolo”, a adăugat aceasta.

Moldovan a ținut să dea lămurească situația și să contrazică afirmațiile potrivit cărora ar fi rudă cu vreunul dintre violatori – “ Soțul meu este din Brăila și a venit prin căsătorie în Vaslui. (S-a spus — n.r.) că detașarea mea la Școala Națională de Grefieri (SNG) a avut la bază o recompensă pentru acest dosar. Or, detașarea a avut la bază un concurs care se desfășurase cu trei luni înainte”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *