• Fără categorie
  • 0

Gheorghe Dolofan, Trust Motors: „Am adăugat afacerilor mele o companie de leasing financiar”

octombrie 13, 2017

Unul dintre cei mai cunoscuți și experimentați importatori de automobile din România, Gheorghe Dolofan, a declarat în exclusivitate pentru Capital că are intenția de a își extinde afacerile în zona leasingului financiar și că nu există în prezent planuri care să implice compania sa, Trust Motors, în preluarea operațiunilor Opel din România.

Membru al clubului select de oameni de afaceri prezenţi în Capital Top 300 – Cei mai bogaţi români, Gheorghe Dolofan are o lungă istorie în antreprenoriatul autohton. Primele sale afaceri din România au fost în domeniul restaurantelor, însă a încercat să se descurce şi în hăţişul comerţului cu alcool, preferând apoi să investească în importul de pompe pentru carburant. Din 1995 este importatorul mărciii franceze Peugeot în România prin compania Trust Motors, firmă care are acum în portofoliu şi brandurile Citroen şi DS, aparţinând grupului PSA. De asemenea, deţine un pachet majoritar de acţiuni şi la compania Eurial Invest – dealer al mărcilor PSA..

Cresc afacerile Trust Motors

Cea mai importantă afacere deţinută de Gheorge Dolofan, importatorul Trust Motors, se află într-un moment fast, afacerile şi profitul înregistrând creşteri importante. Astfel, dacă în 2015, firma avea o cifră de afaceri de 251,8 milioane de lei şi un profit net de 1,4 milioane, anul trecut aceşti indicatori au urcat la 345,6 milioane, respectiv, 7,1 milioane de lei. „Prima jumătate a anului 2017 a însemnat o continuare a strategiei de consolidare a reţelei, proces ce are ca deadline sfârşitul anului 2018. În primele şase luni ale acestui an, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, însă creşterile de curs valutar din semestrul întâi al lui 2017 au determinat a reducere cu 16,5% a profitului net”, a declarat pentru Capital, Gheorghe Dolofan. „Pentru 2017, ţintim menţinerea procentului de creştere a cifrei de afaceri din prima jumătate a anului, poate chiar o majorare cu până la 8%, precum şi o majorare a profitului net între 10 şi 15%”, a adăugat antreprenorul.

Problemele prezentului

Soliditatea companiilor deţinute de Gheorghe Dolofan nu înseamnă că acestea sunt imune la problemele pieţei. Printre acestea se numără importurile masive de autovehicule second-hand, distorsionarea competitiei ca urmare a prezenţei pe piaţă a unor operatori economici care îşi desfăşoară activitatea într-o zonă gri din punct de vedere al fiscalităţii şi al autorizaţiilor necesare şi forţa de muncă în scădere atât numeric cât şi calitativ. „Ne afectează profund problemele cu forţa de muncă. Este imperios necesară adaptarea neîntârziată a învăţământului la nevoile reale ale economiei româneşti”, explică Gheorghe Dolofan.

 Proiecte de viitor

Pe lângă activităţile din comerţul cu maşini, omul de afaceri român a făcut recent investiţii într-o firmă de leasing financiar „atât ca oportunitate de business cât şi ca suport pentru susţinerea vânzărilor de autovehicule”. Totodată, Gheorghe Dolofan a lămurit şi zvonurile privind eventuala preluare a importului mărcii Opel ca urmare a achiziţionării firmei germane de către grupul PSA al cărei reprezentant în România este compania sa. „În acest moment nu există niciun plan care să implice compania Trust Motors în preluarea operaţiunilor Opel din România”, a declarat antreprenorul.

„Activele Trust Motors erau estimate la sfârşitul lui 2016 la aproximativ 50 mil. euro. Capacitatea afacerii de a genera profit este evidenţiată de rezultatele financiare anuale, firma neînregistrând niciodată un rezultat net negativ”.
„Modificările legislative din domeniul fiscal reprezintă o reorientare majoră, fapt care crează îngrijorări cu privire la capacitatea companiilor şi a mediului de afaceri de a se adapta”.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *