Gina Halas și Mihaela Popescu, femei ușoare sau avocate fără studii?

octombrie 22, 2015

În România e un paradox. Cu cât ești mai corupt ca avocat cu atât cei de la barou trec cu vederea peste faptele tale ordinare și te păstrează, ba de multe ori capeți din acel moment dosare extrem de interesante, care-ți aduc enome satisfacții financiare. Cum au reușit două femei considerate ușoare în anumite cercuri, avocatele Gina Halas și Mihaela Popescu să rămână în lumea avocaților din România, citiți în rândurile de mai jos.

Trăiască șpaga!

Doar când pomenești numele Mihaela Popescu și Victor Popescu ști clar că jumătate din dosarele marelui mafiot, bine țintuit în România pe scaunul său, Dumitru Puzdrea, sunt deja rezolvate. Doamna are grijă de cele civile, iar domnul de cele penale, se știe… Așa a împărțit golanul sarcinile. Pentru că Victor Popescu, fost procuror de meserie, nu a ieșit din sistem. Și-a păstrat toate relațiile sus-puse și iată cât de folositoare au devenit acestea în momentul când Puzdrea a intrat pe fir! Familia Popescu este așadar unul dintre cele mai bune ajutoare pe care Puzdrea le-ar fi putut avea vreodată. Și asta în primul rând pentru că cei doi nu comentează niciodată atunci când trebuie să ducă la îndeplinire vreun plan. Cei doi sunt atât de perverși și buni cunoscători ai sistemului avocățesc-mafiot încât știu mai bine ca oricine să-și vadă propriul interes. Drept urmare, Puzdrea a făcut pentru madam Popescu un gest ieșit din comun: cu vreo doi-trei ani în urmă i-a făcut cadou acesteia o mașină de ultimă generație. Ca să aibă femeia cu ce se deplasa la tribunal și să nu care geanta burdușită cu bani prin taxiuri că nu se știe niciodată cine ar putea să o urmărească. Gestul lui Puzdrea nu a fost deloc deranjant pentru Victor Popescu, care a dat din coadă asemenea celui mai credincios câine și și-a văzut în continuare de ce știe cel mai bine: să fie slugoiul golanului care și-a însușit terenul de la Flora pentru că nimeni nu a fost în stare să-i pună vreo piedică. Acum, că doamna Popescu mai calcă pe lături, căci e mai tânără cu vreo 35 de ani decât jumătatea sa, nu mai constituie nici o problemă atâta timp cât reușește mereu să-și prostească clienții și să vină cu bani acasă. Totul se face în familie, nu-i așa? Și cine știe mai bine ca Mihaela Popescu să le vorbească dulce colegilor de breaslă dar și grefierilor, judecătorilor și procurorilor, împingându-le plicul doldora de bani ca să închidă și ei puțin ochii la vreo nenorocire făcute de prietenul ei, darnicul Dumitru Puzdrea?

Faimoasa haină de zebelină…

Și pentru că are asemenea calități, doamnei Popescu i-a fos extrem de ușor să o ia pe Gina Halas din lumea ei (de excroci, evident) și să o introducă ușor, dar sigur în mafia lui Dumitru Puzdrea. Totul a fost un plan extraordinar de bine la punct de mafiot și acoliții săi. Iar doamnei Halas i-a plăcut incredibil de mult, pentru că în esența ei aceasta nu este decât o hoață ordinară pusă mereu pe furat. Doamna Halas este o excroacă de talie internațională. Să ne amintim doar de cazul unui personaj necunoscut, pe nume Angela Cârlan care a acuzat-o pe madam Halas că a înlocuit într-un mod incredibil un contract de asistență juridică cu un onorari de 500 de euro cu un altul în care se specifica că onorariul șarlatancei constă într-o haină de zebelină a cărei valoare se ridică la 30.000 de euro. Dacă doamnei Halas îi curgeau balele după acea haină… N-a putut rezista, a vrut-o și într-un final a luat-o. Restul sunt doar amănunte pe care nici un coleg de la barou nu a considerat că meritat să le bage în seamă pentru că avocata coruptă atunci când clienta sa a mers mai departe a întors totul în favoarea sa și povestea s-a terminat. Cum? Simplu. Falsificând totul, creând un alt contract antedatat cu 12 zile înaintea primului contract. Și știți ce e culmea? Contractul numărul 2 are și un număr de înregistrare!

Gina Halas și Mihaela Popescu, jupânesele corupte ale avocaturii românești

Avidă după sex?

Se pare că toată povestea cu personajul Cârlan a plecat de la niște partide de sex pe care Halas le-ar fi întreținut cu fiul clientei sale. Se spune de altfel despre avocată că ar fi puțin cam nimfomană. Când bărbatul și-a dat seama cu cine și-a petrecut nopțile, se spune că a întrerupt brusc relația, iar Gina Halas dându-și seama că a pierdut, a început răzbunarea. Mai mult, gurile rele ne spun că doamna Halas este căutată și de prodecanul Baroului București, care a devenit fascinat de prestațiile apărătoarei. Atunci mai este cazul să ne mirăm de ce niciodată Gina Halas nu e trasă la răspundere? Dacă femeia îl face fericit pe boss-ul de la Barou, putem noi să ne punem în calea fericirii lor? Oare o fi ea atât de bună la pat cum se aude prin târg? Sau i-a luat caimacul colega Miheala Popescu care se aude că prestează și ea bine de tot pentru același prodecan?

Ordinara l-a păcălit grav pe arhitectul Năstase

Cum a ajuns Halas să-l cunoască pe fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin? Folosind aceleași tehnici ordinare. Și nu i-a fost deloc greu să-i câștige încrederea acestuia. Atât a așteptat pentru că din acel moment știa clar că urma să-l țepuiască. Urma doar momentul potrivit. Pentru început, Halas a convenit cu arhitectul Năstase să-l ajute în toate dosare civile, penale și comerciale aflate pe rolul instanțelor, ba chiar să deschidă și altele. Pentru toată munca sa, Halas a cerut nu mai puțin de 20.000 de euro.  Toți banii au fost înmânați de arhitectul Năstase excroacei și a așteptat ca aceasta să-și facă treaba. Numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că la doar două luni după ce s-a îmbogățit, Halas s-a făcut nevăzută. A uitat și de cele 11 dosare de care trebuia să se ocupe și de suma imensă care i-a intrat în cont și a dat bir cu fugiții. Și apropo de contul în care au intrat banii, acesta a fost cel personal, nu cel al firmei, așa cum era normal să se întâmple. Halas nu avea niciodată de gând să se ocupe de situația arhitectului Năstase și, pentru că e o nulitate și din punct de vedere profesional, Gina Halas a încurcat mai mult treburile, schimbând sectoarele la unul din procese. Asta este Gina Halas! O femeie ușoară, o semianalfabetă ținută în brațe de bărbații din justiție cărora le face nopțile fierbinți.

Chitanțe cumpărate de la colțul străzii

Ca să justifice faptul că a primit purcoiul de bani, Halas trebuia să-i dea arhitectului Năstase și niște chitanțe. Doar că ordinara nu le avea. Așa că a apelat la planul B și a luat unele din colțul străzii, probabil de la prietenașii din Obor. Și ca ordinăria să atingă pragul maxim, acele chitanțe nu erau nici măcar datate. Într-o asemenea situație, arhitectul Năstase a încercat pe toate căile să-și găsească dreptatea. Dar cum să reușești așa ceva în condițiile în care Halas a prestat la orizontală cât a putut ca să-și scape pielea, iar Puzdrea a împins bani până n-a mai avut aer? Nu a interesat pe nimeni că un om cinstit și cu frică de Dumnezeu a fost țepuit de o jigodie cu suma de 20.000 de euro. Cum a rezolvat Halas problema? A mai făcut niște falsuri și arhitectul Năstase se trezește cu o notificare în care ce credeți? Ordinara spunea că nu domnul Năstase nu i-a plătit banii ceruți și drept urmare apărătoarea reziliază contractul! Păi să nu-ți vină să o pui la zid pe ordinara asta cu cel mai ordinar tupeu? Domnilor anchetatori nu vă miroase a trafic de influență, a complicitate la trafic de influență, a excrocherie, a șantaj, a nimic? Cum rezolvăm problema acestor avocați nenorociți și a mafioților pe care-i apără? Ce face baroul în condițiile în care se spune că acesta poate suspenda avocatul pentru infracțiuni de natură să atingă prestigiul profesiei? De fapt despre ce prestigiu vorbim în cazul a două avocate zero profesional ziua și dame de consumație noaptea?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *