• Fără categorie
  • 0

Guvernanţii au înnebunit definitiv: nu mai avem voie să ne plângem morţii acasă

ianuarie 26, 2016

Guvernanţii au înnebunit definitiv: nu mai avem voie să ne plângem morţii acasă..Nici cu morţii, nici cu vii, spune un vechi proverb românesc despre cum trăiesc românii. Iar noua lege funerară se pare că a pus bomboaba pe colivă.

Asta pentru că de acum încolo vom avea voie să ne îngropăm morţii fără preot, dar nu ni se mai permite priveghiul în casă. Mai mult decât atât, putem alege încă din timpul vieţii dacă vrem să fim înhumaţi, având şi opţiunea de a fi incineraţi. Iată ce spune art. 16 al Legii 102/2014: „Înmormântarea poate fi religioasă sau laică, precedată sau nu de incinerare. Locul şi modalitatea înmormântării vor fi conforme voinţei exprimate în timpul vieţii de persoana decedată, fără nici o modificare a ultimei voinţe a acesteia”.

Dar asta nu e tot pentru că tot legea are şi dreptul de a se lega de mormintele noastre. În aceste condiţii, dacă un loc de veci este lăsat de izbelişte timp de doi ani, administraţia are dreptul de a confisca locul. Şi ca tacâmul să fie complet, potrivit noilor reglementări ale UE familia decedatului e obligată de acum încolo să depună mortul la casa mortuară la numai o oră de la momentul decesului. Până la urmă e mai bine să mori sau să trăieşti? Că noi nu mai înţelegem nimic…

Vlad Ţepeş

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *