Guvernul Cioloş a stabilit principalele trei teme asupra cărora se va apleca cu toată atenţia

ianuarie 18, 2016

Gata! Guvernul Cioloş a stabilit principalele trei teme asupra cărora se va apleca cu toată atenţia: dezvoltarea economică, reforma administraţiei, prin profesionalizarea şi transparentizarea ei, şi rolul României în Uniunea Europeană.

Una dintre teme, cea referitoare la reforma administraţiei, este lesne de rezolvat, pentru că există, deja, un studiu referitor la administraţia publică locală şi centrală. Un studiu care a costat nu mai puţin de 7,8 milioane de lei, fără TVA, 6,6 milioane de lei reprezentând contribuţia Uniunii Europene. Proiectul „Reforma administrativ-teritorială, mai multă eficienţă în administraţia locală a României” s-a derulat pe o perioadă de trei ani, până în octombrie 2015. Conform Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, studiul „a avut în vedere prezentarea situaţiei administraţiei publice din România, pe cele două paliere, central şi local, cu evidenţierea, pentru administraţia publică locală, a situaţiei unităţilor administrativ-teritoriale din perspectiva competenţelor exercitate, a serviciilor publice furnizate şi a interacţiunii cu alte unităţi administrativ-teritoriale”.

Proiectul privind regionalizarea şi reforma administraţiei, atât de dorită acum de Guvernul Cioloş, a fost coordonat, pentru început, de actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, care la vremea respectivă era vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale. Domnul Dragnea este cel care a bătut ţara în lung şi în lat pentru a-i convinge pe preşedinţii consiliilor judeţene şi pe primari, în special cei de la PSD, cât de necesară este o reformă a administraţiei. Şi tot domnul Dragnea este cel care a înfiinţat Consiliul Consultativ pentru Regionalizare – CONREG, care a avut un rol important în cadrul proiectului ce a costat nu mai puţin de 7,8 milioane de lei. Din CONREG au făcut parte zece cercetători şi sociologi, între care s-a aflat şi prietenul lui Liviu Dragnea, Vasile Dîncu, astăzi vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

Acum trebuie doar ca tehnocratul Dîncu să-l întrebe pe social-democratul Dragnea în ce sertar a lăsat studiul, pentru a-l prezenta tehnocratului Cioloş. După care, premierul Dacian Cioloş îl va trimite Parlamentului, care-l va vota cu două mâini. Cu mâna PSD-ului condus de Liviu Dragnea, părintele proiectului „Reforma administrativ-teritorială, mai multă eficienţă în administraţia locală a României”, şi cu cea a PNL-ului, partidul care susţine necondiţionat Guvernul Tehnocrat.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *