• Fără categorie
  • 0

Guvernul pregătește un proiect ambițios: Intră în dezbatere săptămâna viitoare

aprilie 27, 2017

Ministrul Economiei va pune în dezbatere săptămâna viitoare un proiect, despre care Guvernul speră că va fi cel mai important proiect investiţii pe care îl face statul în economie, în ultimii 27 de ani. Mai exact, Fondul Suveran al României va aduna cele mai profitabile companii de stat. Profitul va fi cheltuit în construcţia de fabrici noi, iar acestea vor fi privatizate.

„Acest fond înseamnă un vehicul de investiţii, înseamnă că toate companiile de stat profitabile vor fi gestionate de acest fond. Acest lucru înseamnă că toate beneficiile aduse de aceste companii, dividendele, rămân în fond – nu se mai cheltuie aiurea, ca să vorbim pe româneşte, ci în baza unei strategii! Vă dau un simplu exemplu. Numai Transgaz, companie de stat, a avut 600 de milioane de lei profit anul trecut. El va avea un capital iniţial de 10 milioane de lei şi 400 de milioane de euro, la care se adaugă valoarea companiilor din fond”, a explicat ministrul Mihai Tudose, la Digi24.

Întrebat dacă vor fi privatizate inclusiv companiile nou înființare, ministrul Economiei a răspuns afirmativ.

„Da, pe tot ceea ce înseamnă companii nou înfiinţate, fondul va putea să vândă acţiuni: că vinde tot pachetul, că vinde 49%, că vinde pachetul majoritar, va fi o decizie efectiv a managementului fondului”, a spus Mihai Tudose.

Ministrul Economiei a recunoscut că planurile se pot poticni oricând.

„Care ar fi riscurile? Să nu funcţioneze! Să nu funcţioneze – ăsta ar fi un risc de exemplu.. să facem o legislaţie atât de stufoasă încât să se blocheze!”, a spus Mihai Tudose.

Proiectul va ajunge în dezbatere publică săptămâna viitoare, crede ministrul.

„Cred că săptămâna viitoare vom… sperăm că putem fi apţi să îl punem în dezbatere publică Este un proiect pe care ni l-am asumat şi suntem pe cale de a încheia prima etapă – partea de a consulta organismele internaţionale”, a explicat Mihai Tudose.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *