Horia Georgescu și Dumitru Puzdrea, un drogat și un hoț care au distrus România

martie 18, 2015

În vreme ce Horia Georgescu își mușcă mâinile în arest, speriat ca nu cumva procurorii DNA să descopere și alte ordinării comise de el, Puzdrea Dumitru ne râde în nas. Nici acum oamenii legii nu vor să-l pună la colț. Ce se ascunde de fapt în spatele refuzului acestora de a-l pedepsi așa cum se cuvine pe falsul proprietar al terenului de la Flora? Există cineva care poate răspunde sincer la această întrebare?

Șeful ANI, dat în gât de fratele său

Într-un interviu incendiar, însuși fratele lui Horia Georgescu a spus adevăruri incredibile despre cine este cu adevărat șeful ANI și cum a ajuns în vârful icebergului. Adică, prin mită. O pată pe obrazul României, așa este văzut Horia de către fratele său. Iată declarația acestuia: “Horia Georgescu a avut o tinerețe zbuciumată. Nu a frecvent așa cum trebuie cursurile liceului, deci nu are o pregătire așa cum trebuie, deși în CV-uri atinge perfecțiunea. Dar dacă stăm cu el să vorbim și nu este pregătit, nu face față încercărilor la care este supus de instituțiile statului.(…)A abuzat de alcool iar limbajul pe carel-a avut cu polițiștii, l-a folosit și înainte. În urma unor verificări ale tatălui nostrua Inspectoratul de Poliție Brașov, la domnul Arieșeanu, a reieșit că el a folosit droguri.  ambiția tatălui și a mamei sale (pentru că mama nu e comună, noi suntem doar frați de tată) l-au împins pe Horia să avanseze în sistem. Dar nu numai asta. Georgescu Marian, tatăl nostru (fostul șef al Penitenciarului de la Codlea), dorea să-și lase un înlocuitor în sistem. Dar înainte de asta tatăl meu a avut funcții și mai mari în Ministerul de Interne. (…) Eram într-o mașină cu Horia Georgescu când el a avantat suma de 18.000 de euro ca să fie angajat ca specialist la DNA”. Culmea este că acești bani au fost dați pentru a intra într-o funcție la instituția care acum vrea să ne facă să credem că este cinstea întruchipată, întrucât nu avea nici o pregătire! Mai mult, fratele lui Georgescu vine și spune că șeful ANI nu a absolvit Facultatea de drept, așa cum știe toată România. E ușor de înțeles atunci pentru toată lumea cum și-a luat diploma: să trăiască șpaga! O practică foarte apreciată de altfel în România. Mai târziu, intrând în sistem, după cum spuneam, Horia Georgescu va reuși un lucru incredibil: va influența comisia ANRP să facă niște retrocedări la o asemenea manieră, încât prejudiciul se ridică la 75 milioane de euro. Se întâmpla pe vremea lui Băsescu, când acesta tăia și spânzura după bunul său plac. Cu ce scop? Să-și plătească funcția și să ajungă mare șef la ANI, loc din care încearcă pe parcurs să curme cariere politice, destine și evident instrumentează dosare ale unor persoane care nu aveau nici un fel de vină. Se pare că acest Georgescu este cel care-I instrumentează jurnalistului Lucia Hossu Longin un dosar bine pus la punct ca să o înlăture total din viața publică și evident din TVR, fiind cunoscut faptul că aceasta nu a fost de acord cu ideile lui Băsescu. Ce a invocate Georgescu atunci? Că Lucia Hossu Longin ar fi avut o firmă, care…surpriză, nu a avut nici o activitate. Niciodată. Dar ordinele lui Băsescu trebuiau ascultate fără crâcnire de Horia Georgescu. Și tot la ordin politic, Georgescu încearcă să-l distrugă definitiv pe actorul Mircea Diaconu, cunoscut om politic fără bube la activ, pentru că luase mai mult voturi decât Udrea și Băsescu la un loc.

Șeful ANI a fost luat de DNA

Folosea mașinile instituției în scop personal

Cum se comporta Horia în perioada cât era șef al ANI? Așa cum dorea, pentru că nimeni nu și-ar fi permis vreodată să-l tragă la răspundere. Așa se face că Georgescu folosea în scop personal până și mașinile instituției, ba mai mult se țineau ca niște căței după el și ofițeri ai SPP. Extrem de interesant este și următorul aspect: exact în momentul în care sediul ANI era renovat, tot atunci erau renovatele și casele sale. Spunem case pentru că Horia Georgescu stătea în mai multe locuri și nu l-a tras nimeni de urechi că nu a spus asta în declarația de avere. Și ce să vezi? Muncitorii care lucrau la sediul ANI, lucrau și la casa sa. Stranie coincindență, nu-I așa? Câtă ordinărie! Unde mânca Georgescu? Evident în cele mai scumpe restaurante din București, el fiind desigur bugetar, dar masa sa consta cât un salariu. Doar era șeful integrității în România, nu-iașa? Acum este în arest. Pentru trei capete de acuzare. Dar întrebarea este alta: va fi pedepsit așa cum merită sau justiția va face o învârteală de zile mari și toate dovezile vor fi șterse cu buretele?

Puzdrea, terorizat în copilărie de tatăl vitreg

Punând în balanță viața lui Horia Georgescu cu cea a lui Dumitru Puzdrea, ajungem să vedem multe similitudini, dar ajungem la o concluzie. Gravă. Și anume faptul că cei doi sunt doar niște frustrați care se dau drept șmecheri, când de fapt nu valorează absolut nimic. Sunt un fel de zero barat. Și probabil ă nici cel mai bun psiholog de ar avea răbdarea necesară să-I asculte nu ar putea să-I ajute cu absolut nimic. Frustrarea lui Puzdrea se pare că vine tot din copilărie. Puțină lume știe că Puzdrea a fost crescut în copilărie de un tată vitreg, care, ori de câte ori pleca la serviciu punea lacătul pe frigider! Cu alte cuvinte copilul Puzdrea era obligat să aștepte să I se dea de mâncare atunci când părinții considerau, fiind nevoit să rabde de foame. Nu știm ce l-a determinat pe tatăl său să adopte un asemenea comportament, însă Dumitru Puzdrea a rămas marcat de acest lucru. Ceea ce se vede și acum, pentru că prima întrebare pe care el o adresează unui personaj cu care intră în contact este următoarea: Ai mâncat? De aici, vin mesele îmbelșugate pline de cele mai incredibile bunătățuri pe care acesta le pune la dispoziție slugilor sale, în speranța că-I poate aduce la mâna sa. Doar că, domnule Puzdrea, cu o floare nu se face primăvara iar cu o friptură nu se șterg dosare penale. Acest mod de a privi viața îl știu și cele două avocate ale sale, până și acestea rămânând surprinse de comportamentul ciudat al clientului lor. Aceeași frustrare dar și frică să nu rămână un neica nimeni, arătat cu degetul, l-a făcut pe Puzdrea să-și dorească la fel ca și Georgescu să vrea să intre în sistem, cu orice risc. Și de aici vinșpăgile enorme pe care acesta le-a împins de-a lungul timpului tuturor persoanelor de care a avut nevoie.

Averea lui e imensă, dar e lăsat liber…

Șpăgi pe care le-au încasat și de care beneficiază în continuare nume sonore ale României, ca de exemplu fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu dar și subalterni ai acestuia, care și acum îl țin pe Puzdrea în spate. Îi cară ca niște asini problemele și dosarele, orbiți de banii și de beneficiile uriașe care vin din partea lui Dumitru Puzdrea. E lesne de înțeles că atunci când ordinele precise vin din partea unuia ca Măgureanu, ofițeri ai secției 2 poliție ca Lupu Marian și Firu Denisa sau chiar adjunctul șefului Poliției capitalei, Voicu Mihai Marius nu comentează nimic și execută la minut totul. Cum s-a întâmplat și cu ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău, cel care tot la ordinul celor enumerați a reușit să facă tot ce i-a stat în putință pentru ca dosarul lui Puzdrea de la Câmpulung Moldovenesc în care este acuzat că a furat și a distrus fabrica de cherestea. Averea lui Puzdrea este imensă. E poate de 10 ori sau chiar mai mult peste cea a lui Horia Georgescu. Doar că Georgescu este luat pe sus de procurorii DNA, chiar dacă el le-a dat șpagă acestora, iar Puzdrea este lăsat în libertate. Și apropo de această imensă avere, nu a descoperit nimeni că domnul Puzdrea a trecut în declarația sa de avere doar ce a vrut? De ce nu a apărut și acea fabrică de cherestea unde avea 75% din acțiuni? Sau terenul de la Flora? Sau alte proprietăți pe care tot vrea să le facă dispărute, așa că le-a trecut pe numele slugilor sau ale prietenilor?

Nea Mitică și Dacia de la Parlament

Mașinile lui Horia cu care se distra prin București au fost descoperite, cele pe care Puzdrea le deține ilegal, nu. Și care sunt prea multe și prea scumpe… De ce se uită că în perioada cât Dumitru Puzdrea a fost deputat, mașina pe care o primise spre folosință, o Dacie, a fost adusă de acesta la complexul Flora și dată unui șofer ca să o folosească pentru cumpărături, astfel încât bietul autoturism când Puzdrea și-a terminat mandatul era doar o rablă pe care nu puteai decât să o dai la fiare vechi? Doar nu putea un hoț de talia lui să conducă o Dacie amărâtă… nu dădea bine… Georgescu și-a zugrăvit casele când se zugrăvea ANI. E adevărat, dar tot nu-l depășește pe Puzdrea, care și-a construit două vile imense din banii Ligii Profesioniste de Fotbal. Să semnezi un contract cum a făcut Puzdrea cu LPF, în speță cu Dumitru Dragomir și din banii destinați construcției noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal să faci cele două vile și un hotel (Cristal Palace, visul lui Nea Mitică de la Ligă) la ce infracțiune se încadrează domnilor magistrați, care știți bine povestea, dar nu reacționați în nici un fel? Ce-a făcut DIICOT-ul când Puzdrea și Dumitru Dragomir făceau astfel de afaceri super profitabile pentru amândoi? Dormea în bocanci? Sau primea șpaga ca să-și vadă liniștiți de treburile lor și să se întoarcă cu spatele? Georgescu este pus la respect pentru trei capete de acuzare. Puzdrea, care are n dosare penale la activ printre care și două tentative de omor, evident mușamalizate de procurorii Nistor și Oana Niță nu este un pericol public. Dumitru Puzdrea scoate pistolul și împușcă pe cine vrea, dar nu e vinovat. Vorbeam în rândurile de mai sus de diploma lui Horia Georgescu de la Facultatea de drept, diplomă luată cum bine știm și noi: cu multă șpagă. Dar de ce nu amintim și de Dumitru Puzdrea și de soția sa, Iosefina Mihaela și de faptul că și aceștia au terminat aceeași Facultate de drept și, deși nu au călcat niciodată la cursuri sunt acum avocați? De ce nu spunem că și familia Puzdrea și-a luat diploma de absolvent al facultății, cărând mita cu sacoșa? În plus, de ce au făcut facultatea la bătrânețe și nu când trebuia? Oare nu cumva să ascundă tocmai aceste fapte murdare pe care le fac de ani buni? În altă ordine de idei, dacă domnul Georgescu era atât de pus pe treabă să distrugă tot ce e rău în România, de ce nu a luat măsuri drastice atunci când Puzdrea, deputat fiind și-a angajat copiii, pe Andreea și Sorin în funcția de consilieri ai săi? Sau legea se aplică doar pentru unii, Puzdrea făcând excepție? Mai mult, nici cealaltă fiică, Simona, nu a fost lăsată de izbeliște, ea fiind consilierul unui alt deputat, coleg cu Puzdrea în acea perioadă, Mihai Lupoi.

Toți închid ochii la murdării

Ce facem în această situație, domnilor procurori DNA? Cum rezolvăm totul? Cum facem dreptate să arătăm lumii întregi cum acest mafiot a reușit totul datorită mitei? Datorită legăturii strânse cu Traian Băsescu căruia i-a dat 4 milioane de dolari șpagă ca să-l ajute să retrocedeze terenul de la Flora? Datorită prieteniei cu Udrea și Cocoș care au intervenit la Alina Bica iar ea a reușit să țină acel dosar de la Câmpulung Moldovenesc din 2007 și până acum pe bară? Ce să înțegelem stimați reprezentanți ai DNA-ului? Că Dumitru Puzdrea v-a mituit până nu ați mai știut și o face și în continuare ca să țineți gurile închise? Altfel nu ne explicăm de ce, cu atâtea dovezi de care dispuneți, nu reacționați în nici un fel vizavi de incredibilele infracțiuni comise de Puzdrea… Altfel nu înțelegem nici în ruptul capului de ce închideți permanent ochii la toate dovezile care-l incriminează pe Puzdrea, la toate dosarele care se mușamalizează.

 

 

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *