• Fără categorie
  • 0

Horia Georgescu va fi cercetat în continuare în arest preventiv

martie 28, 2015

Fostul șef al ANI Horia Georgescu va fi cercetat în continuare în arest preventiv. Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

În arest preventiv rămân și Mihnea Remus Iuoraș, fost vicepreședinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, Ingrid Luciana Popa Mocanu, fost vicepreședinte al Comisiei, Constantin Cătălin Canangiu, membru al Comisiei și evaluatorii Gheorghe Vișoiu și Alexandru Florin Hanu.

Pe de altă parte, evaluatorii Dorin Cornel Drulă și Neculai Nistor vor sta în continuare în arest la domiciliu.

Horia Georgescu este acuzat de DNA de abuz în serviciu, fiind reţinut, luni, pentru 24 de ore, în urma unor audieri care au durat aproape şase ore.

La expirarea mandatului de reținere, acesta declara că și-a construit apărarea împreună cu avocații lui și așteaptă decizia judecătorului, pe care o va accepta, indiferent care va fi aceasta.

Fostul şef al Agenției de Integritate este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, „cu consecințe deosebit de grave”, săvârşite în perioada în care făcea parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 75 de milioane de euro.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *