Hrebenciuc scapă de gratii după câteva luni de arest preventiv

martie 20, 2015

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, vineri, definitiv ca fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc să fie cercetat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Instanţa a respins astfel contestaţia procurorilor DNA şi a menţinut decizia din 18 martie prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Viorel Hrebenciuc.

Hrebenciuc scapă astfel de gratii după câteva luni de arest preventiv.

Totodată, instanța a decis vineri definitiv înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu şi în cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog şi Dan Costin Bengescu.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în octombrie anul trecut.

În acest dosar au fost trimişi în judecată Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza şi Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor. Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *