ICCJ ar putea decide definitiv, luni, în dosarul de corupție al judecătoarei Gabriela Bîrsan

aprilie 16, 2018

Completul de cinci judecători de la instanța supremă ar putea da, luni, decizia definitivă în dosarul de corupție al judecătoarei Gabriela Bîrsan, soția lui Corneliu Bîrsan, fostul judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Magistrații instanței supreme au dezbătut, în 2 aprilie, apelurile declarate de procurorii DNA dar și de unii dintre inculpații din dosar, declarate după ce un complet de trei judecători a stabilit achitări în această cauză.

 

Procurorul de ședință care a susținut apelul Direcției a reluat acuzațiile la adresa fostei șefe a Secției Civile a ICCJ, Gabriela Bârsan, și a cerut în cazul acesteia cea mai mare pedeapsă, respectiv opt ani de închisoare cu executare.

Pentru judecătoarea Iuliana Pușoiu DNA a cerut trei ani de închisoare cu executare, pentru fostul șef al Secției penale a ICCJ, Anton Pandrea, patru ani cu executare iar pentru judecătoarea Alina Corbu, tot patru ani cu executare.

În cazul avocatului Radu Silinescu Gherbovan procurorul a cerut doi ani de închisoare cu suspendare în vreme ce pentru soția acestuia, Claudia Silinescu Gherbovan a cerut cinci ani de închisoare cu executare.

În cazul omului de afaceri Gabriel Chiriac DNA a cerut luni cinci ani de închisoare cuj executare în vreme ce pentru șoferul familiei Bârsan a cerut un an de închisoare cu suspendare.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *